19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ένα ΑΠΟΕΛ από το παρελθόν διέλυσε την άμυνα του Άρη με σταρ τον Κβιλιτάια(στους 8 με 4-2)

Ένα ΑΠΟΕΛ από το παρελθόν διέλυσε την άμυνα του Άρη με σταρ τον Κβιλιτάια(στους 8 με 4-2)

By on 18 Ιανουαρίου, 2023 0 1593 Views

Πρόκριση στους «8» για το ΑΠΟΕΛ, το οποίο με τον Κβιλιτάια σε μεγάλη βραδιά κατάφερε να επικρατήσει του Άρη με 4-2 (με ανατροπή)! Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς το ΑΠΟΕΛ έδειξε πως έχει βαριά φανέλα ,έμπειρη ομάδα και επιτέλους σέντερ φορ δολοφόνο…Δύο γκολ ο Κβιλιατάια και μια ασιστ μετά το 0-1 για τον Άρη και την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Παμπίκα για το 0-2 και οδήγησε το ΑΠΟΕΛ στην μεγάλη πρόκριση με μια εμφάνιση από το παρελθόν!Καλός επιθετικά ο Άρης αλλά χωρίς τακτική άμυνας δεν είχε τύχη απέναντι σε ένα καλό ΑΠΟΕΛ

Ο Στεπίνσκι άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, ενώ 10 λεπτά μετά ο Κβιλιτάια έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μάλιστα ο Κβιλιτάια στο 37ο λεπτό έφερε τούμπα το παιχνίδι κάνοντας το 2-1, ενώ στο 39΄ο Ντάλσιο έκανε το 3-1. Ουσιαστικά το ΑΠΟΕΛ πέτυχε 3 γκολ από το 27 μέχρι το 39΄!

Στο 82ο λεπτό ο Εφραίμ έκανε το 4-1 για το ΑΠΟΕΛ, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα  ο Μποάκιε με ένα δυνατό σουτ μείωσε σε 4-2.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ο Στεπίνσκι έπιασε ένα σουτ απο τα όρια της περιοχής, αλλά ο Μπέλετς έπεσε και μάζεψε εύκολα. Στο 7ο λεπτό ο Μπέγκτσον από καλή θέση έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 10ο λεπτό ο Άλβες με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ μια σέντρα-σουτ του Σούσιτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 12ο λεπτό με ένα πλασέ του Μαρκίνιος από εξαιρετική θέση να περνά μόλις έξω, ενώ ακολούθησε μια κεφαλιά του Μπέγκτσον και ένα σουτ του Στρούσκι με τον Μπέλετς και στις δυο περιπτώσεις να λέει όχι.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά γεμάτο σε αυτά τα πρώτα 15 λεπτά με τις δυο ομάδες να θέλουν από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17΄ σε μια αντεπίθεση με τον Στεπίνσκι να φεύγει από το κέντρο και να πλασάρει ιδανικά για το 0-1!

Στο 22ο λεπτό ο Μπαμπίκα έκανε ένα χλιαρό σουτ με τον Μπέλετς να μαζεύει.

Ο Άρης στο 26ο λεπτό έχασε τρομερή ευκαρία όταν ο Μπαμπίκα βρέθηκε μπροστά από τον Μπέλετς μετά από λάθος του Ντβάλι, έκανε δυο σουτ αλλά στο τέλος σημάδεψε το δοκάρι.

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 27ο λεπτό με τον Κβιλιτάια να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα με προβολή, μετά από σέντρα του Σούσιτς.

3 λεπτά μετά το γκολ, το ΑΠΟΕΛ έχασε νέα ευκαιρία με τον Ντάλσιο από καλή θέση να αστοχεί.

Στο 33ο λεπτό ο Μπαμπίκα έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά, ενώ την ίδια τύχη είχε ένα σουτ του Στρούσκι 2 λεπτά μετά.

Ο Κβιλιτάια έφερε τούμπα το παιχνίδι στο 37ο λεπτό, όταν η μπάλα χάθηκε από τον Μπρόρσον και πλάσαρε ιδανικά κάνοντας το 2-1! Το ΑΠΟΕΛ στο 39ο λεπτό έκανε το 3-1 με τον Κβιλιτάια να δίνει ασίστ στον Ντάλσιο που πλάσαρε ιδανικά!

Στο 43ο λεπτό ο Βανά Άλβες απέκρουσε μια καλή κεφαλιά που κατευθυνόταν προς τα δίκτυα.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μαγιαμπέλα, Πηλέας, Κακόριν πέρασαν μέσα από πλευράς Άρη με τους, Μπέγκτσον, Καζού και Γκομίς να μένουν έξω σε μια προσπάθεια του Σπιλέφσκι να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο 61΄με τον Σόκε είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Μπέλετς μάζεψε εύκολα την μπάλα. 5 λεπτά μετά ο Άρης είχε καλή προϋπόθεση με τον Κακόριν, αλλά ο Ρώσσος δεν πρόλαβε την μπάλα.

Στο 67΄το ΑΠΟΕΛ έκανε τριπλή αλλαγή με τους Ντογκαλά, Εφραίμ και Ηλία να παίρνουν τις θέσεις των Δώνη, Μαρκίνιος και Κβιλιτάια.

Σε γενικές γραμμές στο Β΄ημίχρονο, το ΑΠΟΕΛ έκλεισε τους χώρους και έδωσε την μπάλα στον Άρη. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να περιορίσουν την ομάδα της Λεμεσού και εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα τους.

Στο 81΄ο Μαγιαμπέλα έκανε το σουτ στην κίνηση από καλή θέση, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 82ο λεπτό ο Εφραίμ έφυγε με ταχύτητα πίσω από την άμυνα και πλάσαρε ιδανικά κάνοντας το 4-1.

Στο 85΄ένα δυνατό σουτ του Μπράουν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα άστοχο σουτ είχε ο Πακέ στο 90.

Στο 92΄ο Μποάκιε έπιασε μια βολίδα εκτός περιοχής και μείωσε σε 4-2.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι (89΄Γουίλερ), Δώνης (67′ Εντονγκαλά), Νταουσβίλι (87΄Σατσιάς), Σαρφό, Μαρκίνιος (67′ Εφραίμ), Ντάλσιο, Κβιλιτάια (67′ Ηλία).

ΑΡΗΣ: Βάνα, Μποακιέ, Μπρόρσον, Μπέγκστον (46′ Μαγιαμπέλα), Καζού (46′ Πηλέας), Μουσούντα, Στρούσκι (58′ Μπράουν), Σόκε, Μπαμπίκα (72′ Πακέ), Στεπίνσκι, Γκομίς (46′ Κακόριν).

Σκόρερ: Κβιλιτάια 27′, 37′, Ντάλσιο 39′ Εφραίμ 82΄/ Στεπίνσκι 17′ Μποάκιε 92΄

Κίτρινες: Κβιλιτάια, Ντβάλι / Στεπίνσκι, Μποακί, Μπρόρσον

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ
Α’ βοηθός διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου
Β’ βοηθός διαιτητής: Παύλος Γεωργίου
4ος διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου
VAR: Τόμας Κβιατκόβσκι
AVAR: Ιωάννης Χριστοδούλου