26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Της πήρε τον αέρα και της έκοψε την φόρα!Η Ν.Σαλαμίνα κέρδισε την Ομόνοια και βλέπει εξάδα!

Της πήρε τον αέρα και της έκοψε την φόρα!Η Ν.Σαλαμίνα κέρδισε την Ομόνοια και βλέπει εξάδα!

By on 22 Ιανουαρίου, 2023 0 4196 Views

Όπως και στον α’ γύρο έτσι και τώρα. Ο Τιάγκο έδωσε τη «χαριστική βολή» στην Ομόνοαι ότι έκανε δηλαδή και στο ΓΣΠ, και η N.Σαλαμίνα  πήρε τεράστια νίκη με 2-1 που την αφήνει ολοζώντανη στη «μάχη» της 6άδας και σταμάυησε την φόρα της Ομόνοιας που έκανε σερί επιτυχιών που της άνοιξαν την όρεξη για κάτι περισσότερο και από την τετράδα.
Δυνατά άρχισαν το ματς αμφότερες οι ομάδες ωστόσο μετά το 10λεπτο ο ρυθμός έπεσε, αλλά δεν έλειψαν οι ευκαιρίες. Αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ ήταν η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, αφού στο 41’ μετά από ωραία μπαλιά του Σεργίου, ο Ντορεγκαράι με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ.
Στο τελευταίο 10λεπτο της επανάληψης ο αγώνας έγινε… δράμα. Ο Κακουλλής ισοφάρισε σε 1-1 στο 82’ μετά από φοβερή ασίστ του Μπέζους, όμως τρία λεπτά αργότερα, στο 85’ ο Τιάγκο, όπως και στον πρώτο γύρο, «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Με αυτή τη νίκη η Ν.Σαλαμίνα ανέβηκε στην 7ην θέση, στους 31 βαθμούς τρεις λιγότερους από την 4η θέση και την Ομόνοια  και ξαναμπαίνει γερά στο κόλπο της 6άδας με τον Απόλλωνα να έχει 32 και τον αυριανό αγώνα με τον Άρη που έχει 34 βαθμούς όσους και η Ομόνοια .

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 5ο λεπτό ο Μπρούνο από καλή θέση έπιασε ένα δύσκολο σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο έξω. 5 λεπτά η Νέα Σαλαμίνα απάντησε με μια ξεκάθαρη ευκαιρία! Ο Σεργίου πάτησε περιοχή, έδωσε στον Μποτεάκ, αυτός στον Ντορεγκαράι που από κοντά έστειλε την μπάλα έξω, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία. Στο 16ο λεπτό ο Λοϊζου πλάσαρε με την μπάλα να περνά μόλις έξω, αλλά ο βοηθός σήκωσε την σημαία δείχνοντας οφσάιντ.

Στο 29ο λεπτό ο Κακουλλής έφυγε όμορφα από αριστερά, γύρισε για τον Λοϊζου αλλά ο Οφόρι πρόλαβε τελευταία στιγμή και έστειλε την μπάλα σε έξω σε μια πολύ καλή προϋπόθεση για το τριφύλλι. Στο 35ο λεπτό ο Μπρούνο εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Μελίσσα να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 41ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα άνοιξε το σκορ με τον Ντορεγκαράι. Ο Σεργίου έκανε την σέντρα από δεξιά και ο επιθετικός των γηπεδούχων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 50ο λεπτό ο Μπάρκερ με ντρίμπλες μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας μάζεψε εύκολα στην κλειστή του γωνία.

Στο 57΄ο Φερέρα πέρασε στο παιχνίδι τους Μπέζους, Ανσαριφάρντ και Γιούστε, αποσύροντας τους Λοϊζου, Μπασιρού και Λανγκ.

Στο 61ο λεπτό ο Ουζόχο μάζεψε εύκολα μια κεφαλιά του Τσίκο μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σε γενικές γραμμές στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα έκλεισε καλά τους χώρους και περίμενε να κτυπήσει στην αντεπίθεση, ενώ παράλληλα η Ομόνοια δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.

Στο 71΄ο Τσίκο έπιασε ένα σουτ, με τον Ουζόχο να μαζεύει εύκολα. Στο 82΄ο Μπεζούς έκανε ένα σουτ αλλά τον σταμάτησε ο Ντάτκοβιτς στο ύψος της μικρής περιοχής.

Στο ίδιο λεπτό ο Μπεζούς έδωσε κάθετη πάσα στον Κακουλλή, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1!

Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε άμεσα! Συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό, με εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο έκανε το 2-1!

Στο 93΄η άμυνα της Νέας Σαλαμίνας πρόλαβε τον Μπρούνο μπροστά από την εστία του Μελίσσα και τον σταμάτησε πριν τελειώσει την φάση. Στο επόμενο λεπτό ο Μπεζούς έκανε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα. Δυο λεπτά μετά ο Μπρούνο έκανε ένα αδύνατο πλασέ με τον Μελίσσα να μαζεύει, ενώ ακολούθησε ευκαιρία με τον Τιάγκο και τον Ουζόχο να μαζεύει.

Στο 90+7΄ο Μελίσσας έκανε την απόκρουση του αγώνα. Ο Κακουλλής γύρισε την μπάλα στον Μιξ που απο κοντά έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας απέκρουσε σταθερά.

N.ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Τσίκο (79′ Τιάγκο), Μάντζεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ (69′ Σαλαλίχ), Ντορεγκαράι (79′ Φλοριάν), Οφόρι, Ντιακιτέ. 
Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Νικολάου, Μαργκάσα, Βίκτωρος, Φελίπε. 

ΟΜΟΝΟΙΑ(Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης (46′ Μάθιους), Λανγκ (57′ Γιούστε), Μίλετιτς, Κίτσος (72′ Λέζιακς), Μπασιρού (57′ Μπέζους), Μιξ, Μπρούνο, Μπάρκερ, Λοΐζου (57′ Ανσαριφάρντ), Κακουλλής. 
Στον πάγκο: Παναγή, Φαμπιάνο, Κασάμα, Σράντι, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χούπερ. 

ΣΚΟΡΕΡ: Ντορεγκαράι (41′), Τιάγκο (85′) / Kακουλλής (82′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οφόρι, Ντιακιντέ, Μελίσσας / Ανσαρριφάρντ, Μπέζους.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 200.

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος