20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νάπολι – Ρόμα 2-1: «Καθάρισε» ο Σιμεόνε, στο +13 οι Παρτενοπέι και… φουλ για κούπα!

Νάπολι – Ρόμα 2-1: «Καθάρισε» ο Σιμεόνε, στο +13 οι Παρτενοπέι και… φουλ για κούπα!

By on 30 Ιανουαρίου, 2023 0 787 Views

Η Νάπολι ξεκίνησε με νίκη τον δεύτερο γύρο της Serie A, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ρόμα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς. Λυτρωτής ο Τζιοβάνι Σιμεόνε.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν το ματς της Ρόμα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» έδωσε… συγχαρητήρια στη Νάπολι για την κατάκτηση του Σκουντέτο και οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι κάνουν ότι μπορούν για να τον δικαιώσουν. Σε ένα ανταγωνιστικό ματς με καλό ρυθμό και ευκαιρίες οι Παρτενοπέι επικράτησαν των Τζιαλορόσι με 2-1 και αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς. Άνοιξε το σκορ ο πρώτος σκόρερ της Serie A, Οσιμέν, ισοφάρισε προσωρινά ο Ελ Σαράουι, έδωσε τη λύση ο Σιμεόνε, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο.

Στο πρώτο μέρος η Ρόμα προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να κλέψει μπάλες αλλά η Νάπολι ήταν ανώτερη. Στο 4′ ο Κβαρατσχέλια από τα αριστερά συνέκλινε προς τον άξονα, σούταρε δυνατά και ο Πατρίσιο έβγαλε σε κόρνερ. Στο 12′ η Ρόμα πήγε να προηγηθεί… κατά λάθος, όταν ο Σπινατσόλα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, τυφλή κεφαλιά προς τα πίσω του Κιμ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μέρετ που έκανε άστοχη έξοδο.

Οι Παρτενοπέι άνοιξαν το σκορ στο 17′. Ρούι και Κβαρατσχέλια έκαναν το 1-2, ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα, ο Οσιμέν με δυο φανταστικά κοντρόλ κατέβασε τη μπάλα, απέφυγε τον Ιμπάνιες και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Πατρίσιο για το 1-0. O Νιγηριανός έφτασε τα 14 γκολ σε 16 εμφανίσεις στη Serie A και ο Γεωργιανός τις δέκα ασίστ σε ίδιο αριθμό συμμετοχών με τον συμπαίκτη του.

Η Νάπολι έφτασε κοντά στο 2-0 στο 45′. Ο Λοσάνο απέφυγε τον Ιμπάνιες, έβγαλε τη σέντρα, δυνατή κεφαλιά του Οσιμέν και η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Ρωμαίοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Πελεγκρίνι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, βολέ του Σπινατσόλα, η μπάλα έσκασε κιόλας στο χορτάρι και ο Μέρετ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα ανέβασε… στροφές και το ματς απέκτησε ξέφρενο ρυθμό. Στο 55′ ο Κβαρατσχέλια βγήκε σε θέση βολής, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και έδιωξε ο Μαντσίνι. Στο 62′ η Ρόμα είχε διπλή ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κριστάντε πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Μέρετ, ο Σμόλινγκ έστρωσε τη μπάλα στον Ιμπάνιες, ο οποίος σούταρε και η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι έφυγαν τρεις εναντίον δύο, ο Λοσάνο είχε δυο στηρίγματα, επέλεξε να σουτάρει και ο Πατρίσιο έβγαλε σε κόρνερ.

Οι Τζιαλορόσι «πάγωσαν» το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στο 75′. Ο Ζαλέβσκι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Σαράουι έφυγε στην πλάτη του Λοσάνο, ο Κιμ τον κάλυπτε και εξ επαφής ο Ιταλός εξτρέμ ισοφάρισε. Το ματς «άνοιξε», η Νάπολι «κυνήγησε» το νικητήριο γκολ και το βρήκε στο 86′ με τον Τζιοβάνι Σιμεόνε. Μετά από μπαλιά του Ζιελίνσκι ο Αργεντινός επιθετικός πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Σμόλινγκ και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Πατρίσιο για το τελικό 2-1.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι (69′ Ολιβέιρα) – Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (90+2′ Εντομπελέ) – Λοσάνο (76′ Σιμεόνε), Οσιμέν (76′ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια (69′ Ελμάς)

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο – Μαντσίνι, Σμόλινγκ (83′ Ταχίροβιτς), Ιμπάνιες – Ζαλέβσκι, Κριστάντε (89′ Βολπάτο), Μάτιτς, Σπινατσόλα (46′ Ελ Σαράουι) – Ντιμπάλα, Πελεγκρίνι(83′ Μποβ), Έιμπραχαμ (73′ Μπελότι)