19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μουντιάλ 2022, Κροατία – Βέλγιο 0-0: Πρόκριση για τους φιναλίστ απέναντι στον μοιραίο Λουκάκου

Μουντιάλ 2022, Κροατία – Βέλγιο 0-0: Πρόκριση για τους φιναλίστ απέναντι στον μοιραίο Λουκάκου

By on 1 Δεκεμβρίου, 2022 0 410 Views

Η Κροατία έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο, αλλά η ισοπαλία ήταν αρκετή για να τη στείλει στα νοκ άουτ από τη 2η θέση του 6ου ομίλου και να αφήσει εκτός συνέχειας τους “κόκκινους διαβόλους”. Τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες έχασε ο Ρομέλου Λουκάκου στο 2ο ημίχρονο.

Η ομαδάρα με το τεράστιο ταλέντο, με μετάλλιο σε Μουντιάλ έφτασε στο τέλος της… Το Βέλγιο δεν έπεισε στο Μουντιάλ, δεν μπόρεσε στον τελικό με την Κροατία να πάρει τη νίκη και το 0-0 το στέλνει εκτός διοργάνωσης. Οι Κροάτες παίζοντας έξυπνα, αλλά και με την τύχη στο πλευρό τους πήραν τη 2η θέση και περιμένουν την… Ισπανία στη φάση των «16».

Κακό α’ μέρος, χωρίς… σουτ εντός εστίας

Μπορεί να μην ήταν το πιο βαρετό πρώτο 45λεπτο που είδαμε σε αυτό το τουρνουά, ωστόσο δεν εντυπωσίασε κιόλας… Χωρίς σουτ εντός στόχου, ελάχιαστες καλές ευκαιρίες, με την Κροατία να έχει το πάνω χέρι, να είναι πιο απειλητική, αλλά να μη δημιουργεί και τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, το Βέλγιο συνέχισε τις ίδιες υποτονικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο τουρνουά, με αργή δημιουργία και χωρίς εμπνεύσεις. Στο 11′ Ο Μέρτενς βρήκε χώρο, αλλά ο Καράσκο δεν μπόρεσε, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Μέρτενς από υπέροχη πάσα του Ντε Μπρόινε δεν πλάσαρε ιδανικά.

Στο 15′ οι Κροάτες βρέθηκαν για… λίγο στην άσπρη βούλα. Ο Καράσκο έκανε τη γκάφα, ανέτρεψε τον Κράμαριτς και ο Μόντριτς ήταν έτοιμος να εκτελέσει το πέναλτι. Ωστόσο, ο Τέιλορ ειδοποιήθηκε από το VAR, μιας και στην αρχή της φάσης ο Λόβρεν ήταν οφσάιντ. Από τη στιγμή εκείνη και μέχρι το τέλος του α’ μέρους, η Χρβάτσκα είχε τον έλεγχο και προσπάθησε να απειλήσει. Μάλιστα, στο 45’ είχε διπλή ευκαιρία, αλλά τόσο ο Πέρισιτς όσο και ο Γιουράνοβιτς αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.

Μοιραίος ο Λουκάκου, τέλος το Βέλγιο

Ο Λουκάκου πέρασε στη θέση του Μέρτενς, έκανε με το… καλησπέρα πιο επιθετική την ομάδα του, όμως… φρόντισε να επιβεβαίωσε την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σ ο 49’ ο Λουκάκου βρέθηκε σε απόσταση βολής, όμως έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Λιβάκοβιτς. Γρήγορος ρυθμός, με τους Κροάτες να βρίσκουν χώρους, τον Κόβασιτς να είναι παντού, αλλά και στο 50’ να μη μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά. Ο Βέλγος κράτησε όρθια την ομάδα του, αφού στο 54’ τα κατάφερε περίφημα τόσο στην προσπάθεια του Μπρόζοβιτς όσο και σε αυτό του Μόντριτς.

Το ματς ήταν εξαιρετικό, η ενέργεια ξεχείλιζε, με τους Βέλγους να κυκλοφορούν καλύτερα, αλλά να μη μπορούν να σκοράρουν. Στο 60’ ο Λουκάκου σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 63’ πάλι σε κενή εστία δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Η άμυνα των Κροατών ενισχύθηκε, το Βέλγιο δυσκολευόταν για ένα τέταρτο. Ωστόσο, στο τελευταίο πεντάλεπτο τα έδωσε όλα, πίεσε και ο μοιραίος Λουκάκου στο 86΄δεν κατάφερε να σκοράρει με τακουνάκι. Νέα μεγάλη φάση και στο 90’ πάλι ο φορ της Ίντερ, πάλι από κοντά αστόχησε!

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Σόσα, Γκβάρντιολ, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (90+2′ Μάγιερ), Μόντριτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (64′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (64′ Πάσαλιτς)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72′ Τίλεμανς), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87′ Αζάρ Ε.), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καστάνιε, Τροσάρ (59′ Αζάρ Τ.), Μέρτενς (46′ Λουκάκου), Καράσκο (72′ Ντοκού)