Like

Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα χάλια της Ανόρθωσης (ούτε συγνώμη δεν είπαν)και υπεύθυνοι για να τα διορθώσουν!

16 Ιανουαρίου, 2023
2182 Views
0 Comments
Υπάρχουν υπεύθυνοι για τα χάλια της Ανόρθωσης (ούτε συγνώμη δεν είπαν)και υπεύθυνοι για να τα διορθώσουν!

!

O αγώνας με την ΑΕΚ ήταν η εξαίρεση για την φετινή Ανόρθωση. Το πάθος και η συγκέντρωση στην τακτική και ο περιορισμός των λαθών σε αυτό τον αγώνα ήταν μια ακτίδα φωτός στο σκοτεινό τούνελ που την οδήγησε ο πρόχειρος ,ερασιτεχνικός και ο κουτουρού προγραμματισμός που άρχισε ,παρακαλώ, από τον περασμένο Μάρτιο με το ταμείο να έχει μαξιλαράκι τα εκατομμύρια που ήρθαν από την συμμετοχή της ομάδας σε  ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά μετά το 2008.

Ο αγώνας με τον Απόλλωνα ήταν ακόμα ένα χαστούκι για να αντιληφθούν αυτοί που έχουν λόγο και ρόλο στην Ανόρθωση ότι δεν επιτρέπονται άλλα τραγικά λάθη σε κρίσιμες αποφάσεις.

Δεν έχει καμιά ευθύνη  ο Βέσκο Μιχαίλοβιτς για αυτή την εικόνα της Ανόρθωσης που πέραν των άλλων βρήκε και μαζεμένα προβλήματα απουσιών. Ωστόσο η συνολική εικόνα της φετινής Ανόρθωσης δεν έχει ελαφρυντικά τις απουσίες.

Και αν θέλει η Ανόρθωση να περισώσει ότι μπορεί για το γόητρο της ομάδας χρειάζεται τον κόσμο της δίπλα της και τους παράγοντες της ενωμένους. Είναι  η ώρα της ευθύνης γιατί η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη για την ομάδα της Ανόρθωσης. Δεν είναι η ώρα  της αντιπαράθεσης και το μέτρημα μετοχών που δεν θα έχουν καμιά αξία αν η ομάδα μπει σε περιπέτειες.

Ο Βέσκο πολύ καλά έκανε και υποσχέθηκε μια διαφορετική Ανόρθωση την Πέμπτη στον αγώνα κυπέλλου με την Ένωση. Είναι ο αγώνας της χρονιάς της ομάδας της Αμμοχώστου και η τελευταία ελπίδα να περισώσει ότι είναι  δυνατό στην φετινή χρονιά.

Το να δέχονται κριτική όσοι κάθισαν στον πάγκο μετά τον Σεπτέμβριο ή να εκφράζονται πικρίες για την κριτική σε λανθασμένες αποφάσεις της διοίκησης ή να προκαλείται κρίση για τροποποιήσεις συμφωνιών σωματείου-εταιρείας στα μέσα της χειρότερης περιόδου της ομάδας είναι παράδοξο και επιζήμιο.

Όλοι δέχονται βολές πλην των απόλυτα υπευθύνων για το κατάντημα της Ανόρθωσης και την κακή εικόνα της ομάδας. Κακές εμφανίσεις και αρνητικά αποτελέσματα επιτρέπονται στο ποδόσφαιρο.

 Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η συνολική εικόνα της Ανόρθωσης που βλέπουμε από τον Αύγουστο στα φιλικά μέχρι σήμερα.

Γιατί το  κακό φαινόταν (για όσους ήθελαν να το βλέπουν )από το καλοκαίρι αλλά η μεγάλη διαφήμιση του νέου μοντέλου λειτουργίας έπεισε ότι μπορεί η Ανόρθωση να οδηγηθεί ψηλότερα. Η ανταπόκριση του κόσμου αξιοθαύμαστη. Ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας ,κατάμεστες κερκίδες στο ξεκίνημα. Κανένα εμπόδιο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του νέου πρότζεκτ.

Ο  αθλητικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου με την στήριξη της εταιρείας σχεδίαζε με τους συνεργάτες του  και υλοποιούσαν τον προγραμματισμό χωρίς εμπόδια ,χωρίς διαφωνίες και με την καθολική στήριξη του κόσμου. Η έντονη διαφημιστική προβολή παρουσίαζε  πειστικά επιχειρήματα για τη νέα εποχή της Ανόρθωσης με τον Λάρκου και τους συνεργάτες του να αναλαμβάνουν να την οδηγήσουν στον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας προγραμματισμού και προπόνησης με επιστημονικό σκάουτινγκ για να έχει πρωταγωνιστική πορεία καλύτερη φυσικά από την προηγούμενη τριετία.

Οι υπεύθυνοι για αυτά που παρουσιάζει σήμερα η Ανόρθωση στο γήπεδο έχουν όνομα και επίθετο μέσα από τα γραπτά.

Σύμφωνα με το παραμύθι που άρχισε πριν κλείσει η περσινή χρονιά:

<<Η απόφαση για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα που συνθέτουν το τεχνικό επιτελείο της Ανόρθωσης αποτέλεσε κόκκινη γραμμή για τον Νεόφυτο Λάρκου και τη  διοίκηση. Ο αθλητικός διευθυντής έθεσε ως προτεραιότητα τη νέα τάξη πραγμάτων τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση σε καθοριστικούς τομείς του σύγχρονου ποδοσφαίρου>>

<<Από το πρώτο διάστημα της παρουσίας του Νεόφυτου Λάρκου στο πόστο του Αθλητικού Διευθυντή της Ανόρθωσης, όσοι ζουν από κοντά την ομάδα έχουν να πουν τα καλύτερα.

Η ομάδα είχε ανάγκη από ένα νέο μοντέλο λειτουργίας και η επιλογή Λάρκου κρίθηκε σαν η ιδανική στο νέο οργανόγραμμα. Φάνηκε και από την παρουσίαση ότι υπάρχει διαφορά με την ομάδα να μπαίνει σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που ανταποκρίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στον τρόπο που λειτουργούν μεγάλα κλαμπ σε όλο τον κόσμο.>

“”Όσοι είναι κοντά στην Ανόρθωση, το τελευταίο διάστημα, έχουν να πουν ότι όλα κινούνται στους ρυθμούς που έθεσε ο Νεόφυτος Λάρκου

Ο Αθλητικός Διευθυντής της «κυρίας» είναι γνωστό πως έχει άψογες οργανωτικές ικανότητες και έχει βάλει τάξη σε πολλά θέματα στην ομάδα. Λειτουργεί με συγκεκριμένες αρχές και με κανόνες που δεν παραβαίνει κανένας. Είναι άτομο που είχε ανάγκη η ομάδα και φαίνεται από το πρώτο διάστημα, ότι έκανε εξαιρετική επιλογή ο Χρίστος Πουλλαίδης, αναθέτοντας του το σημαντικό αυτό πόστο στην ομάδα.””

<<Ο προγραμματισμός στην Ανόρθωση, είναι προχωρημένος παρά το γεγονός ότι έχει ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες για να συμπληρωθεί το ρόστερ.

Επιβεβαιώνεται από το πρώτο διάστημα της παρουσίας του Νεόφυτου Λάρκου στην «κυρία», ότι έχει δημιουργήσει απίστευτη οργάνωση σε όλους τους τομείς. Ο όλος σχεδιασμός, τόσο στα θέματα οργάνωσης, όσο και στα θέματα μεταγραφών, εξελίχθηκε ακριβώς όπως τα έχει σχεδιάσει ο Νεόφυτος που βλέπει την Ανόρθωση να δημιουργείται με τα θέλω του ίδιου και του Ντάρκο Μίλανιτς.>>

 Το κερασάκι στην τούρτα του παραμυθιού ήταν ότι” με επιστημονικό σκάουτινγκ  θα γίνουν τέτοιες επιλογές παικτών που θα ανταποκρίνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ώστε η Ανόρθωση να μην χρειάζεται κάθε χρόνο πολλές μεταγραφές”.

Φυσικά όταν άρχισε το πρωτάθλημα το παραμύθι τέλειωσε και έγινε εφιάλτης. Οι κκ Λάρκου και Δαμιανού αποχώρησαν αλλά το κακό έγινε. Δεν βρίσκονται στην ομάδα και το πυρά στρέφονται αλλού και αυτοί περιμένουν την αποζημίωση του συμβολαίου τους. Ναι νομικά δικαιούνται  αποζημίωση για την απόλυση τους…Ηθικά όμως οφείλουν  ένα μεγάλο συγνώμη στην μεγάλη οικογένεια της Ανόρθωσης.

Όλοι αυτοί που ανέλαβαν την διαφήμιση  του παραμυθιού  δεν νιώθουν την ανάγκη να δώσουν μια δικαιολογία στην αποτυχία και να ρωτήσουν αυτούς που οδήγησαν την Ανόρθωση σε αυτή την περιπέτεια τι έγινε και απέτυχαν. Τι εννοούσαν τελικά με το σύγχρονο τρόπο λειτουργίας, επιστημονικό σκάουτινγκ, επιστημονική προετοιμασία κλπ κλπ. Δεν φταίνε οι Νινγκά , Γουάρις, Ράντονιτς αν τους βάφτισαν σέντερ φορ  για να δώσουν λύσεις  στο γκολ ούτε ο Φερέιρα αν τον έφεραν σαν άπιαστο ακραίο επιθετικό ,ούτε ο Χάρογιαν, ούτε ο Μπαϊσίνιο . Αυτοί ήρθαν αφού λογικά πέρασαν από επιστημονικό σκάουτινγκ.

Υπάρχουν λοιπόν  υπεύθυνοι με όνομα για τον τραγικό προγραμματισμό της Ανόρθωσης και τέθηκαν αθόρυβα εκτός χωρίς μια απολογία ,ένα συγνώμη και την κριτική την δέχονται αυτοί που βρήκαν μια ομάδα χάλια.

 Αυτά για να ακούγεται η αλήθεια προς παράδειγμα για αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για να μην παρασύρονται από παραμύθια. Τα λάθη επιτρέπονται Αλλά δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνονται! Και οι εσωτερικές προστριβές είναι αχρείαστες και άκαιρες όταν η ομάδα περνά τέτοια κρίση. Τώρα είναι ώρα της αναγνώρισης των λαθών(δεν είναι ντροπή η παραδοχή εκ του αποτελέσματος λανθασμένων επιλογών) και η ανάληψη ευθύνης για ενότητα που θα διορθώσει ότι μπορεί να διορθωθεί άμεσα και να αποτελέσουν τα λάθη παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον. Η ιστορία δεν τελειώνει σε μια κακή χρονιά αλλά η ιστορία θα κρίνει και θα κατακρίνει αν δεν κάνουν αυτά που πρέπει για επανόρθωση αυτοί που έχουν λόγο και ρόλο στην Ανόρθωση!

Comments are closed.