29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακάθεκτο το ΑΠΟΕΛ σε απόσταση βολής από την κορυφή.Κέρδισε 3-1τη Ν.Σαλαμίνα

Ακάθεκτο το ΑΠΟΕΛ σε απόσταση βολής από την κορυφή.Κέρδισε 3-1τη Ν.Σαλαμίνα

By on 3 Δεκεμβρίου, 2022 0 1030 Views

Ακάθεκτο το ΑΠΟΕΛ, πέρασε  και από  το «Αμμόχωστος» με νίκη 3-1 επί της Νέας Σαλαμίνας.
Χάρις σε ένα εντυπωσιακό δίλεπτο (36’ και 38’) όταν προηγήθηκε 2-0 και ένα γκολ στο 90’ η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πανηγύρισε την 7η σερί νίκη.

Μπλουμ, Μαρκίνιος και Κονσταντίνοφ τα γκολ για τους «γαλαζοκίτρινους» που έφτασαν στην 7η συνεχόμενη νίκη τους και πάνε με μεγάλη δυναμική στο ντέρμπι κορυφής με την Πάφο την επόμενη αγωνιστική. Το ΑΠΟΕΛ είναι διπλά κερδισμένο απόψε αφού πέραν της νίκης του, εκμεταλλεύεται και τις απώλειες της Πάφου που γκέλαρε με τον  Ολυμπιακό και πλέον η διαφορά είναι στο -1 από την κορυφή.

Η Νέα Σαλαμίνα από την άλλη δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και με την έβδομη της ήττα στο πρωτάθλημα (πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια) έμεινε έβδομη με 16 βαθμούς, κινδυνεύοντας να «χάσει» θέσεις μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Το ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή απ’ το ξεκίνημα του αγώνα, όμως στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό, με εξαίρεση την άστοχη κεφαλιά του Μάγκλιτσα με τη συμπλήρωση ενός λεπτού και τη φάση του 17′ με τον Κροάτη ο οποίος ζήτησε πέναλτι και δεν το πήρε, ενώ η Νέα Σαλαμίνα κατέγραψε δύο τελικές που δεν ανησύχησαν τον Μπέλετς, με κεφαλιά του Ντιακιτέ (4′) και σουτ του Ντορεγκαράι (18′). Στα μέσα του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές κι αφότου έφτιαξαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Σαρφό (25′) κι απείλησαν και με τον Μαρκίνιος (29′), έφτασαν στο γκολ, με τον Σατσιά στο 36′ να βρίσκει με υπέροχη σέντρα τον Μπλουμ ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Μελίσσα. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Γερμανός έδωσε την ασίστ στον Μαρκίνιος ο οποίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι ενδέχομενως να πίστεψαν πως… έκαναν τη δουλειά, όμως από το πρώτο λεπτό της επανάληψης βρέθηκαν στα «κάρβουνα», καθώς ο Φελίπε μείωσε σε 2-1 με συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μάλιστα η Νέα Σαλαμίνα έδειξε διάθεση να πιέσει για δεύτερο γκολ, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει και μετά από λίγο… χαμήλωσε ρυθμό. Το ΑΠΟΕΛ έμοιαζε αποσυντονισμένος και δεν έφτιαξε την παραμικρή φάση στη συνέχεια, με τους ερυθρόλευκους να «αγγίζουν» την ισοφάριση στο 86′ με τον Μάντζεκ και με τον Μπέλετς να σώζει την εστία του. Ο αγώνας… τελείωσε στο 89′ όταν ο Κοσταντίνοφ με κεφαλιά «έγραψε» το 3-1 μετά από κόρνερ του Σαρφό.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Άδωνη , Μάντζεκ, Κλίμοβιτς (61′ Τιάγκο), Φράγκος (46′ Μαργκάσα), Ντορεγκαράι, Λέουκο (86′ Κουμούρης), Οφόρι, Φελίπε (72′ Μιγκελίτο), Ντιακιτέ (86′ Μποτεάκ), Τσίκο
Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης,  Λιμπόμπε, Καρλίτος, Νικολάου, Μαργκάσα, Βίκτωρος, Φιάκας, 

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Μάγκλιτσα (63′ Ντάλσιο), Κρέσπο, Σούσιτς, Σατσιάς, Μαρκίνιος (76′ Καρώ), Σαρφό (90+2′ Νταουσβίλι), Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (63′ Εφραίμ), Μπλουμ (90+2′ Ηλία)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης,  Ντουμπραβάνου, Θεοδώρου, Μούγιανιτς, Πολυκάρπου, Ντιας.

ΣΚΟΡΕΡ: 47′ Φελίπε/36′ Μπλουμ, 38′ Μαρκίνιος, 90′ Κοσταντίνοφ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λέουκο, Άδωνη, Φράγκος (3η), Μπάντζεκ/Σατσιάς, Κρέσπο, Ντβάλι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας