28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League: Τα βλέμματα στην OPAP Arena για το ΑΕΚ – Άρης.Ολυμπιακός φαβορί με ΟΦΗ (βαθμολογία-πρόγραμμα)

Super League: Τα βλέμματα στην OPAP Arena για το ΑΕΚ – Άρης.Ολυμπιακός φαβορί με ΟΦΗ (βαθμολογία-πρόγραμμα)

By on 29 Ιανουαρίου, 2023 0 423 Views

Η 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League συνεχίζεται την Κυριακή (29/1) με το μεγάλο ματς της ημέρας να είναι αυτό μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Νωρίτερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον ΟΦΗ.

Η ΑΕΚ  με νίκη επί του Άρη (19:30, Cosmote Sport 1) θα προσπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κοντράρεται τη Δευτέρα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Η Ένωση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της OPAP Arena, όπου μετράει 10/10 νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις, κόντρα στον Άρη, ο οποίος έχει χάσει έδαφος καθώς βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ μεσοβδόμαδα έμεινε εκτός συνέχειας στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας μετά τον αποκλεισμό που γνώρισε από τον Ολυμπιακό.

Η είδηση στην αποστολή της ΑΕΚ έχει να κάνει με την παρουσία του Ελίασον, ο οποίος είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά μετά την επέμβαση που είχε υποβληθεί τον Νοέμβριο! Φυσικά δεν αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, όμως ο 26χρονος Σουηδός εξτρέμ επιστρέφει πλέον και με τη βούλα για τον Ματίας Αλμέιδα. Μόνο η γνωστή απουσία του Μοχαμάντι και αυτή που προέκυψε μετά τη μεσοβδόμαδη ρεβάνς στις Σέρρες με την ελαφριά θλάση του Φερνάντες είναι τα δύο προβλήματα που έχει, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και φωνάζει «παρών» για το ματς με τον Άρη. Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Με πολλές απουσίες πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Άρης καθώς μόλις δύο από τους οκτώ τραυματίες κατάφεραν να μπουν στην αποστολή. Πρόκειται για τους Νταμπό και Οντουμπάτζο. Αντιθέτως, ανέτοιμοι κρίθηκαν οι Αμπουμπακάρ Καμαρά, Καμάτσο, Ενκουλού, Πάλμα ενώ ο Εμπακατά δεν είχε καμία πιθανότητα επιστροφής. Ο Μάνου Γκαρθία θα αναχωρήσει για την Ισπανία για να υποβληθεί σε επέμβασης αποκατάστασης έπειτα από τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Γκρέι, Ετέμπο, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Σγούρος, Χατζηιωάννου, Τανούλης και Παναγίδης.

Νωρίτερα στις 16:00 (CosmoteSport 1) ο Oλυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αυξήσουν την πίεση στην ΑΕΚ που θα αγωνίζεται αργότερα, αλλά και να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλειες του Παναθηναϊκού κόντρα στους Κρητικούς, οι οποίοι μετά τα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος έχουν πάρει τα πάνω τους, εξασφαλίζοντας διαφορά ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.

Στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ πήρε μαζί του τους Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν και Ρέτσο. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Μαρσέλο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ντόη. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπόμ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βρουσάι και Βαλμπουενά.

Για πρώτη φορά στην αποστολή του ΟΦΗ βρίσκεται ο Γκρόνινγκ, το νέο χειμερινό απόκτημα των Κρητικών, ο οποίος μαζί με τον Τσιλιανίδη που επέστρεψε στη δράση αποτελούν τα δύο νέα πρόσωπα για το εκτός έδρας ματς στο Φάληρο. Αντίθετα, ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Νέιρα και Μεγιάδο. Την 20μελή αποστολή απαρτίζουν αναλυτικά οι: Μανδάς, Σωτηρίου, Λάρσον, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Τοράρινσον, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Τοράλ, Περέα, Μπάκιτς, Ντζου, Γκρόνινγκ, Ντίκο, Τσιλιανίδης, Μοσκέρα, Μπιφουμά.

Η αγωνιστική (20η)

Σάββατο 28/1
Βόλος – Παναιτωλικός 2-3
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1

Κυριακή 29/1
Ολυμπιακός – ΟΦΗ (16:00)
ΑΕΚ – Άρης (19:30)

Δευτέρα 30/1
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (18:00)
Λαμία – Ιωνικός (19:30)
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (21:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 45
2. A.E.K. 44
3. Π.Α.Ο.Κ. 39
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 39
5. ΑΡΗΣ 31
6. ΒΟΛΟΣ 29
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 25
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 23
9. Ο.Φ.Η. 19
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19
11.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 18
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 13
13. ΛΑΜΙΑ 12
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 8

*Βόλος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έχουν από ένα ματς περισσότερο

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο 4/2
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (17:00)
Ιωνικός – Άρης (19:00)

Κυριακή 5/2
Παναθηναϊκός – Λαμία (17:00)
Ατρόμητος – ΑΕΚ (17:30)
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (20:00)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (20:30)

Δευτέρα 6/2
Λεβαδειακός – Βόλος (16:00)