25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης επιμένει!Κέρδισε στην έδρα του…την Ανόρθωση 2-0 Καλή σε ένα ημίχρονο η Κυρία απέναντι σε λαβωμένο αντίπαλο

Ο Άρης επιμένει!Κέρδισε στην έδρα του…την Ανόρθωση 2-0 Καλή σε ένα ημίχρονο η Κυρία απέναντι σε λαβωμένο αντίπαλο

By on 4 Δεκεμβρίου, 2022 0 1105 Views

Πέρυσι ο Άρης επικράτησε της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-0 την τελευταία αγωνιστική, παίρνοντας αυτός το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος επανέλαβε ότι έκανε και πέρυσι, νικώντας την «κυρία» αυτή τη φορά με 2-0 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος!
Η ομάδα της Λεμεσού με σημαντικές απουσίες δεν έφτασε στα ψηλά επίπεδα απόδοσης προηγούμενων αγώνων, ωστόσο αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική τη νίκη της. Ο Μπαμπίκα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς έδωσε την ασίστ στο γκολ του Καζού στο 29’ και ο ίδιος σκόραρε στο 48’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Η ήττα αυτή αποτελεί πισωγύρισμα για την Ανόρθωση, η οποία είχε ευκαιρίες κυρίως στο α’ ημίχρονο αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, πληρώνοντας τα σοβαρά προβλήματα στην αμυντική της γραμμή.
Ο Άρης επέστρεψε στην 3η θέση και μείωσε τη διαφορά στο -2 από την κορυφή, ενώ αύξησε την απόσταση από την «κυρία» στο +12!

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να ασκεί πολύ έντονη πίεση ψηλά στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες της Ανόρθωσης να αδυνατούν να κρατήσουν μπάλα και να ξεκινήσουν σωστά τις επιθέσεις τους από πίσω.

Με την πάροδο των πρώτων λεπτών αυτή η πίεση του Άρη εξασθένησε, με τους γηπεδούχους στο 6’ να έχουν την πρώτη φάση του αγώνα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίκο, ο Χαρογιάν έβαλε την προβολή αλλά ο Βάνα Άλβες έβγαλε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με την Ανόρθωση να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά έλειπε η πολύ μεγάλη φάση από το παιγνίδι.

Φάση που ήρθε στο 23’ για τον Άρη όταν ο Μαγιαμπέλα υποδέχθηκε την κάθετη πάσα, έκανε μία παράλληλη μπαλιά, ο Κεραυνός ενώ μπορούσε να μπλοκάρει τη μπάλα έδιωξε με το ένα χέρι και ο επερχόμενος Μπράουν έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ έξω.

Η Ανόρθωση απειλούσε κυρίως από στημένες φάσεις με το καλό αριστερό πόδι του Κίκο και στο 26’ ο Χαρογιάν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πορτογάλου, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά αργότερα μία αμυντική ολιγωρία στην περιοχή της Ανόρθωσης έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ. Ο Μπαμπίκα μετά από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά έκανε τη παράλληλη μπαλιά, τα μαρκαρίσματα από πλευράς Ανόρθωσης χάθηκαν και ο επερχόμενος Καζού με δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Λεμεσιανή ομάδα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, κρατούσαν πλέον τη μπάλα περισσότερο και στο 36’ μετά από νέο κόρνερ του Κίκο, ο Σαμπό με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ξανά πάνω από τα δοκάρια του Βάνα Άλβες.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι με κόρνερ, ο Αρτυματάς παίρνοντας το ριμπάουντ έξω από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και ο Βάνα Άλβες με τα ακροδράκτυλά του έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 41’ η Ανόρθωση είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γουαρίς να αδυνατεί μόνος και ανενόχλητος να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Ο Αντωνιάδης (ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ανόρθωσης)από τα αριστερά έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα, ο επιθετικός της Ανόρθωσης μπροστά από το τέρμα έστειλε με κεφαλιά ψαράκι τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάνα Άλβες.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει την ουσία και την Ανόρθωση να μένει, για ακόμα μία φορά φέτος, με τις ευκαιρίες.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Άρη ο οποίος μόλις στο 48’ διπλασίασε τα τέρματά του. Ήταν η εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Λεμεσιανής ομάδας, ο Μπαμπίκα υποδέχθηκε την κάθετη πάσα και με διαγώνιο πλασέ από δύσκολη θέση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Άρης είχε αποκτήσει ένα σοβαρότατο προβάδισμα με την Ανόρθωση να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα του Άρη.

Πρώτη αντίδραση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 59’ με τον Ουάρντα να πιάνει ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ, με τον Βάνα Άλβες να βγάζει σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν ο Άρης που είχε σπουδαία ευκαιρία για ένα τρίτο τέρμα. Ο Πηλέας εκτέλεσε από τα αριστερά το φάουλ, ο Σόκε ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Στο 76’ ο Άρης είχε νέα σπουδαία φάση για ένα τρίτο τέρμα. Λάθη στην άμυνα της Ανόρθωσης, ο Μπένγκτσον υποδέχθηκε την πάσα στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κεραυνός.

Ήταν φανερό στα τελευταία στάδια του αγώνα ότι η Ανόρθωση δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε με ευκολία το υπέρ τους 2-0 και να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη που τους φέρνει δύο βαθμούς μακριά από την πρώτη Πάφο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός, Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο (73′ Ράντονιτς), Αντωνιάδης, Κορέια, Αντωνίου (55′ Αμπαρτζουμιάν), Αρτυματάς (73′ Χρυσοστόμου), Σάμπο, Κίκο (55′ Ουάρντα), Γουαρίς (61′ Φερέιρα), Νινγκά.
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Ράντονιτς, Χριστοδουλόπουλος, Φερέιρα, Παρούτης, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Κωνσταντίνου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου, Ουάρντα. 
ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Καζού (46′ Πηλέας), Μποακί, Μπρόρσον, Σόκε, Μπένγκτσον, Μπράουν (86′ Σικόρσκι), Μουσούντα, Μπαγιαμπέλα (46′ Στρούσκι), Μπαμπίκα (69′ Γιαμπλόνσκι), Γκομίς (69′ Στεπίνσκι).
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σοφρωνίου, Γιαντάλ, Πηλέας, Σικόρσκι, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Στρούσκι, Γιαμπλόνσκι. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίκο, Ουάρντα / Γιαμπλόνσκι, Σόκε

ΣΚΟΡΕΡ: 29′ Καζού, 48′ Μπαμπίκα
ΘΕΑΤΕΣ: 6000
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος