19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΑΝΤΗΣ: Η Ανόρθωση πρέπει να μεγαλουργεί, ήταν υποχρέωσή μου να δηλώσω παρών

ΣΑΝΤΗΣ: Η Ανόρθωση πρέπει να μεγαλουργεί, ήταν υποχρέωσή μου να δηλώσω παρών

By on 30 Ιανουαρίου, 2023 0 964 Views

Καλεσμένος στην εκπομπή Goal&Roll της Cytavision ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης. Ιδού οι τοποθετήσεις του:

Οι λόγοι που ανέλαβε: «Τα δεδομένα της Ανόρθωσης ήταν τέτοια, που όταν έγινε η επαφή με τον κ.Πουλλαΐδη θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μου, αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα της στιγμής. Ήμουν πολύ συνειδητοποιημένος, δεν είχα κανέναν δισταγμό. Η Ανόρθωση είναι ότι πιο πολύτιμο φέραμε από την Αμμόχωστο. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να δηλώσω παρών. Έχω μεταφέρει τον εαυτό μου στα γραφεία της Ανόρθωσης. Έχω αναδιοργανώσει τις δουλειές μου. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Η Ανόρθωση πρέπει να μεγαλουργεί».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Ήθελα να έχω κάτω από το δικό μου έλεγχο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δημιουργείται μια επιτροπή από παλαίμαχους μαζί με τον Αντόνιο Πριέτο ως αθλητικό διευθυντή. Θα είναι σε άμεση επικοινωνία κι επαφή μαζί μου, με τις προπονήσεις, ετοιμάζει διάφορες αναλύσεις και δεδομένα για την ομάδα. Είναι ο Νίκος Νικολάου και ο Πανίκος Ππούνας».

Για τον κ.Πουλλαΐδη: «Είπε ότι θα στηρίξει μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά δεν είπε ότι δεν θα στηρίξει απ’ εκεί και πέρα. Η Ανόρθωση όμως δεν μπορεί να περιμένει, δεν γίνεται να περιμένουμε να πατήσει ένα κουμπί ο κ.Πουλλαΐδης για να έρθουν χρήματα. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέους πόρους».

Για το έλλειμμα της φετινής σεζόν: «Δεν ξέρω ακόμη. Θα το προσδιορίσουμε στη συνέχεια».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Το θέμα δεν είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι αλλά το τώρα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Όσο κοντεύει ο Μάιος θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Η Ανόρθωση δεν θα κινδυνέψει. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να κινδυνέψει».

Για τους στόχους: «Αν δεν πάρουμε το κύπελλο, η σεζόν είναι αποτυχημένη. Μίλησα ξεχωριστά με τον καθένα ποδοσφαιριστή. Τους είπα ότι τώρα αρχίζει η σεζόν και ξεχνάμε το παρελθόν».

Για το αν υπάρχουν παρατάξεις στην Ανόρθωση και τα θέματα με το σωματείο: «Στην Ανόρθωση δεν υπάρχουν παρατάξεις. Είμαστε όλοι αδέλφια. Έχουμε την ίδια ομάδα αίματος. Είναι υπεράνω όλων. Παραμερίζεται το εγώ. Θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα. Αν εννοείτε τα θέματα σωματείου-εταιρείας, θα λυθούν. Εγώ πήρα τον κ.Χαμπουλλά στο σωματείο».

Για τον Χριστοδουλόπουλο: «Είναι ένας παίκτης με τεράστια ευκαιρία. Πρόσφερε στην Ανόρθωση και πήρε. Δεν θέλω να μπω σ’ αυτό το θέμα, δεν θεωρώ ότι πρέπει να το αναλύουμε δημοσίως. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα».

Για το θέμα των αποζημιώσεων σε προπονητές, Λάρκου και Δαμιανού: «Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν βλέπω την ίδια ζέση και για τις άλλες ομάδες σ’ αυτά τα θέματα. Παρόμοιες ερωτήσεις πρέπει να τις κάνουμε παντού».

Τι χρειάζεται η Ανόρθωση: «Η Ανόρθωση χρειάζεται σταθερότητα. Αυτό θέλουμε να φέρουμε. Ηρεμία και σταθερότητα. Αυτό είναι που της έχει λείψει. Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει η Ανόρθωση. Πρέπει να τερματιστεί η εσωστρέφεια».

Για την τεχνική ηγεσία: «Τώρα υπάρχει μία ηρεμία. Έχουμε τον Βέσκο. Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες περγαμηνές, του δίνεται τώρα η ευκαιρία να αποδείξει αυτά που μπορεί και θα δείξει ο χρόνος».

Η άποψή του για τους επενδυτές: «Αν δεν είναι πυροτέχνημα και δεν θα εξαφανιστούν σε σύντομο διάστημα, είναι καλό. Οι περισσότεροι επενδυτές όμως είναι σε ομάδες με μικρότερη μάζα κόσμου. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό. Είναι ευθύνη της ΚΟΠ να κάνει τους ελέγχους που χρειάζονται ώστε να μην δημιουργούνται αθέμιτοι ανταγωνισμοί και να μην κινδυνεύει το κυπριακό ποδόσφαιρο στην ολότητά του. Μας ενδιαφέρει ένας επενδυτής, φτάνει να έρθει με το σωστό τρόπο και με ελέγχους. Θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση».

Η ισοπαλία με τη Δόξα: «Είναι αποτυχία. Το είπα και στους παίκτες. Πάει τόσος κόσμος, αψηφά το κρύο. Είναι πέραν των 100.000 ο κόσμος της Ανόρθωσης. Με ενδιαφέρει να είναι αυτοί χαρούμενοι. Είναι υποχρέωση των παικτών να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίζουν. Τα έχουν ακούσει οι ποδοσφαιριστές».

Για τον Μάζιτς: «Έχει έρθει για να αναλάβει τα ηνία της διαιτησίας. Λέγεται ότι είναι ο άρχοντας στο χώρο. Ήμουν εφτάμιση χρόνια στην ΚΟΠ και ξέρω πώς λειτουργεί η διαιτησία. Θέλουμε να ξέρουμε το πλάνο του, τα κριτήρια. Στο δικό μου μυαλό ο τρόπος που λειτουργεί είναι να προωθήσει τους Κύπριους διαιτητές ώστε σταδιακά το ποδόσφαιρό μας να είναι με Κύπριους. Η διαιτησία έχει κι άλλα…παρακλάδια. Τους παρατηρητές κ.λ.π. Έχουμε διαιτητές που έχουν την προοπτική να κάνουν καριέρα. Να τους δοθεί η πίστωση να κάνουν τα λάθη τους, φτάνει να μην είναι μονόπλευρα».

Για τις προθέσεις του για περαιτέρω συναντήσεις: «Έχω συναντηθεί και μιλήσει με τον κ.Κούμα. Βρέθηκα με τα παιδιά που απαρτίζουν τα προσφυγικά σωματεία. Δεν γίνεται να τα ξεχνάμε».

Για το «Αντώνης Παπαδόπουλος»: «Κάναμε συνάντηση για το γήπεδό μας για να δούμε την αντισεισμικότητά του. Πρόθεση του οποιουδήποτε εκλεγεί στην προεδρία πρέπει να προχωρήσει το θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από το γήπεδό μας, θέλουμε να διεξάγονται ευρωπαϊκοί αγώνες σ’ αυτό».

Για την προσφορά του κ.Πουλλαΐδη: «Έχει βάλει ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της Κύπρου. Είναι άλλο κεφάλαιο αν δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτά που επιθυμεί ο Ανορθωσιάτες. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την προσφορά του. Αν με ρωτάτε εμένα, δεν έπρεπε να αναλάβει καν. Χρειάζεται 24 ώρες, όπως είναι δομημένη η επαγγελματική του δραστηριότητα δεν μπορούσε. Αδίκησε τον εαυτό του».

Για αθλητικό διευθυντή: «Δεν μπορείς να δίνεις τα κλειδιά στον εκάστοτε αθλητικό διευθυντή, είναι λανθασμένο».

Αν χρειάζεται αλλαγή η δομή του πρωταθλήματος: «Το κοιτάζουμε. Περιμένουμε τις απόψεις και της ομοσπονδίας για να γίνει πιο ανταγωνιστικό».

Για το πρωτάθλημα: «Δίνω το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Δεν το λέω εγώ αλλά ο βαθμολογικός πίνακας».

Το καταληκτικό του σχόλιο: «Πρέπει όλοι να σκεφτούμε το εμείς κι όχι το εγώ. Η Ανόρθωση έχει 112 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, να κάνουμε υπομονή, θαύματα δεν γίνονται ούτε διορθώνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Να αφήσουμε τη διοίκηση να κάνει τη δουλειά της. Όλοι μαζί για να επανέλθουμε στο δρόμο των επιτυχιών. Έχουμε ξεκάθαρους στόχους και το πώς θα τους πετύχουμε».