29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ισπανία: Στην έξοδο ο Λουίς Ενρίκε, αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του

Ισπανία: Στην έξοδο ο Λουίς Ενρίκε, αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του

By on 7 Δεκεμβρίου, 2022 0 599 Views

Το συμβόλαιο του Λουίς Ενρίκε εκπνέει στο τέλος της σεζόν, η Ομοσπονδία περιμένει την παραίτησή του νωρίτερα, ενώ ήδη έχουν αρχίζει να “παίζουν” τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή του.

Η Ισπανία αποκλείστηκε από το Μαρόκο μένοντας εκτός προημιτελικής φάσης και αποχαιρετώντας το Μουντιάλ 2022 με ένα αρνητικό πρόσημο στην πορεία της, αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις -δεδομένα- πολύ υψηλές προσδοκίες της.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από τη διοργάνωση συμπίπτει χρονικά και με τη λήξη του συμβολαίου του Λουίς Ενρίκε, έστω κι αν απομένουν μερικοί ακόμη μήνες για την τυπική εκπνοή.

Η αποτυχία στο Κατάρ σε συνδυασμό με τον γενικότερο απολογισμό της θητείας του στον πάγκο της “ρόχα” έχουν ήδη φέρει τον προπονητή της στην πόρτα της εξόδου, με το μέλλον του στον πάγκο να είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο, αφού όπως όλα δείχνουν σύντομα θα ανακοινωθεί η αποχώρησή του. Το θέμα είναι από ποιον…

Σύμφωνα με τη Marca, στην ισπανική Ομοσπονδία η εμπιστοσύνη προς τον 52χρονο τεχνικό έχει εδώ και καιρό διαρραγεί, αφού μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε θεαματική αλλαγή στο αποτέλεσμα, ούτε και εξέλιξη στο ποδόσφαιρο που παρουσίασε.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας κάνει λόγο και για δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Λουίς Ενρίκε, αφού δεν υπήρχε κάποια δήλωση αυτοκριτικής μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό.

Στην Ομοσπονδία περιμένουν από τον ίδιο τον προπονητή να κάνει το επόμενο βήμα, να ανακοινώσει δηλαδή την παραίτησή του όπως έγινε και με προπονητές άλλων εθνικών που απέτυχαν στο Κατάρ. Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι καθίσταται δεδομένη η αποχώρησή του, πριν καν ολοκληρωθεί και τυπικά η συνεργασία και παρά το γεγονός ότι απολαμβάνει τη στήριξη των παικτών του.

Τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή και αντικατάστασή του μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει να γράφονται. Όπως αναφέρει η Marca, οιστους μέχρι στιγμής υποψήφιοι αντικαταστάτες είναι τέσσερις. Πρόκειται για τον τέως τεχνικό της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνες, για τον άλλοτε τεχνικό της Έβερτον Ράφα Μπενίτεθ, για τον προπονητή της εθνικής ελπίδων της Ισπανίας, Λουίς Ντε Λα Φουέντε και τέλος για τον πρώην τεχνικό της Μπιλμπάο, Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ.