ΔΙΕΘΝΗ
Like

Μουντιάλ 2022, Ιράν: Οι παίκτες του δέχονται απειλές φυλάκισης και βασανισμού των οικογενειών τους

29 Νοεμβρίου, 2022
775 Views
0 Comments
Μουντιάλ 2022, Ιράν: Οι παίκτες του δέχονται απειλές φυλάκισης και βασανισμού των οικογενειών τους

Σύμφωνα με ρεπορτάζ οι παίκτες του Ιράν δέχονται απειλές φυλάκισης και βασανισμού των οικογενειών τους αν δεν τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο απέναντι στις ΗΠΑ.

Οι παίκτες της εθνικής  Iράν  δεν είχαν τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022, για να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν στη χώρα, στηρίζοντας του διαδηλωτές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι παίκτες του Ιράν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Αγγλία δέχτηκαν την επίσκεψη μελών της Επαναστατικής Φουράς του Ιράν.

Εκεί δέχτηκαν και τις απειλές ότι εάν δεν τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο της χώρας στον αγώνα με τις ΗΠΑ τότε οι οικογένειές τους απειλούνται με φυλάκιση και βασανιστήρια.

Τα ΜΜΕ επικαλούνται μια πηγή που έχει να κάνει με την ασφάλεια των αγώνων. “Υπάρχει μεγάλος αριθμός μελών των Ιρακινών Υπηρεσιών που βρίσκονται στο Κατάρ και παρακολουθούν τους παίκτες της Εθνικής ομάδας και συλλέγουν πληροφορίες για αυτούς” αναφέρει ανώνυμη πηγή στο CNN.

Όλα αυτά πριν από μία αναμέτρηση η οποία ούτως ή άλλως είχε από μόνη της μεγάλο παρασκήνιο λόγω της σχέσης των δύο χωρών.

Comments are closed.