28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γυρίζει στην Ελλάδα ενθουσιασμένη η αποστολή του Παναθηναϊκού(Διαβάστε τι γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ απεσταλμένος του gazzetta.gr)

Γυρίζει στην Ελλάδα ενθουσιασμένη η αποστολή του Παναθηναϊκού(Διαβάστε τι γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ απεσταλμένος του gazzetta.gr)

By on 8 Δεκεμβρίου, 2022 0 2395 Views

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα και ο ρεπόρτερ Νίκος Αθανασίου που κάλυψε την προετοιμασία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το gaazzetta.gr ξεχωρίζει τις πέντε πιο ξεχωριστές στιγμές ή καταστάσεις της παρουσίας του Τριφυλλιού στη στο νησί μας και γράφει τα καλύτερα…εκπλήσσοντας ευχάριστα και όσους εδώ στην Κύπρο δεν γνώριζαν πόσο ευχάριστα μπορεί να προετοιμααστεί μια ομάδα στην πατρίδα μας.

Διαβάστε τι γράφει:

Μετά από δέκα ημέρες στη Κύπρο, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα και ξεκινά το πρόγραμμά του του για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Βόλο(15/12) και την επανέναρξη του πρωταθλήματος στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό(21/12). Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα στη Μεγαλόνησο, έπαιξαν τρία φιλικά παιχνίδια και έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρχε χειμερινή περίοδος προετοιμασίας.

Πάμε να δούμε, τώρα, τις δέκα πιο ξεχωριστές στιγμές ή καταστάσεις της παρουσίας του Τριφυλλιού σε Πέγεια και Λάρνακα.

1) Η διαμονή του Παναθηναϊκού στη Πέγεια ήταν μοναδική. Η αποστολή του συλλόγου έμεινε στο επτάστερο συγκρότημα Cap St Georges και άπαντες είχαν να σχολιάσουν τα καλύτερα για τις μοναδικές συνθήκες που βίωσαν. Από τα δωμάτια μέχρι το γυμναστήριο και από τα spa μέχρι τους χώρους χαλάρωσης, το Τριφύλλι έζησε μια φανταστική εμπειρία στο καλύτερο ξενοδοχείο που έχει βρεθεί η αποστολή του συλλόγου την τελευταία εικοσαετία.

Για να καταλάβει κανείς πιο εύκολα το επίπεδο της εγκατάστασης, αξίζει να αναφέρουμε πως τους επόμενους μήνες θα βρεθεί εκεί για λίγες ημέρες η Μπαρτσελόνα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο υπερσύγχρονα προπονητικά που ετοιμάζει η διοίκηση του ξενοδοχείου, υπό τις οδηγίες και την κατεύθυνση του ιδιοκτήτη, Γιώργου Ιωάννου, ο οποίος έχει δημιουργήσει κάτι μοναδικό για τα δεδομένα του νησιού, σε ένα από τα πιο ξεχωριστά project στην Ευρώπη αυτή την στιγμή.

2) Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Κύπρο με την φανταστική επίδοση των 12 νικών και της 1 ισοπαλίας σε 13 παιχνίδια και απέδειξε πως είναι εθισμένος στις νίκες και στο να μην χάνει. Σύμφωνοι, στα φιλικά παιχνίδια το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετρά αλλά για ψυχολογικούς λόγους και μόνο είναι θετικό ότι οι ”πράσινοι” συνέχισαν από εκεί που είχαν σταματήσει. Νίκη και πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Μπερ Σεβά με 3-1, ισοπαλία 2-2 με την Πάφο με ένα κακό πρώτο ημίχρονο που μόνο καλό μπορούσε να κάνει και ακόμη μία νίκη με πειστική εικόνα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα με 1-0.

3) Είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις. Όπως λέει και ένα από τα συνθήματα της κερκίδας ”είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς, αν δεν το ζεις”. Ο Παναθηναϊκός σε κάθε του βήμα στη Κύπρο, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι του γνώρισε την αγάπη, την λατρεία, την αποθέωση από τους οπαδούς του Τριφυλλιού στο νησί. Με αποκορύφωμα το ρεσιτάλ κερκίδας στο ”στάδιο Αμμόχωστος”, οι φίλοι της ομάδας όχι μόνο κράτησαν ζωντανή την… φωτιά για το πρωτάθλημα, αλλά την έκαναν ακόμη πιο μεγάλη. Αυτό το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στον σύλλογο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

4) Σε ατομικό επίπεδο και με κριτήριο τα όσα είδαμε σε προπονήσεις και φιλικά μπορούμε να πούμε τα εξής:

  • Μπορεί να έχασε τις πρώτες προπονήσεις με κάποιες ενοχλήσεις αλλά στα τελευταία προγράμματα και στα δύο τελευταία φιλικά η εικόνα του ήταν καλή και γέμισε με ελπίδα ενόψει του δευτέρου γύρου. Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς έδειξε πως παίρνει τα πάνω του, πως βρίσκει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ μεγάλο ”κεφάλαιο” ο Σλοβένος για τον φετινό Παναθηναϊκό και αν καταφέρει να γίνει όσο επιδραστικός ήταν στις προηγούμενες ομάδες της καριέρας του(Ντινάμο Κιέβου, Κοπεγχάγη) τότε οι πιθανότητες του Τριφυλλιού για να φτάσει στον τίτλο, θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.
  • Προπονήσεις με Μπερνάρντ δεν είχαμε δει μέχρι να έρθουμε στη Κύπρο. Ο Βραζιλιάνος είναι αρτίστας κανονικός. Καλλιτέχνης. Στα φιλικά, όμως, δεν ήταν καλός και φυσικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει πολλά περισσότερα από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Ισχύει ότι και για τον Βέρμπιτς. Αν είναι καλά, τότε και ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμη καλύτερος.
  • Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι συνέχισε τις καταπληκτικές του επεμβάσεις κάτω από τα δοκάρια και δείχνει πως στην κατάσταση που είναι, πάρα πολύ δύσκολα θα χάσει τα γάντια του βασικού. Στο Κύπελλο βέβαια θα παίξει ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στις προπονήσεις παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Πάφο.
  • Από τους πιτσιρικάδες ξεχώρισε ο Γιώργος Κυριόπουλος. Ταχύτητα, άριστη τεχνική, πολύ καλά τελειώματα και ποδοσφαιρικό θράσος. Έχει τα φόντα αυτό το παιδί αν συνεχίσει αν δουλεύει με την ίδια προσήλωση, να γίνει τα επόμενα χρόνια μόνιμο στέλεχος της ομάδας.
  • Αξίζει ειδική αναφορά στον Σωκράτη Διούδη. Επί της ουσίας είναι εκτός ομάδος από το περασμένο καλοκαίρι. Τόσο στην Αυστρία όσο και τώρα στη Κύπρο, η εικόνα του δεν παραπέμπει σε έναν κίπερ που δεν υπολογίζεται και που είναι φευγάτος. Παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι άριστος επαγγελματίας και μακάρι σύντομα να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη γιατί είναι… αμαρτία να μην παίζει.

5) Το μοναδικό μελανό σημάδι της προετοιμασίας στη Κύπρο ήταν τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών ή μικροτραυματισμών. Ο Κρίστι Γκάνεα έμεινε στην Αθήνα με ίωση, ο Φώτης Ιωαννίδης έμεινε εκτός με διάταση στο γόνατο, ο Δημήτρης Κουρμπέλης επίσης εκτός με ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Τσέριν κι αυτός έχασε τα δύο τελευταία φιλικά, ο Σένκεφελντ τις πρώτες ημέρες δεν ήταν διαθέσιμος. Τουλάχιστον, επέστρεψε ο Σεμπαστιάν Παλάσιος και κάλυψε το χαμένο έδαφος μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.


Υ.Γ1: Δύο λόγια επί προσωπικού. Αυτή στη Κύπρο, ήταν η δέκατη φορά που ακολουθήσαμε την αποστολή του Παναθηναϊκού σε μία προετοιμασία. Πουθενά δεν ήταν όπως εδώ. Πουθενά. Άνθρωποι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν, να σε βοηθήσουν, με το χαμόγελο στα χείλη, έξω καρδιά που λέμε. Από τον ατζέντη και υπεύθυνο της προετοιμασίας, Παύλο Αντωνίου, τον ιδιοκτήτη του Cap St Georges, Γιώργο Ιωάννου μέχρι τον κυρ Αντρέα στο γήπεδο της Πάφο που μας δώρισε το κασκόλ του και τους ανθρώπους της Νέας Σαλαμίνας στο ”στάδιο Αμμόχωστος” όλοι ήταν καταπληκτικοί. Σας ευχαριστούμε και εις το επανιδείν.