26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ρεαλιστική αλήθεια για την Ανόρθωση. Πληρώνει τον τραγικό προγραμματισμό

Η ρεαλιστική αλήθεια για την Ανόρθωση. Πληρώνει τον τραγικό προγραμματισμό

By on 5 Δεκεμβρίου, 2022 0 3378 Views

Ο αγώνας με τον Άρη και η νέα ήττα από ομάδα της πρώτης εξάδας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για την Ανόρθωση. Για αυτούς που θέλουν να δουν ρεαλιστικά κατάματα την αλήθεια ήταν η επιβεβαίωση των τραγικών χειρισμών και των λαθών του προγραμματισμού που άρχισε από τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο.

 Έφυγαν παίκτες πολύ καλύτεροι και με λιγότερο κόστος από τις μετριότητες που κουβάλησαν το καλοκαίρι στο Παπαδόπουλος αυτοί που ανέλαβαν να στήσουν την νέα Ανόρθωση με επιστημονικό  και σύγχρονο τρόπο .Εκμεταλλεύτηκαν  την εμπιστοσύνη του Χρ. Πουλλαίδη και του έφεραν ακριβοπληρωμένους μέτριους παίκτες και σε συνδυασμό την κακή προετοιμασία και κακή επιλογή προπονητή στο ξεκίνημα τόσο η διοίκηση όσο και ο κόσμος της ομάδας βλέπουν την ομάδα τους να βρίσκεται εκτός στόχων από τους πρώτους μήνες.

Ο Μουνιόθ δείχνει ότι δουλεύει στις προπονήσεις και προσπαθεί να πάρει το καλύτερο με την τακτική ωστόσο λόγω της παρουσίας πολλών μέτριων ποιοτικά παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι (αλλά και των τραυματισμών ελέω κακής προετοιμασίας)δεν έρχονται τα αποτελέσματα της δουλειάς του.

 Και αν ο Μουνιόθ δεν θέλει να καεί άδικα ,θα πρέπει μετά από τόσες βδομάδες να ξεχωρίσει ποιοι  παίκτες μέσα στο ρόστερ ,έχουν ποιότητα και προσωπικότητα να τον στηρίξουν με θετικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί παράδειγμα να ελπίζει ότι θα του γυρίσουν παιχνίδια οι επιεικώς μέτριοι Ράντονιτς και Φερέιρα και να βράζουν τον πάγκο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Χριστοφή που έχουν και εμπειρία και ποιότητα. Να βγαίνει η ψυχή της ομάδας Αρτυματάς και να συνεχίζει ο Σάμπο και να παίζουν οι Χάρογιαν και Μπαϊσίνιο και να μένει έξω ο Κορρέα.

Ο καλύτερος παίκτης της Ανόρθωσης κόντρα στον Άρη ήταν ο Μ. Αντωνιάδης ο οποίος χρειάστηκε να διακριθεί στην Εθνική για να πάρει χρόνο στην 11αδα της Ανόρθωσης.

Πολύς λόγος γίνεται και για τον Ουάρντα που μπήκε αλλαγή. Πολλοί είδαν μόνο το γυριστό σουτ που έκανε και απέκρουσε ο Βανά. Τους διέφυγαν πόσες πάσες έδωσε στους συμπαίκτες του και πόσες φορές περίμενε να του γυρίσουν στα πλάγια την μπάλα αλλά δεν τον έβλεπαν και γύριζαν αλλού την μπάλα ,συνήθως σε αντίπαλο. Ασφαλώς ο Ουάρντα δεν έφθασε τα περσινά επίπεδα απόδοσης αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει χημεία με τους νέους παίκτες για να μπορέσει να βοηθήσει.

 Το θετικό είναι ότι ο Μουνιόθ δείχνει ότι είναι καλός προπονητής και δουλεύει στις προπονήσεις βάζοντας πλάνο στο παιχνίδι το οποίο δεν μπορούν να υποστηρίξουν στο 90λεπτο οι πλείστοι μέτριοι παίκτες για το επίπεδο της Ανόρθωσης και των ψηλών θέσεων. Όσο θα περιμένει βοήθεια από αυτούς θα βλέπει τους κόπους του να πάνε χαμένοι. Θα πρέπει κάποια στιγμή να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει την ποιότητα των παικτών που είναι εγνωσμένης αξίας και είτε δεν πρόσφεραν μέχρι στιγμής για διάφορους λόγους ή δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να το πράξουν.

Από εκεί και πέρα ο Μουνιόθ θα περιμένει την ενίσχυση τον Ιανουάριο. Ζήτησε τουλάχιστον δυο σέντερ φορ και ένα επιτελικό μέσο . Μέχρι τον Ιανουάριο όμως υπάρχουν 3-4 παιχνίδια νοουμένου ότι θα έρθουν έτοιμοι παίκτες για άμεση ενίσχυση. Και μέχρι τότε για να ελπίζει στην πρώτη εξάδα έστω και μακριά από την κορυφή θα πρέπει να βρει τις λύσεις ο Μουνιόθ για θετικά αποτελέσματα ώστε με την ενίσχυση να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την σημερινή εικόνα προπονητής και κόσμος της Ανόρθωσης.