19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Nίκη ελπίδας για την εξάδα στο τέλος για την ΑΕΛ(2-1 τον Ακρίτα)

Nίκη ελπίδας για την εξάδα στο τέλος για την ΑΕΛ(2-1 τον Ακρίτα)

By on 2 Φεβρουαρίου, 2023 0 6820 Views

Με ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, που δόθηκε μέσω του VAR, η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει με 2-1 τον Ακρίτα Χλώρακας στο γήπεδο «ΑλφαΜέγα».

Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι, όπου η ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί με τον Τεσέιρα στο πρώτο ημίχρονο, ο Ακρίτας ισοφάρισε με τον Κλεμέντε στην επανάληψη και η ομάδα της Λεμεσού πήρε τη νίκη με εύστοχο πέναλτι του Τζάλμα.

Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΛ έφτασε τους 31 βαθμούς και ελπίζει για την πρώτη εξάδα. Ο Ακρίτας παρέμεινε στους 11 βαθμούς και στην τελευταία θέση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μέτρια ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Ακρίτα να προσπαθεί κυρίως στις αντεπιθέσεις να βρει τον τρόπο να απειλήσει.

Η ομάδα της Χλώρακας ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει πρώτη στο παιχνίδι. Στο 20’ ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, ο Ελ Τζεμιλί έκανε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Μούριελ μάζεψε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα είχαμε ένα άστοχο σουτ του Κλεμέντε από ευνοϊκή θέση. Ενώ, στο 26’ ο Σέχιτς έκανε καλό γύρισμα μέσα στη περιοχή αλλά δεν βρέθηκε κανείς για να κάνει την προβολή.

Και αφού ο Ακρίτας δεν μπόρεσε να σκοράρει, το κατάφερε η ΑΕΛ από «στυμμένη» φάση στο 37ο λεπτό. Ο Τζάλμα εκτέλεσε το φάουλ και ο Τεσέιρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΛ είχε και πολύ καλή ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στο 42’ ο  Κοντινέλα γύρισε την μπάλα στον Μπεραχίνο, ο οποίος έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ακρίτας, επιδιώκοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αφού είχε κάποιες προειδοποιητικές προϋποθέσεις, κατάφερε να σκοράρει στο 57ο λεπτό.

Ο Λόπες έκανε αρχικά ένα δυνατό σουτ, με τον Μούριελ να διώχνει την μπάλα, αλλά ο Κλεμέντε με νέο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 62ο λεπτό η ομάδα της Χλώρακας είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Τόρες πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Μούριελ με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ.

Προς το τέλος του αγώνα, η ΑΕΛ προσπάθησε να πιέσει, αλλά είχε ένα άστοχο σουτ στο 82’ από τον Τεσέιρα. Στο 92ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΛ, μετά από υπόδειξη του VAR σε μαρκάρισμα στον Τεσέιρα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τζάλμα, ο οποίος ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΑΕΛ: Μούριελ, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Μπεραχίνο (59΄Ρομό) Παπαφώτης (81΄Κολιάς) Παντελή, Τσέρνιχ (81΄ Ντεβέστ) Μιλιντσεάνου (81΄Σιλβέστρος) Μπιλοβάρ, Τζάλμα, Κοντινέλα.

Ακρίτας: Περντρέου, Φοφανά, Κονέ (44΄Εράσο) Ελ Τζεμίλι, Κλεμέντε, Μεντίμορετς, Γαβριήλ (90΄Φουριέλ) Σέχιτς, Τόρες (90΄Αμντουσαλάμοφ) Σαραβάνια, Πικής (44΄Λόπες/92΄Πογκέν)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Στάδιο: ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης