29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H AEΛ γκρέμισε το ΑΠΟΕΛ από την κορυφή με γκολ του Μακρή.Ο Γιανέφσκι βρήκε το αντίδοτο στην τακτική Μιλόγεβιτς

H AEΛ γκρέμισε το ΑΠΟΕΛ από την κορυφή με γκολ του Μακρή.Ο Γιανέφσκι βρήκε το αντίδοτο στην τακτική Μιλόγεβιτς

By on 8 Ιανουαρίου, 2023 0 768 Views

Με το γκολ του Αντρέα Μακρή που μπήκε αλλαγή , η ΑΕΛ νίκησε με 1-0 το ΑΠΟΕΛ στο «ΑλφαΜέγα» και ανάγκασε τους «γαλαζοκίτρινους» σε ήττα μετά από τέσσερις μήνες ,την πρώτη από μτότε που ανέλαβε ο Μολόγεβιτς.

Στους 25 βαθμούς η ομάδα του Γιανέφσκι που «βλέπει» εξάδα, υποχώρησε δεύτερο το ΑΠΟΕΛ με 40 βαθμούς, ένα πίσω από την ΑΕΚ. Αποβολή για τον Εφραίμ στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα της Λεμεσού, πανηγύρισε μία παλικαρίσια δίκαιη νίκη, λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση με τον  Απόλλωνα στο κύπελλο και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον αγώνα της Τετάρτης, ενώ το ΑΠΟΕΛ ήταν μέτριο ( για μία ακόμα φορά) δεν βρήκε δίκτυα και με ένα γκολ που δέχθηκε έχασε τον αγώνα .Ο Γιανέφσκι βρήγκε το αντίδοτο στην τακτική του Μιλόγεβιτς και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ

Ο αγώνας:

To ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο για τα πρώτα δέκα λεπτά, όμως η ΑΕΛ στο 12′ είχε την πρώτη προϋπόθεση για γκολ, όταν ο Μπεραχίνο από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Στο επόμενο λεπτό ο Μαρκίνιο βρέθηκε μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, πλάσαρε τον Μούριελ όμως ήταν άστοχος.

Ο Σατσιάς στο 32′ προσπάθησε να νικήσει τον Μούριελ με φαλτσαριστό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μιραλάς εξαπέλυσε κεραυνό από τα 30 μέτρα, αναγκάζοντας τον Μπέλετς σε δύσκολη απόκρουση.

Β ημίχρονο

Το ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη ευκαιρία στο Β΄ ημίχρονο, όταν στο 52′ μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Κβιλιτάια κέρδισε μπάλα, θέλησε να κρεμάσει τον Μούριελ, με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Οι γηπεδούχοι στο 56′ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Αντρέα Μακρή, μετά από ασίστ του Κέβιν Μιραλάς, και να βάλουν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στο 66′ ο Κβιλιτάια ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Μούριελ όμως ο Μπιλοβάρ κατάφερε να απομακρύνει.

Με την συμπλήρωση 80 λεπτών ο Εφραίμ κατέβασε άψογα, ξέφυγε από τον αμυντικό της ΑΕΛ, βρέθηκε φάτσα με τον Μούριελ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον Βραζιλιάνο που έκανε την σωτήρια απόκρουση του αγώνα.Η φάση εξετάστηκε για πέναλτι σε χέρι αμυντικού και κλήθηκε από το VAR ο διαιτητής να το δει αλλά δεν θεώρησε παράβαση το χέρι που έγιν επριν τελειώσει την προσπάθεια του ο Εφραίμ.

 ΑΕΛ :Μούριελ Τεισέιρα, Κάσα (36′ Μακρής), Ζτραβκόφσκι, Μπεραχίνο, Μιραλάς (88′ Παπαφώτης), Σάντος, Τσιμπόλα, Μπίλοβαρ, Τζάλμα, Σις (90+7′ Μιλιντσεάνου)
Στον πάγκο: Φερνάντες, Παπαφώτης, Παντελή, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Μιλιτσεάνου, Κολιάς, Ιωάννου, Ζαχαρία 

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Κβιλιτάια, Κρέσπο, Σούσιτς, Σατσιάς (68′ Ντογκαλά), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (68′ Εφραίμ), Σαρφό, Δώνης (73′ Ηλία)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντβάλι,  Νταουσβίλι, Τσεπάκ,  Θεοδώρου, Πολυκάρπου, Ντίας, Μορέιρα.

ΣΚΟΡΕΡ: 56′ Μακρής
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιραλάς, Τεσέιρα (3η), Μούριελ, Σις/Δώνης, Σατσιάς, Φεράρι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Εφραίμ(93΄2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 500

Διαιτητής: Strukan Duje
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Zobenica Bojan
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Jaksic Alen
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Vidulin Marin
AVAR: Durak Vedran
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας