19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 3-0: Τριάρα τίτλου, στο +8 από τη Ρεάλ!

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 3-0: Τριάρα τίτλου, στο +8 από τη Ρεάλ!

By on 6 Φεβρουαρίου, 2023 0 315 Views

Με την καλύτερη εμφάνιση του Ραφίνια (ένα γκολ – μια ασίστ) και τέρματα των Τζόρντι Άλμπα και Γκάβι, η Μπαρτσελόνα «κατάπιε» τη Σεβίλλη στο δεύτερο ημίχρονο (3-0) και άφησε οκτώ βαθμούς πίσω την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στην μάχη τίτλου της La Liga – Πλήγμα με τον τραυματισμό του Σέρχιο Μπουσκέτς.

Ο Φλεβάρης μόλις μπήκε και μας χωρίζουν ακόμα 18 αγωνιστικές για το φινάλε Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα όμως, απέχει πλέον οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης  μετά το πειστικό 3-0 επί της Σεβίλλης στο «Καμπ Νόου» και, μέχρι αποδείξεως του εναντίον, είναι το ακράδαντο φαβορί για να σηκώσει την κούπα.

Ο Τσάβι, σταθερά χωρίς τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ξεκίνησε και πάλι με τέσσερα χαφ, με τον Τζόρντι Άλμπα να παίρνει την θέση του Αλεχάντρο Μπάλντε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο νεαρός ταλαιπωρήθηκε από γρίπη τις τελευταίες ημέρες.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι, από την πλευρά του, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό τον νεοαποκτηθέντε Πάπε Γκέιγ, προκειμένου να «γεμίσει» ακόμα περισσότερο την μεσαία γραμμή, με την Σεβίλλη να παρατάσσεται με ξεκάθαρα αμυντική διάθεση.

Νοκ άουτ ο Μπουσκέτς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Μπάρτσα, αφού ο αρχηγός Σέρχιο Μπουσκέτς αποχώρησε τραυματίας στον αστράγαλο ύστερα από τάκλιν του Γιουσούφ Εν – Νεσίρι, με τον Φρανκ Κεσιέ να τον αντικαθιστά.

Η αποχώρηση του «Μπούσι» έφερε τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στον ρόλο του μπροστά από την άμυνα, με τον Ιβοριανό στο πλευρό του Ολλανδού και τον Πέδρι σε πιο προωθημένο ρόλο, όπως άλλωστε και ο Γκάβι, ο οποίος είναι θεωρητικά αριστερό εξτρέμ, αλλά στη πράξη βοηθάει και αυτός στο κέντρο.

Οι Σεβιλιάνοι έκλειναν αρκετά καλά τους διαδρόμους στο πρώτο 15λεπτο, με τους Καταλανούς να ανεβάζουν ρυθμούς στη συνέχεια και να χάνουν ευκαιρίες με Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ρόναλντ Αραούχο.

Ο Πολωνός δοκίμασε τα ρεφλέξ του Γιασίν Μπόνο λίγο πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου, με την Σεβίλλη να ανεβάζει σταδιακά την πίεση και να έχει ένα σουτ του Γκέιγ στο 38ο λεπτό, στην πρώτη… υποψία ευκαιρίας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κράτησαν το 0-0 με αρκετή άνεση μέχρι την ανάπαυλα.

Μαγεία… Κεσιέ, γκολ ο… Τζόρντι Άλμπα!

Στην ανάπαυλα, ο Σαμπαόλι έκανε δύο αλλαγές για να φρεσκάρει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, με τον επίσης νεαοποκτηθέντα Μπράιαν Χιλ στα δεξιά και τον Έρικ Λαμέλα στα αριστερά και τον… Ιβάν Ράκιτιτς σε ρόλο ψευτό – εννιαριού (!), μετά την αποχώρηση του Εν – Νεσίρι.

Ο Τσάβι έφερε λίγο πιο πίσω τον Πέδρι για να κάνει παιχνίδι, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, αλλά χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Μπόνο, ο οποίος πάντως δεν ένιωθε και τόσο άνετος, εξαιτίας των λαθών των συμπαικτών του.

Εντέλει, όμως, την λύση δεν έδωσαν ο Λεβαντόφσκι ή ο Πέδρι. Γέμισμα του Αντρέας Κρίστενσεν στην περιοχή, ο Ραφίνια πασάρει στον Κεσιέ και αυτός, με πολύ ωραία διαγώνια κόβει στην μέση την σεβιλιάνικη άμυνα και σερβίρει το γκολ στον Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει εύστοχα τον Μπόνο για το 1-0 (58’).

Ο Γκάβι την σφραγίδα της νίκης

Ο τραυματισμός του Μάρκος Ακούνια έφερε στο γήπεδο τον Λούκας Οκάμπος, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα μεγάλο φύλλο χαρτί (!), προκειμένου να μεταφέρει οδηγίες του Σαμπαόλι στους ποδοσφαιριστές του.

Παρά τις τακτικές αλλαγές που εφάρμοσε ο Αργεντινός προπονητής, πάντως, η Σεβίλλη δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα και, μάλιστα, δώδεκα λεπτά μετά το πρώτο γκολ, δέχθηκε και δεύτερο, το οποίο έμοιαζε (και εντέλει ήταν) τελειωτικό.

Μακρινή μπαλιά του Ζιλ Κουντέ για τον Ραφίνια, ο οποίος εφορμά προς το τέρμα, κόβει προς τα έξω και σεντράρει συρτά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Γκάβι φτάνοντας από πίσω δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτε άλλο από το να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 (70’).

Η σέντρα είχε αρχικά προορισμό τον Λεβαντόφσκι, αλλά κατέληξε στο παιδί – θαύμα της Μπάρτσα, το οποίο έτρεξε έως την άλλη άκρη του γηπέδου για να αγκαλιάσει τον Ντεμπελέ και να του αφιερώσει το γκολ.

Τρίτο του Ραφίνια και διπλός οιωνός τίτλου

Ο αγώνας είχε κριθεί, η Σεβίλλη είχε παραδοθεί, αλλά η Μπάρτσα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Ραφίνια, ο οποίος καλείται να καλύψει το σημαντικότατο κενό του Ντεμπελέ, ολοκλήρωσε την γεμάτη του εμφάνιση με ένα γκολ, έχοντας συμμετοχή και στα δύο προηγούμενα τέρματα.

Φανταστικό σκάψιμο του Ντε Γιονγκ για τον Άλμπα, εξαιρετική σέντρα του τελευταίου για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έστειλε από κοντά την μπάλα στο βάθος της σεβιλιάνικης εστίας (79’), για να σφραγίσει μια νίκη (3-0) που μπορεί να αποδειχθεί κομβική στη μάχη του τίτλου, παρ’ ότι μόλις μπήκε ο Φεβρουάριος.

Στατιστικά, άλλωστε, η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει ποτέ το πρωτάθλημα όταν έφτασε να έχει διαφορά οκτώ βαθμών σε σχέση με τον δεύτερο, ενώ η Ρεάλ δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο, έχοντας φτάσει να βρεθεί στο -8. Οπότε;

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (81’ Μάρκος Αλόνσο), Κρίστενσεν, Τζόρντι Άλμπα (83’ Μπάλντε) – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (8’ λ. τρ. Κεσιέ), Πέδρι – Ραφίνια (84’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (80’ Ανσού Φατί).

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπαόλι): Μπόνο – Μοντιέλ, Μπαντέ, Γκούντελι, Ρεκίκ, Ακούνια (65’ λ. τρ. Οκάμπος) – Όλιβερ Τόρες (46’ Μπράιαν Χιλ), Χορδάν, Ράκιτιτς, Γκέιγ (83’ Φερνάντο) – Εν Νεσίρι (46’ Λαμέλα).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 20 αγώνες): Μπαρτσελόνα 53, Ρεάλ Μαδρίτης 45, Ρεάλ Σοσιεδάδ 39, Ατλέτικο Μαδρίτης 35, Βιγιαρεάλ 31, Μπέτις 31, Αθλέτικ Μπιλμπάο 29, Ράγιο Βαγιεκάνο (19) 29.