20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Tσέλσι – Φούλαμ 0-0: Νέα πρόσωπα, ίδια εικόνα και η τετράδα… απομακρύνεται!

Tσέλσι – Φούλαμ 0-0: Νέα πρόσωπα, ίδια εικόνα και η τετράδα… απομακρύνεται!

By on 4 Φεβρουαρίου, 2023 0 467 Views

Τα λεφτά δεν έφεραν και την ευτυχία για την ανανεωμένη Τσέλσι, η οποία μετά τη μεταγραφική απογείωση… προσγειώθηκε απότομα από τη Φούλαμ που της απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια νέα ομάδα χρειάζεται πάντα χρόνο για να «δέσει». Πόσο δε μάλλον ένα σύνολο που χτίζεται ουσιαστικά από την αρχή εν εξελίξει μιας αγωνιστικής σεζόν, όπως η Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ. Και κατά τη διάρκεια της ανοικοδόμησης θα υπάρξουν δεδομένα και στραβοπατήματα, κάτι που φρόντισε να της υπενθυμίσει με παραστατικό τρόπο η…γειτόνισσα Φούλαμ! Αφού την κράτησαν στο μηδέν για 90 λεπτά, οι Cottagers κατάφεραν να δραπετεύσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Στάμφορντ Μπριτζ» (0-0) και βύθισαν τους Μπλε πίσω ξανά στην εσωστρέφεια.

Παρά τον ενθουσιασμό άλλωστε στο ξεκίνημα χάρη στο ντεμπούτο του Έντσο Φερνάντες και την παρουσία των «φρέσκων» Μούντρικ και Μπαντιασίλ στο αρχικό σχήμα, το κοινό σταδιακά άρχισε να… ψυχραίνεται βλέποντας την Τσέλσι να πασχίζει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έπρεπε μάλιστα να περάσουν 25 λεπτά για να δουν την πρώτη ευκαιρία σε χαμένο τετ-α-τετ του (εκτεθειμένου) Χάβερτς, προτού η Φούλαμ απαντήσει πέντε λεπτά αργότερα σε οβίδα του Περέιρα που εξουδετέρωσε ο Κέπα.

Οι Μπλε ωστόσο προοδευτικά άρχισαν να ανεβαίνουν και να παράγουν ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος βέβαια αποδείχθηκε μοιραίος. Στο 32΄αρχικά αστόχησε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου νίκησε μεν με λόμπα τον Λένο στο τετ-α-τετ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Ακόμα κι έτσι όμως η Τσέλσι στα τελευταία λεπτά είχε βρει τον ρυθμό της και το κλίμα παρέμενε εύφορο για μια παρόμοια συνέχεια και στο β΄μέρος. Η εικόνα ωστόσο κάθε άλλο παρά… ανανεωμένη ήταν με την επιστροφή. Όσα νέα πρόσωπα κι αν έπεσαν στην αρένα της «μάχης», η Τσέλσι αδυνατούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Λένο, με τους φιλοξενούμενους παράλληλα να παραμένουν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Ένα μακρινό σουτ του κεφάτου Έντσο Φερνάντες στο 72′ ήταν η πρώτη απειλή από πλευράς Τσέλσι στο β΄μέρος, ενώ στο 80΄ ο Φαφανά σπατάλησε την κορυφαία ευκαιρία του αγώνα.

Αφού πρόλαβε την έξοδο του Λένο και τον άδειασε για να βγει… ολομόναχος με άδεια εστία, τελικά καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Ριμ να διώξει τη μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Το άγχος πλέον είχε κυριεύσει πλήρως την Τσέλσι, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει με άδεια χέρια, αν το σουτ του Παλίνια είχε βρει εστία στο 90+1΄. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Μπλε να μένουν για δεύτερη σερί αγωνιστική στο 0-0 και να υπενθυμίζουν πως έχουν δουλειά μπροστά τους αν θέλουν να ελπίζουν μέχρι τέλους στο τρένο της τετράδας.

Τσέλσι (Γρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς (60΄Αθπιλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Μπαντιασίλ, Κουκουρέγια (84΄Τσίλγουελ), Γκάλαγκερ, Έντσο Φερνάντες, Μάουντ (75΄Φοφανά), Ζίγιεχ (60΄Στέρλινγκ), Χάβερτς, Μούντρικ (46΄Μαντουέκε)

Φούλαμ (Μάρκο Σίλβα): Λένο, Τετέ, Ντιόπ, Ριμ, Ρόμπινσον, Παλίνια, Μ. Ριντ (75΄Σόλομον), Ν. Ριντ (90+1΄Κέιρνι), Περέιρα, Γουίλιαν (75΄Γουίλσον), Μίτροβιτς (90+1΄Κάρλος Βινίσιους)