23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • Uncategorized
  • Λυτρωτής ο Μπέζους στο 95΄.Η Ομόνοια την τελευταία στιγμή απέφυγε την γκέλα απέναντι στον Ακρίτα

Λυτρωτής ο Μπέζους στο 95΄.Η Ομόνοια την τελευταία στιγμή απέφυγε την γκέλα απέναντι στον Ακρίτα

By on 11 Δεκεμβρίου, 2022 0 282 Views

Με ένα γκολ του Ρομάν Μπέζους στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η Oμόνοια πανηγύρισε σημαντική νίκη με 1-0 επί του Ακρίτα, άνοιξε την διαφορά στους τέσσερια βαθμούς από την 7η θέση και την Ανόρθωση  και έπιασε τον Απόλωλνα  στους 22 βαθμούς.


Οι πράσινοι πίεσαν στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου για τη νίκη, πέτυχαν ένα γκολ που δεν μέτρησε ορθά με τον Κακουλλή, είχαν ευκαιρίες και τελικά ο Ουκρανός, η χρυσή αλλαγή του Φερέρα… χτύπησε και στην τελευταία φάση του αγώνα λύτρωσε την Ομόνοαι και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Μετά το γκολ προκλήθηκε ένταση στους απμηγυρισμούς στους πάγκους ενώ στο τέλος ο διαιτητ΄ςη δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Ακρίτα που κέρδισαν κόρνερ και σφύριξε την λήξη πριν το εκτελέσουν ενώ θα έπρεπε να προιθέσει καθυστερήσεις αφού ένα λεπτό πριν το γκολ παραχώρησε πέναλτι στην Ομόνοια και χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να διορθώσει το τραγικό λάθος του διαιτητή αφού δεν υπήρχε καμιά παράβαση.

Η Ομόνοα ήταν σαφώς καλύτερη αλλά ο Ακρίτας την δυσκόλεψε και σε κάποιες στιγμές ο κόσμος της Ομόνοιας γκρίνιαζε για την αδυναμία της ομάδας του να σκοράρει ωστόσο στο φινάλε ήρθε η λύτρωση

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 17ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ από δύσκολη θέση επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Λέζιακς πίεσε, έγινε το λάθος στην άμυνα του Ακρίτα, απομάκρυναν την μπάλα, ακολούθησε σουτ του Ανσαριφάρντ, με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 23ο λεπτό ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία. Ο Λοϊζου με κοντινό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά από ασταθή απομάκρυνση του Περντρέου. Στο 27ο λεπτό ο Ακρίτας είχε ένα σουτ με τον Καραγιάννη, το οποίο έφυγε μακριά από την εστία του Ουζόχο, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 31 απείλησε με νέο δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη. Στο 32ο λεπτό ο Μπρούνο απείλησε με κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μακριά από την εστία του Περντρέου. Στο 43ο λεπτό ο Μπρούνο έφυγε στην αντεπίθεση με τον Κόρατς να βγάζει τρομερή άμυνα και να τον σταματά.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 49ο λεπτό ο Γαβριήλ εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 54΄ο Μάθιους έκανε την σέντρα,  ο Κίτσος γύρισε με το κεφάλι την μπάλα στην καρδιά της άμυνας, αλλά κανείς δεν ήταν εκεί για να τελειώσει την φάση. Στο 57ο λεπτό ο Λοϊζου έκανε το σουτ από καλή θέση με την μπάλα να σταματά σε πόδι αμυντικού. 3 λεπτά μετά ο Ουζόχο μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Αραούζο, ενώ στο 61΄ο Λανγκ έπιασε την κεφαλιά με τον Περντρέου να μαζεύει.

Στο 64΄είχαμε σπουδαία απόκρουση του Περντρέου σε κεφαλιά του Μπρούνο. Στο 69΄ο Μπρούνο από καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 74ο λεπτό η Ομόνοια είχε μεγάλη φάση με τον Κακουλλή να φεύγει με ταχύτητα και να στέλνει την μπάλα πάνω απο την εστία.

Στο 88΄ο Κακουλλής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού η μπάλα κτύπησε στον Μπεζούς που παρέμβηκε στην φάση και ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 91΄σουτ του Ζουνίνιο έφυγε έξω, ενώ λίγο μετά ο Κακουλλής με προβολή έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 93 ο ρεφ έδειξε το σημείο του πέναλτι για φάουλ στον Παπουλή, αλλά το πήρε πίσω μετά από παρέμβαση του VAR.

Στο 95ο λεπτό ο Μπεζούς έπιασε ένα όμορφο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους, Μπρούνο (80′ Μπάρκερ), Κασάμα (80′ Κούσουλος), Λοίζου, Κίτσος (58′ Μπεζούς), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ (70′ Κακουλλής), Μπασιρού (58′ Παπουλής), Λανγκ, Μίλετιτς
Στον πάγκο: Παναγή, Χριστοδουλίδης, Ψάλτης, Γιούστε,  Παναγιώτου

ΑΚΡΙΤΑΣ: Πρεντρέου, Κόρατς, Ντραμέ, Κονέ (80′ Πογκέν), Άμπραχαμ, Αμπντουσαλάμοφ (52′ Ραμίρες), Ελ Τζεμίλι, Γαβριήλ, Σέχιτς, Καραγιάννης, Μασάδο
Στον πάγκο: Καστελάνι, Ονόντι,  Σουλεϊμάν, Λίμα, Ντούμποφ, Εράσο, Δημοσθένους, Βαράντα, Βάσου, Πική

ΣΚΟΡΕΡ: Mπέζους 95΄
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λανγκ, Μπέζους/Σέχιτς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.228

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης