25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 2-1: Πρόκριση στον τελικό του League Cup με υπογραφή Λόνγκσταφ

Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 2-1: Πρόκριση στον τελικό του League Cup με υπογραφή Λόνγκσταφ

By on 1 Φεβρουαρίου, 2023 0 380 Views

Τα δυο γκολ του Λόνγκσταφ αρκούσαν στη Νιούκαστλ να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Σαουθάμπτον και μαζί την πρόκριση για τον τελικό του League Cup.

Το διπλό με 1-0 μέσα στο «St Mary΄s» είχε θέσει ήδη γερά θεμέλια πρόκρισης για τη Νιούκαστλ, η οποία φρόντισε να κεφαλαιοποιήσει πάνω στο προβάδισμα που απέκτησε από το πρώτο ματς και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του League Cup. Με τον Λόνγκσταφ να σκοράρει δις στο πρώτο ημίχρονο, οι Magpies έκαναν το 2Χ2 απέναντι στη Σαουθάμπτον με νίκη 2-1 και θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο επί εποχής Σαουδαράβων απέναντι στον νικητή του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να ανοίξουν από νωρίς τον δρόμο της πρόκρισης, αφού μόλις στο 5΄ο Λόνγκσταφ έγραψε το 1-0, προτού ανεβάσει τον δείκτη του σκορ περίπου 15 λεπτά αργότερα. Το γκολ του Άνταμς στο 29΄ανάκαμψε τις ελπίδες της Σαουθάμπτον, με την αποβολή του Γκιμαράες στο 82΄να ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Οι Magpies ωστόσο δεν λύγισαν ούτε από το αριθμητικό μειονέκτημα και πήραν τελικά τη νίκη που τους έστειλε στον τελικό του θεσμού.