26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αφεντικό της κορυφής.Η ΑΕΚ κέρδισε το ντέρμπι και στο +4 από το ΑΠΟΕΛ

Αφεντικό της κορυφής.Η ΑΕΚ κέρδισε το ντέρμπι και στο +4 από το ΑΠΟΕΛ

By on 28 Ιανουαρίου, 2023 0 1262 Views

Σε κρίσιμα χρονικά σημεία του ντέρμπι κορυφής η ΑΕΚ  κατάφερε να σκοράρει και να πανηγυρίσει την σπουδαία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ 2-1 που την κάνει αφεντικό στην κούρσα του τίτλου.
Στο 2’ ο Γκαρσία και στο 59’ ο Φαράζ πέτυχαν να σημαδέψουν τα δίχτυα του Μπέλετς και με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Λουίς Όλτρα πανηγύρισε σε βάρος του ΑΠΟΕΛ  από το οποίο υπερτερεί πλέον κατά τέσσερις βαθμούς.
Αντίθετα η ομάδα του Μιλόγεβιτς, παρά το ότι έφτιαξε ευκαιρίες, έδειξε μεγάλη αδυναμία να τις αξιοποιήσει και απλά μείωσε σε 2-1 στο 88’ με τον Μαρκίνιος.

 Η ομάδα του Όλτρα ανεβαίνει στους 50 βαθμούς αφήνοντας το συγκρότημα του Μιλόγεβιτς στους 46.

Ο αγώνας

Γκολ από τα αποδυτήρια για την ΑΕΚ! Ο Γκιούρτσο γέμισε στην περιοχή από στημένη φάση, έγινε η πρώτη κεφαλιά, ο Μπέλετς απέκρουσε ασταθώς, ο Λόπες γύρισε με το κεφάλι στον Γκαρσία που εξ επαφής με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ συνέχισε δυναμικά ενώ το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να ανασυνταχθεί μετά το άσχημο ξεκίνημα. Εκεί που βρήκε ευκαιρίες το ΑΠΟΕΛ απέναντι του ήταν ο Πίριτς αφού ο Βόσνιος σταμάτησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες των γαλαζοκίτρινων. Στην συνέχεια κατοχή ήταν στην ομάδα του Μιλόγεβιτς, με την ΑΕΚ να βγαίνει στην κόντρα και να δοκιμάζει να πετύχει το δεύτερο γκολ. Μετά το πρώτο μισάωρο η ΑΕΚ κέρδισε και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε με κάποια μακρινά σουτ να απειλήσει ωστόσο το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ μπήκε κυνηγώντας την ισοφάριση και στο 49ο λεπτό έφτασε κοντά όταν ο Εφραίμ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίριτς. Η ΑΕΚ απάντησε με διπλή ευκαιρία καθώς σε πρώτο χρόνο πήρε την κεφαλιά ο Λόπες, ο Μπέλετς απέκρουσε ασταθώς και σε δεύτερο χρόνο ο Άλτμαν με προβολή έστειλε την μπάλα έξω. Στο 60ο λεπτό η ΑΕΚ ισχυροποίησε το προβάδισμα της σημειώνοντας και δεύτερο γκολ. Ο Γιάκολις γύρισε στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Φαράζ ο οποίος με ένα δυνατό σουτ διπλασίασε τα γκολ για την ομάδα του. Η ομάδα της Λάρνακας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προστατεύσε το προβάδισμα. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά, κατάφερε να μειώσει λόγο πριν το τέλος όταν ο Ντονγκαλά έκανε την σέντρα και ο Μαρκίνιος με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως η νίκη βάφτηκε κιτρινοπράσινη. Η ομάδα της Λευκωσίας είχε καλή φάση στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως ο Κβιλιτάια μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

ΑΕΚ Πίριτς, Τόμοβιτς, Λουίς Γκουστάβο, Φαράζ (90′ Γκονζάλεθ), Λόπες (77΄Κάσας), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς (90′ Ρομό), Γκιούρτσο (41′ Γιάκολις), Άλτμαν (77′ Σανχούρχο)
Στον πάγκο: Γκόρτιτς, Τούμπας,  Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μάμας

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Φεράρι, Ντβάλι, Εφραίμ (64′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια, Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο (77′ Ντογκαλά), Μπεν (64′ Μακέντα), Σαρφό, Κοσταντίνοφ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κουπεπίδης, Καρώ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Γουίλερ

ΣΚΟΡΕΡ: 2′ Γκαρσία, 59′ Φαράζ/ 88′ Μαρκίνιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία, Τόμοβιτς, Σανχούρχο, Ροσάλες/ Φεράρι

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.252

Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης