19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Μάτζικ – Μπάκς 102-109: Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι πέρασαν με ζόρι από το Ορλάντο

Μάτζικ – Μπάκς 102-109: Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι πέρασαν με ζόρι από το Ορλάντο

By on 6 Δεκεμβρίου, 2022 0 2469 Views

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διέλυσε τον Μο Βάγκνερ και οι Μπακς νίκησαν τους Μάτζικ στο Ορλάντο (109-102), με τον Μάικ Μπουντενχόλζερ να καλύπτει ξανά τις πολλές απουσίες της ομάδας του Μιλγουόκι.

.Το εκτός έδρας παιχνίδι με τους Ορλάντο Μάτζικ ήταν ακόμα μία ευκαιρία για να βοηθήσει ο Μάικ Μπουντενχόλζερ την Big Three του να αποκτήσει συνοχή και να ανακτήσει τη χημεία της. Και τα ξημερώματα της Τρίτης (6/12) η ομάδα του Μιλγουόκι πέτυχε πολλούς μικρούς στόχους, κερδίζοντας την 15η ομάδα της Ανατολικής Περιφέρειας με 109-102.

Στο 17-6 ανέβηκαν οι Μπακς (11-3 εντός και 6-3 εκτός έδρας), με τον   Γιάννη Αντετοκούνμπο να διαλύει τον Μο Βάγκνερ, να γεμίζει τη στατιστική του και να το κάνει με εμφατικό τρόπο στην επίθεση. Με σουτάκια, με σουτ από την περιφέρεια, με επελάσεις, με φαντασμαγορικά καρφώματα. Μια τυπική ημέρα στη δουλειά για τον Greek Freak, με τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Μπόμπι Πόρτις να τον ακολουθούν, αλλά και τον Έι Τζέι Γκριν να προσφέρει απίθανες λύσεις ερχόμενος από το βάθος του πάγκου. Δεν αγωνίστηκαν οι Γκρέισον Άλεν, Τζο Ινγκλς, ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, Σερτζ Ιμπάκα, Μπρουκ Λόπεζ, ο τελευταίος για να ξεκουραστεί.

Στο 5-20 έπεσαν οι Μάτζικ (4-9 εντός και 1-11 εκτός έδρας), που δεν είχαν τους Τζέιλεν Σαγκς, Γκάρι Χάρις, Τσούμα Οκίκι, Γουέντελ Κάρτερ, Μο Μπάμπα. Μια κανονική πεντάδα δηλαδή. Ο Πάολο Μπανκέρο φλέρταρε με το triple-double, ο Φραντς Βάγκνερ ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Μο Βάγκνερ έκανε ό,τι μπορούσε και πολλά περισσότερα, ο Μαρκέλ Φουλτζ είχε καλές στιγμές, συνολικά όμως το Ορλάντο δεν είχε αρκετό ταλέντο, δεν είχε αρκετή δύναμη, δεν είχε αρκετό βάθος για να διεκδικήσει την νίκη, ειδικά από τη στιγμή που η έκπληξη της σεζόν, ο Μπολ Μπολ, έμεινε πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Σακραμέντο Κινγκς, τα ξημερώματα της Πέμπτης (8/12) στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι.

Ο απολογισμός του Αντετοκούνμπο

Μπήκε στο ματς με λάθος, με φάουλ, με νέο λάθος, όλα του πήγαιναν ανάποδα και ξαφνικά γύρισε τον διακόπτη. Σκόραρε κατά ριπάς με σουτ μέσης απόστασης, με βολές, με τρίποντο, με κάρφωμα και με νέο τρίποντο, έφτασε τους 12 πόντους στην πρώτη περίοδο και χάρισε ένα υπέροχο show. Πάτησε ξανά το γκάζι στην τρίτη και κάθε φορά που έβλεπε τον Μο Βάγκνερ απέναντί του, ένιωθε ότι απλώς δεν υπήρχε άμυνα. Ο Γερμανός είναι σκληρό παιδί, όμως ο Αντετοκούνμπο κυριάρχησε σε μία συνολικά πολύ καλή βραδιά, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

34 πόντοι
10/17 δίποντα
2/4 τρίποντα
8/11 βολές
13 ριμπάουντ
5 ασίστ
1 κλέψιμο
2 μπλοκ
4 λάθη
4 φάουλ
7 κερδισμένα φάουλ
-4 στο +/-
38.6 USG%
σε 33:13

Στα τελευταία πέντε ματς ο Γιάννης έχει 35.8 πόντους, 10.6 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ και σουτάρει με 74.1% από τη γραμμή των βολών. Στο Ορλάντο, πάντως, χρεώθηκε με παράβαση 10 δευτερολέπτων, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και στο προηγούμενο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε, στην αναμέτρηση με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

46-38 οι πόντοι στη ρακέτα, 8-20 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 16-29 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 14-17 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, μόλις 7-6 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (επιθετικά ριμπάουντ).