26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ στο -1 πριν το ντέρμπι κορυφής.Τρίποντο χωρίς να φορτσάρει κόντρα στον Ακρίτα(2-0 με Κβιλιτάια και Δώνη)

Το ΑΠΟΕΛ στο -1 πριν το ντέρμπι κορυφής.Τρίποντο χωρίς να φορτσάρει κόντρα στον Ακρίτα(2-0 με Κβιλιτάια και Δώνη)

By on 22 Ιανουαρίου, 2023 0 540 Views

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ακρίτα, επικρατώντας με 2-0 στο ΓΣΠ με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, μια νίκη που χαρακτηρίζεται πύρρειος λόγω του τραυματισμού του Γιώργου Δώνη.
Ο Ελλαδίτης επιθετικός μπήκε στον αγώνα στο 56’, σκόραρε στο 67’ το δεύτερο γκολ όμως στη φάση αυτή αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού κι αποχώρησε. Τρία λεπτά νωρίτερα το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια, το οποίο υποδείχθηκε μετά από παρέμβαση του VAR προς τον διαιτητή, για χέρι του Γαβριήλ σε τακουνάκι του Κβιλιτάια, σε μια φάση που δεν είναι ξακάθαρη (αν έγινε χέρι)από τις επαναληπτικές προβολές με τους φιλοξενούμενους να έχουν έντονα παράπονα για την απόφαση.Το ΑΠΟΕΛ είχε δύο δοκάρια στο ματς, με τον Κβιλιτάια στο 3’ και τον Εφραίμ στο 89’. Με τη νίκη του αυτή μείωσε ξανά στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στην «Αρένα»…Nτεμπούτο για τον Μπεν που έπαιξε στο β΄ημίχρονο

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ και μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη μεγάλη φάση. Ο Σαρφό εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κβιλιτάια πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε πίσω, με τον Ντάλσιο να κάνει νέο σουτ που φεύγει έξω .

Δύο λεπτά αργότερα ο Νταουσβίλι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, αλλά δεν αιφνιδιάζει τον Περντρέου που μάζεψε με ευκολία.

Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να ήταν επιθετικό στα πρώτα στάδια του αγώνα, προσπαθώντας για το γρήγορο γκολ. Ωστόσο, σταδιακά ο Ακρίτας κατάφερνε να ισορροπεί το παιχνίδι και να κρατά τους «γαλαζοκίτρινους» μακριά από την εστία του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια άλλη αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο, παρά μόνο κάποιες προϋποθέσεις. Το ίδιο και για τον Ακρίτα, έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με τον ίδιο τρόπο μπήκε και στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ, όπου έψαξε το γρήγορο γκολ. Στο 52ο λεπτό είχε μεγάλη φάση όταν ο Ντάλσιο έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Περντρέου, με τον Κβιλιτάια από κοντά να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 57ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα, καλέστηκε από το VAR, να πάει στο On-Field Review, για χέρι του αμυντικού του Ακρίτα εντός περιοχής. Μετά που εξέτασε την φάση, έδωσε πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ, το οποίο αξιοποίησε στο 60’ ο Κβιλιτάια, ανοίγοντας το σκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με  την Δώνη, ο οποίος πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ σκόραρε. Σε εκείνη την φάση όμως τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και το μόνο που δημιουργήθηκε μέχρι το τέλος ήταν ένα δοκάρι σε σουτ του Εφραίμ. Έτσι, το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Γουΐλερ, Ντβάλι, Καρώ, Νταουσβίλι, Σαρφό, Ντάλσιο (56′ Μπεν), Μαρκίνιος (56′ Εφραίμ), Ντονγκαλά (56′ Δώνης, 67′ Σατσιάς), Κβιλιτάια (84′ Ηλία).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κουπεπίδης, Φεράρι, Εφραίμ, Τσεπάκ, Κρέσπο, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Μπεν, Δώνης, Μορέιρα. 
ΑΚΡΙΤΑΣ: Περντρέου, Πογκέν (74′ Σαραβάνια), Κόρατς, Ντραμέ, Κονέ, Άμπραχαμ, Εράσο (72′ Ζουνίνιο), Μεντίμορετς, Γαβριήλ, Πικής (53′ Λόπες), Αμπντουσαλάμοφ (72′ Κλεμέντε).
Στον πάγκο: Καστεγιάνι, Ονόντι, Σουλεϊμάν, Ζουνίνιο, Ντουμπόφ, Δημοσθένους, Κλεμέντε, Σαραβάνια, Καραγιάννης, Αραούχο, Λόπες.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουΐλερ, Καρώ, Σατσιάς / Άμπραχαμ, Πικής, Ντραμέ (3η), Εράσο

ΣΚΟΡΕΡ: 60′ Κβιλιτάια (πέν.), 64΄Δώνης
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6500
Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης