28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-0: Ο Ακέ έστειλε τους Πολίτες στους «16» του FA Cup

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-0: Ο Ακέ έστειλε τους Πολίτες στους «16» του FA Cup

By on 28 Ιανουαρίου, 2023 0 747 Views
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-0: Ο Ακέ έστειλε τους Πολίτες στους «16» του FA Cup

Η Μάντσεστερ Σίτι με «χρυσό» σκόρερ τον Νέιθαν Άκε νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ στο «Etihad» και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του FA Cup.

Γαλάζιο βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στη Μ.Σίτι και την Άρσενσλ  . Σε ένα ματς με… μπόλικη τακτική «μάχη» από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Μικέλ Αρτέτα η ομάδα του «δάσκαλου» νίκησε τον… μαθητή με 1-0. Οι Πολίτες με σκόρερ τον Νέιθαν Άκε έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του FA Cup.

Ούτε ο Χάλαντ, ούτε ο Γκρίλις αλλά ούτε και ο Άλβαρες που πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ είχε τη λύση για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Άκε ήταν αυτός που με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 64′ της αναμέτρησης των δύο ομάδων έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του στους “16” του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό παρά το 1-0 με τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις για περισσότερα τέρματα και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω με τους δύο γκολκίπερ Τέρνερ και Ορτέγκα να είναι οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Άρσεναλ είχε την πρώτη ουσιαστική στιγμή στο ματς όταν ο νεοαποκτηθείς Τροσάρ στο 21′ έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ορτέγκα να αποκρούει εντυπωσιακά. Η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με το σουτ του Ντε Μπρόινε να φεύγει εκτός της εστίας του Τέρνερ.

Στο 39′ οι γηπεδούχοι με τον Χάλαντ βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Νορβηγό να κάνει το σπριντ, να προλαβαίνει τον αντίπαλο του και να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Τέρνερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε προβάδισμα στο 64′ της αναμέτρησης σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ της Άρσεναλ. Αρχικά ο Άλβαρες που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς έκανε ένα σουτ από μακριά με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε στον Γκρίλις ο οποίος την κράτησε στα πόδια του, είδε τον Άκε να μπαίνει στην περιοχή, του έδωσε την πάσα και ο Ολλανδός με ένα πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία και άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αλλά δεν είχαν την κλασική φάση μπροστά από την εστία του Ορτέγκα για να μπορέσουν να σκοράρουν και να οδηγήσουν σε δεύτερο ματς την υπόθεση πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Αγγλίας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις (58′ Γουόκερ), Στόουνς (45’+4′ Λαπόρτ), Ακάντζι, Άκε, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (75′ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκιντογκάν, Μαχρέζ (58′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου, Χόλντινγκ (46′ Σαλιμπά), Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (66′ Ζιντσένκο), Τζάκα, Πάρτεϊ (46′ Λοκόνγκα), Βιέιρα, Τροσάρ (66′ Μαρτινέλι), Σακά (75′ Έντεγκαρντ), Ενκέτια.