19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ίντερ – Μίλαν 1-0: Νερατζούρι για φίλημα, Ροσονέρι σε κρίση…

Ίντερ – Μίλαν 1-0: Νερατζούρι για φίλημα, Ροσονέρι σε κρίση…

By on 6 Φεβρουαρίου, 2023 0 315 Views

Καθόλα κυρίαρχη στο ντέρμπι του Μιλάνου, η Ίντερ δεν πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της και πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην αποκαρδιωτική Μίλαν που καλείται να… φρενάρει την ελεύθερη πτώση!

Η αλήθεια είναι πως το τελικό αποτέλεσμα δεν αποδίδει δίκαια και με ακρίβεια την τελευταία εκδοχή του Derby della Madonnina. Διότι ο μοναδικός λόγος που η Ίντερ δεν επανέλαβε ένα βαρύ σκορ απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα βαραίνει τη δική της «αφλογιστία». Ακόμα και έτσι ωστόσο, το γκολ του Λαουτάρο αρκούσε για τους κυρίαρχους Νερατζούρι να πάρουν μια πανάξια νίκη κόντρα στο «φάντασμα» της Μίλαν που στο «Τζουσέπε Μεάτσα» συνέχισε τα… βαρομετρικά χαμηλά! Και με την τρίτη ήττα στη σειρά υποχώρησε στην έκτη θέση, τη στιγμή που η Ίντερ παρέμεινε δεύτερη πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Από τα πρώτα λεπτά κιόλας οι Νερατζούρι πήραν τον έλεγχο της κυκλοφορίας και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί μόλις στο 5΄με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά ο Ταταρουσάνου άπλωσε το χέρι του για να διώξει σε κόρνερ το δυνατό τελείωμα του Αργεντινού. Πέντε λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ίντερ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Σκρίνιαρ που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια των Ροσονέρι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, με τους Νερατζούρι να διατηρούν απόλυτη πρωτοβουλία με ποδόσφαιρο ελέγχου και κατοχής, προσπαθώντας να προκαλέσουν ρήγματα στους οχυρωμένους Ροσονέρι. Και τελικά κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά από μια στατική φάση! Στο 34΄ ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ και ο… μόνιμος κίνδυνος, Λαουτάρο, πήρε την καρφωτή κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ.

Μια επέμβαση του Ταταρουσάνου σε φιλόδοξο απευθείας κόρνερ του Τσαλχάνογλου (45΄) ήταν η τελευταία φάση σε ένα πρώτο μέρος που έκλεισε με την Ίντερ ως απόλυτη κυρίαρχο και τη Μίλαν στα… χαμένα, δίχως να καταγράφει ούτε έστω ένα σουτ! Οι Ροσονέρι έπρεπε να αλλάξουν άρδην την εικόνα τους αν ήθελαν να αποφύγουν ακόμα μια ήττα, όμως εκείνη τελικά παρέμεινε ολόιδια και στο ξεκίνημα του β΄μέρους.

Αν δεν ήταν ο Ταταρουσάνου μάλιστα να εξουδετερώσει ακόμα μια προσπάθεια του Λαουτάρο μέσα στην περιοχή (56΄), το ντέρμπι θα μπορούσε να είχε στραβώσει ανεπανόρθωτα για τη Μίλαν, η οποία όσο το σκορ παρέμενε 1-0 εξακολουθούσε να ελπίζει. Έπρεπε ωστόσο να φτάσουμε στο 75΄για να τη δούμε να σημειώνει την πρώτη απειλή με ένα σουτ του Μπραΐμ Ντίαθ έξω από την περιοχή, προτού ο Ζιρού σπαταλήσει μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση δευτερόλεπτα αργότερα.

Αυτή η αναλαμπή πάντως έσβησε γρήγορα, με την Ίντερ να ανακτά τα ηνία και μάλιστα να βρίσκει δίχτυα δυο φορές με τους Λουκάκου (83΄) και Λαουτάρο (90΄). Το VAR ωστόσο ακύρωσε αμφότερα τα γκολ για επιθετικό φάουλ και οφσάιντ αντίστοιχα, με το 1-0 να παραμένει. Μια ακόμα εκπληκτική επέμβαση του Ταταρουσάνου σε πλασέ του Λουκάκου από το ύψος της περιοχής ήταν η τελευταία πράξη ενός μονόπλευρου ντέρμπι που βρήκε την Ίντερ να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να βυθίζει την συμπολίτισσα βαθιά στην εσωστρέφεια.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Ντιμάρκο (71΄), Μικιταριάν (71΄Μπρόζοβιτς), Μπαρέλα (90+3΄Ασλάνι), Τσαλχάνογλου (89΄Γκαλιαρντίνι), Μαρτίνες Τζέκο (71΄ Λουκάκου)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Κιάερ (86΄Ρέμπιτς), Γκάμπια (70΄Τιό), Καλάμπρια, Ερναντές, Μεσίας (46΄Ντίαθ), Τονάλι, Κρούνιτς, Οριγκί (55΄Λεάο), Ζιρού