16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανόρθωση απο άλλη εποχή με killer σεντερ φορ .Τρία γκολ ο Μραζ,ένα ο Κορτές και 4-1 την Ομόνοια

Ανόρθωση απο άλλη εποχή με killer σεντερ φορ .Τρία γκολ ο Μραζ,ένα ο Κορτές και 4-1 την Ομόνοια

By on 2 Φεβρουαρίου, 2023 0 2063 Views

Η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια του ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», επικρατώντας της Ομόνοιας με 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σάμουελ Μραζ, ο οποίος στο ντεμπούτο του στην 11άδα πέτυχε χατ τρικ!
Αρχικά ισοφάρισε στο 45’, με την Ομόνοια να προηγείται στο 30’ με τον Λοΐζου, με τον Σλοβάκο επιθετικό να σκοράρει άλλα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (53’, 73’), με τον Αντονίν Κορτές στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα!
Ο αγώνας άρχισε με 25λεπτη καθυστέρηση λόγω ρίψης κροτίδων. Η Ανόρθωση, που γιόρτασε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα γενέθλιά της, ήταν γενικά πολύ καλύτερη από την Ομόνοια, η οποία έμεινε μακριά από τις νίκες για 3η σερί αγωνιστική…

Με τους Μραζ και Γκερέρο να δείχνουν ποιότητα και φανταστική ετοιμότητα,τον Τεχέρα να κανει ξανά καλό ματς και τον Κορτές να μπαινει και να σκοράρει συν τον νεαρλο Παρούτη η Ανόρθωση του Βέσκου θύμησε άλλες εποχές στην επίθεση.Πολλά μπράβο στον Πριέτο ,ένας κανονικός τεχνικός διευθυντής που πέτυχε 4 μεταγραφές Ιανουαρίου εκθέτοντας αυτούς που έκαναν προγραμματισμό το καλοκαίρι.

Στους 26 βαθμούς η «Κυρία», παραμένει στους 35 η Ομόνοια που πλέον κινδυνέυει να χάσει την θέση στην εξάδα.

Ο αγώνας:

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ιωάννου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνο μετά από κάθετη του Μραζ, έκανε το πλασέ όμως ο κίπερ της Ομόνοια έκανε έξοδο έγκαιρα και απομάκρυνε.

Τρία λεπτά αργότερα η Ομόνοια απάντησε στις καλές τελικές προσπάθειες με το σουτ του Μπάρκερ να σταματά στον Λόρια και να φεύγει κόρνερ. Στο 7′ ήταν η σειρά του Ανσαριφάντ να απειλήσει τον Γεωργιανό, που απομάκρυνε ξανά σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Ιρανού.

Ο Μπάρκερ στο 13′ έπιασε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Λόρια μάζεψε εύκολα.

Στο 31′ η Ομόνοια έβαλε πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ο Ανσταριφάντ έκλεψε την μπάλα, πάτησε στην περιοχή της Ανόρθωσης, μοίρασε για τον Λοίζου που με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0 για τους «πράσινους».

Οι γηπεδούχοι λίγο πριν το ημίχρονο έφτασαν στην ισοφάριση, όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Ομόνοιας ο Γκερέρο πήρε μπάλα, έδωσε με την μία στον Μραζ που δεν αστόχησε απέναντι στον Φαμπιάνο για το 1-1.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία στο Β’ ημίχρονο ήταν για την Ανόρθωση με τον Μραζ να μην μπορεί να νικήσει τον Φαμπιάνο σε τετ-α-τετ στο 55′. Από την εξέλιξη της φάσης, ο Σλοβάκος βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας και με γυριστό έκανε σκόραρε για δεύτερη φορά γράφοντας στο 2-1 για την Ανόρθωση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 74′ ο Μραζ ολοκλήρωσε μία αξέχαστη εμφάνιση αφού πέτυχε και 3ο γκολ με κοντινή προβολή, σφραγίζοντας την  νίκη για την Ανόρθωση.

Στο τελευταίο λεπτό ο Αντονίν Κορτές με έξοχη ενέργεια και τέλειωμα…φορ ποιλοτητας έγραψε το τελικό 4-1 δλινοντας διαστάσεις στη νίκη της Κυρίας

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Σάμπο, Τεχέρα, Ιωάννου (80′ Φερέιρα), Παρούτης (87′ Αντωνίου), Γκερέρο (68′ Χριστοφή), Μραζ (87′ Αντονίν).
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Φερέιρα, Αντονίν, Αντωνίου, Πάντσεον, Κορρέα, Κωνσταντίνου, Χριστοφή.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ψάλτης (57′ Μάθιους), Λέζιακς, Λανγκ, Γιούστε, Κασάμα (57′ Μπασιρού), Κούσουλος (65′ Παπουλής), Μπέζους (77′ Σράντι), Λοΐζου (57′ Ζαχαρίου), Μπάρκερ, Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Μάθιους, Παπουλής, Κίτσος, Μπασιρού, Ζαχαρίου, Σράντι, Παναγιώτου, Ντίσκερουντ, Μίλετιτς, Χαραλάμπους.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκερέρο, Αμπαρτζουμιάν / Ψάλτης (3η), Ανσαριφάρντ, Γιούστε (3η)

ΣΚΟΡΕΡ: Μραζ (45′, 53′, 73′), Αντονίν (90+4′) / Λοΐζου (30′)
ΘΕΑΤΕΣ: 5000-5500
Διαιτητής: Fernandes Correira Gustavo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Oliveira Melo Fabio
AVAR: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος