26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιστροφή στην κορυφή.Δώνης και Ηλία οδήγησαν το ΑΠΟΕΛ στη νίκη κόντρα στην Καρμιώτισσα

Επιστροφή στην κορυφή.Δώνης και Ηλία οδήγησαν το ΑΠΟΕΛ στη νίκη κόντρα στην Καρμιώτισσα

By on 14 Ιανουαρίου, 2023 0 5177 Views

Την περασμένη Κυριακή το ΑΠΟΕΛ είχε γνωρίσει την ήττα στη Λεμεσό από την ΑΕΛ, αλλά στην ίδια πόλη, έξι μέρες αργότερα κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, επικρατώντας της Καρμιώτισσας με 2-1 στο Τσίρειο για τη 19η αγωνιστική κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το αυριανό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη στην «Αρένα» για να μάθει αν θα παραμείνει εκεί.
Όλα τα λεφτά και τα…γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Δώνης άνοιξε το σκορ, ο ίδιος…σέρβιρε στον Μάριο Ηλία που σκόραρε δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα (78’) με την Καρμιώτισσα να μειώνει στο 85’ με τον Ντούρις αλλά το ΑΠΟΕΛ να κρατάει μέχρι το τέλος την πολύτιμη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Α’ ΗΜΧΡΟΝΟ: Κάπως καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Καρμιώτισσα, η οποία προσπάθησε να αιφνιδιάσει το ΑΠΟΕΛ, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάτι το ιδιαίτερο.

Στο 15ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Κβιλιτάια πήρε την κεφαλιά, μετά απο κόρνερ του Σαρφό με τον Κνόμπλοχ να αποκρούει σταθερά.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντούμπια έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 24ο λεπτό ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλια απο πολύ κοντά, την οποία απέκρουσε ο Μπέλετς.

Στο 33’ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ, όταν ο Ντάλσιο έκανε το σουτ απο κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ έχασε ακόμα μια ευκαιρία και πάλι με τον Ντάλσιο, ο όποιος μέσα απο την περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Κνόμπλοχ απέκρουσε.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο α’ μέρος, όπου στο τέλος έληξε 0-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για το ΑΠΟΕΛ, καθώς στο 48ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ.  Ο Φεράρι έκανε τη σέντρα και ο Δώνης πήρε τη δυνατή κεφαλιά, νικώντας τον Κνόμπλοχ.

Το γκολ όπως ήταν λογικό βοήθησε το ΑΠΟΕΛ, το οποίο ήταν πολύ καλύτερο στην συνέχεια.  Στο 53ο λεπτό, ήταν η εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Σαρφό που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω

Η Καρμιώτισσα μετά το 60’ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική και στο 66’ έχασε μεγάλη φάση. Ο Ελ Αλουχί έκανε το σουτ και η μπάλα περνά μόλις δίπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.

Το ΑΠΟΕΛ ωστόσο καταφέρνει στο 78’ να πετύχει και δεύτερο γκολ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγώνα ο Ηλία πήρε τη πάσα από τον Δώνη και νίκησε τον Κνόμπλοχ.

Η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών προσπάθησε να αντιδράσει και στο 86’ με τον Ντούρις από πού κοντά κατάφερε να σκοράρει.

Το γκολ αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα και το ΑΠΟΕΛ κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Κνόμπλοχ, Τάντι (46′ Τζανακάκης), Τσέλουστκα (51′ Αβραάμ), Μαλόνε, Μίτσο, Γκραντινάρου (59′ Χατζηβασίλης), Ελ Αλουχί (82′ Ανδρονίκου), Νεοφύτου, Ντούμπια, Κουλιμπαλί (59′ Καλτσάς), Ντούρις.
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Λουκόφ, Ποντσάφσκι, Αβραάμ, Μεντίμορετς, Ανδρονίκου, Καλτσάς, Χατζηβασίλης, Τζανακάκης, Αγγελή.
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Φεράρι, Καρώ, Κρέσπο, Νταουσβίλι, Σαρφό, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (77′ Ντονγκαλά), Δώνης (89′ Ντβάλι), Κβιλιτάια (77′ Ηλία).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλινγκίρης, Ντβάλι, Τσεπάκ, Ηλία, Θεοδώρου, Γουΐλερ, Ντίας, Ντονγκαλά, Μορέιρα.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντούμπια, Γκραντινάρου, Μαλόνε (6η), Καλτσάς / Φεράρι

ΣΚΟΡΕΡ: 85′ Ντούρις / 47′ Δώνης, 78′ Ηλία
ΘΕΑΤΕΣ: 2500
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος