29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επέστρεψε επιβλητικός ο Άρης με Κακόριν-Στεπίνσκι.Πισωγύρισμα του Απόλλωνα

Επέστρεψε επιβλητικός ο Άρης με Κακόριν-Στεπίνσκι.Πισωγύρισμα του Απόλλωνα

By on 23 Ιανουαρίου, 2023 0 2242 Views

Σπουδαία από κάθε άποψη, η πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα, μετά από 6 αγωνιστικές.
Η ομάδα του Σπιλέφσκι επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα και παραμένει στην 4η θέση με 37 βαθμούς, ενώ οι περσινοί πρωταθλητές, έμειναν στην 6η θέση με 32 βαθμούς.
Οι νικητές, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο α’ ημίχρονο, σε αντίθεση με τους ηττημένους οι οποίοι στο ίδιο διάστημα απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες και δέχτηκαν δύο εύκολα γκολ, ενώ το τρίτο γκολ, ήταν από πέναλτι.Ακόμα ένα γκολ του Άρη ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δυο γκολ σημείωσε ο Κακόριν κι ένα Στεπίνσκι, ενώ για τους «κυανόλευκους» είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Μπρόρσον με αυτογκόλ. Δύο δοκάρια είχε η ομάδα του Μακρίδη με τους Ουάρντα και Σαχάρ.


Καλύτερος ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Μόλις στο 3΄ το σουτ του Ουάρντα δεν ανησύχησε το Βανά Άλβες, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βραζιλιάνος σταμάτησε το σουτ του Πίττα από κοντά.

Στο 6΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι «απείλησαν» εκ νέου κι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ουάρντα… σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του αρχηγού του Άρη.

Με την πάροδο του χρόνου οι «πράσινοι»… ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 19΄ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή του Γκομίς, ο οποίος ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR.

Στο 23΄ ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Στεπίνσκι, ενώ στο 30΄ οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά ασυνεννοησία των Πεμπερνές και Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, ο Κακόριν βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα κάνοντας το 1-0 για το συγκρότημα του Σπιλέφσκι.

Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν ν΄αντιδράσουν, αλλά και πάλι ο Βανά Άλβες δήλωσε παρών, σταματώντας το σουτ του Χέντι στο 33΄, ενώ στο 44΄ και μετά από γύρισμα του Φιλιώτη το δυνατό σουτ του Σαχάρ βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Άρη κι «έφυγε» έξω.

Ο Άρης ήταν πιο αποτελεσματικός κι εύστοχος από τον Απόλλωνα και στο 45΄ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Πηλέας έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε σε δύο αμυντικούς και κατέληξε στο Στεπίνσκι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 2-0.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Μακρίδη επεδίωξε να σημειώσει ένα «γρήγορο» γκολ για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα.

Στο 55΄ ο Βανά Άλβες απέκρουσε εύκολα το σουτ του Χαμάς, ενώ ένα λεπτό αργότερα είπε «ΟΧΙ» σε πολύ καλό σουτ του Πίττα.

Από την πλευρά του ο Άρης ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στο 62΄ το σουτ του Μπαμπίκα από καλή θέση «έφυγε» άουτ, ενώ στο 69΄ ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Κακόριν.

Εν τέλει, στο 71΄ το μίνι ντέρμπι της Λεμεσού απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον, αφού μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Ζράντι από δεξιά, ο Μπρόρσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν πτοήθηκε όμως, πέρασε και πάλι μπροστά, με το Μαγιαμπέλα να βρίσκει τον Κακόριν που έκανε το σουτ, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ στο 75΄.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν πτοήθηκε όμως, πέρασε και πάλι μπροστά, με το Μαγιαμπέλα να βρίσκει τον Κακόριν που έκανε το σουτ, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ στο 75΄.

Επτά λεπτά αργότερα έμελλε να κριθούν τα πάντα, όταν και ο Κακόριν… νίκησε τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς από το σημείο του πέναλτι. Στην παράβαση υπέπεσε ο Πεμπερνές, που ανέτρεψε τον Μπαμπίκα στο 80΄. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρώσος επιθετικός ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα το τελικό σκορ.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Πηλέας (72′ Μποακί), Μπρόρσον, Μουσούντα, Γιαγκό, Στρούσκι (57′ Μπράουν), Σόκε, Μπένγκτσον (85′ Ντελμίρο), Στεπίνσκι (57′ Μπαμπίκα), Γκομίς (57′ Μαγιαμπέλα), Κακόριν.
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Καζού,  Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Μονέ Πακέ, Γιαμπλόνσκι, Ντζαβέ

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Πέιμπερνς (82′ Γιόνστεν), Βούκασιν (64′ Αρτυματάς), Χαμάς, Ντανίλο, Σαχάρ, Βα (64′ Ζράντι), Ουάρντα (82′ Ίλιεφ), Χέντι, Πίττας (76′ Ντιγκινί).
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Δημητρίου, Αρτυματάς, Μαλεκκίδης, Ίλιεφ, Ντιγκινί, Γιόστεν, Κονδύλης, Ζήνωνος, Αυγουστή, 

ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Κακόριν, 45′ Στεπίνσκι, 81′ Κακόριν (π.)/71′ Μπρόρσον (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόκε (6η), Ντελμίρο/Σπόλιαριτς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.000


ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Πίττας, Γιόστεν (2)

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας