25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mεγάλη ανατροπή,μεγάλη νίκη για το ΑΠΟΕΛ.Κέρδισε το 3-1 τον Απόλλωνα που προηγήθηκε στο 3΄

Mεγάλη ανατροπή,μεγάλη νίκη για το ΑΠΟΕΛ.Κέρδισε το 3-1 τον Απόλλωνα που προηγήθηκε στο 3΄

By on 3 Φεβρουαρίου, 2023 0 2757 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA, που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (03/02) στο ΓΣΠ, επικρατώντας του Απόλλωνα με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Πίττα στο 3΄, με τους γηπεδούχους να ανατρέπουν τα εις βάρος τους δεδομένα με γκολ των Κβιλιτάια στο 50΄, Ντονγκαλά στο 75΄ και Μπεν στο 90+1΄. Πλέον, η ομάδα του Μιλόγεβιτς μείωσε και πάλι στον ένα βαθμό την απόσταση που την χωρίζει από την κορυφή, ενώ η ομάδα του Μακρίδη έπεσε στην 7η θέση.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το… καλησπέρα είχαμε γκολ στο ντέρμπι. Ο Βα βγήκε γρήγορα από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε, με το Χέντι να γίνεται αποδέκτης της και να σεντράρει προς τον Πίττα, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς, «γράφοντας» το 1-0 για τον Απόλλωνα μόλις στο 3΄.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά το σουτ του Σαρφό «έφυγε» άουτ στο 8΄, ενώ στο 22΄ ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ντάλσιο.

Ενδιάμεσα, στο 20΄, είχε ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ γκολ με κεφαλιά του Ιωάννη Πίττα, αφού ο επιθετικός της Λεμεσιανής ομάδας ήταν σε αντικανονική θέση όταν έγινε η σέντρα από το Φιλιώτη.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στο 28΄ οι γηπεδούχοι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ντάλσιο, ο Μπεν βγήκε μόνος απέναντι από το Γιοβάνοβιτς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ.

Στο 41΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων για να «απειλήσουν», όταν το σουτ του Πεμπερνές κατέληξε έξω, ενώ στο 45+1΄ η ομάδα του Μιλόγεβιτς «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες, όταν μετά από σέντρα του Μακέντα από δεξιά ο Κοσταντίνοφ έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για την ομάδα του Μακρίδη στο 49΄, όταν το σουτ του Ουάρντα απέκρουσε εύκολα ο Μπέλετς.

Στην εξέλιξη της φάσης, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι για κλωτσιά του Αρτυματά στο Μακέντα, με τον Κβιλιτάια ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 50΄.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 61΄, όταν μετά από σέντρα του Ουάρντα από αριστερά ο Βα έκανε την κεφαλιά, με τον Μπέλετς να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σλοβένος δήλωσε και πάλι παρών, αποκρούοντας σε κόρνερ το σουτ του Ζράντι, ενώ στο 69΄ το σουτ του Πίττα από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο.

Στο 71΄ ο Απόλλωνας κατέγραψε ακόμα μία τελική προσπάθεια, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα από δεξιά, ο Αρτυματάς έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε η Λεμεσιανή ομάδα στο καλό της διάστημα το πέτυχε στο 75΄ το ΑΠΟΕΛ «τιμωρώντας» τον αντίπαλό του τόσο για τις χαμένες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, όσο και για το λάθος του Αλεσάμι στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Νορβηγός έκανε λάθος πάσα, ο Μπεν βρήκε το Μακέντα που έκανε την μπαλιά προς τον Ντονγκαλά που πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 2-1.

Μάλιστα, στο 90+1΄ έμελλε ο Μοχάμεντ Μπεν να… βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αφού με απευθείας εκτέλεση φάουλ «νίκησε» το Γιοβάνοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

AΠΟΕΛ(Μιλόγεβιτς)Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Κβιλιτάια (56′ Εφραίμ), Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο (30′ Μακέντα), Μπεν, Μαρκίνιος (73′ Ντογκαλά), Σαρφό, Κοσταντίνοφ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Γουίλερ, Ντογκαλά, Μακέντα.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μακρίδης):Γιοβάνοβιτς, Πειμπέρνς, Αρτυματάς, Πίττας, Σπόλιαριτς (80′ Ίλιεφ), Βα (64′ Ντόνιο), Χαμάς, Φιλιώτης, Σαχάρ (64′ Αλεσάμι), Ουάρντα (80′ Ντιγκινί), Χέντι (46′ Χέντι)
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Εκπολό, Ίλιεφ, Χουσαίν, Ντιγκινί, Αλεσάμι, Ντόνιο, Μαυρίας, Ζράντι

ΣΚΟΡΕΡ: 50′ Κβιλιτάια (π.), 75′ Ντογκαλά, 90+1′ Μπεν/ 3’Πίττας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρκίνιος, Μπεν, Σούσιτς/Φιλιώτης, Πειμπέρνς

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Διαιτητής: Branco Godinho Luis Miguel
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Oliveira Melo Fabio
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας