26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Έβερτον – Άρσεναλ 1-0: Μετάλλαξη με Ντάις και τέλος στο σερί των Κανονιέρηδων

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0: Μετάλλαξη με Ντάις και τέλος στο σερί των Κανονιέρηδων

By on 4 Φεβρουαρίου, 2023 0 422 Views

Η Έβερτον άλλαξε «τσιπάκι» με το… καλησπέρα από τον ερχομό του Σον Ντάις και με εξαιρετική εμφάνιση υποχρέωσε την Άρσεναλ στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από ακριβώς πέντε μήνες (1-0)!

Τα σύννεφα είχαν κατακλύσει τον ουρανό του «Γκούντισον Παρκ». Όπως και τα ιπτάμενα banner ή τα πανό κατά της διοίκησης. Η Έβερτον παρέπαιε ασταμάτητα για μήνες, δεν προχώρησε σε καμία μεταγραφή στο χειμερινό παζάρι, αλλά απέκτησε αυτό(ν) που είχε ανάγκη. Τον πολύπειρο σε «μάχες» παραμονής, Σον Ντάις, στο ντεμπούτο του οποίου οι Τόφιζ παρουσιάστηκαν… μεταλλαγμένοι και με άψογη εμφάνιση πήραν το τρίποντο κόντρα στην πρωτοπόρο Άρσεναλ, υποχρεώνοντας την ομάδα του Αρτέτα στην πρώτη της ήττα μετά από ακριβώς πέντε μήνες (4 Σεπτεμβρίου από τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»).

Η Έβερτον με αυτό το αποτέλεσμα ξεκόλλησε από τη ζώνη του υποβιβασμού και έφτασε τους 18 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ παρέμεινε στους 50 και έχει διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Το ματς

Η Έβερτον μπήκε πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο. Πίεζε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο την Άρσεναλ θέλοντας να βραχυκυκλώσει την κυκλοφορία της. Μάλιστα, αυτό έγινε με επιτυχία και σε αρκετές στιγμές οι γηπεδούχοι πολιουρκούσαν την περιοχή του Ράμσντεϊ.

Σε μία στιγμή αδράνειας της Έβερτον, η Άρσεναλ είχε πολύ καλή στιγμή με άστοχο σουτ του Ενκετιά. Τα ζαχαρωτά προσπάθησαν να απαντήσουν, με τον Ονανά να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Κάλβερτ Λούιν να μην μπορεί να βρει την μπάλα. Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, η κάθε ομάδα είχε από μία ευκαιρία. Μεγαλύτερη αυτή του Σακά, με τον Κόαντι να κόβει πάνω στην γραμμή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς πολλές ευκαιρίες. Η Άρσεναλ είχε αφενός την κατοχή, ωστόσο δεν γινόταν απειλητική. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Έβερτον, η οποία απέκτησε προβάδισμα στο σκορ στο 60′. Ο ΜακΝιλ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ταρκόβσκι πήρε κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα

Η Άρσεναλ πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Οι παίκτες του Αρτέτα είχαν κάποιες τελικές προσπάθειες, δίχως όμως αποτέλεσμα, με τα ζαχαρωτά να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο.

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κόουντι, Ταρκόφσκι, Μικολένκο, Ιγουόμπι, Γκέιγ, Ονανά, ΜακΝίλ, Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν (62′ Μοπέ)

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (85′ Τομιγιάσου), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Παρτέι (59′ Ζορζίνιο),Τζάκα, Όντεγκααρντ (77′ Βιέιρα), Σάκα, Ενκέτια, Μαρτινέλι (59′ Τροσάρ)