28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Ο Μπρούνο Φερνάντες την έστειλε στους 16»

Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0: Ο Μπρούνο Φερνάντες την έστειλε στους 16»

By on 28 Νοεμβρίου, 2022 0 506 Views

Με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχουν ακόμα μια ευκαιρία κόντρα στην Γκάνα οι Λατινοαμερικάνοι που πάλεψαν και με το παραπάνω.

Με την Πορτογαλία να έχει μια νίκη και την Ουρουγουάη μια ισοπαλία, στην μεταξύ τους αναμέτρηση φάνηκε πως οι δύο ομάδες ήθελαν αρχικά να μην χάσουν προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική κόντρα σε Νότια Κορέα και Γκάνα αντίστοιχα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ακριβώς αυτό. Στο δεύτερο όμως μίλησε η κλάση των Πορτογάλων που με δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες νίκησαν με 2-0 και εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16». Από την άλλη οι Ουρουγουανοί, φοβήθηκαν περισσότερο από όσο θα έπρεπε το ματς, αλλά απέναντι στους Γκανέζους έχουν την δυνατότητα να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση αν η Νότια Κορέα δεν κερδίσει την Πορτογαλία.

Κακό το ξεκίνημα με καλύτερη στιγμή μια πάσα του Ρονάλντο με το στήθος

Όσο ωραίο ποδόσφαιρο είδαμε σήμερα στα δύο πρώτα παιχνίδια και συγκεκριμένα στο Καμερούν – Σερβία 3-3 και Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3, τόσο άσχημο ήταν το Βραζιλία – Ελβετία 1-0 και ακόμα χειρότερο το πρώτο ημίχρονο στο Πορτογαλία – Ουρουγουάη. 

Ένα πρώτο ημίχρονο που μέχρι το 32′ δεν είδαμε απολύτως τίποτα και το μόνο σημείο αναφοράς ήταν ένα γύρισμα του Ρονάλντο με το στήθος προς τον Καρβάλιο που ωστόσο αστόχησε στο απευθείας σουτ. Σε όλο το άλλο διάστημα, φάνηκε πως και οι δύο ομάδες αυτό που ήθελαν κυρίως ήταν να μην δεχθούν γκολ και να τα παίξουν όλα για όλα όσον αφορά την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

Μαγική ενέργεια Μπεντανκούρ με τον Ντιόγκο Κόστα να τον νικάει

Έτσι χωρίς φάσεις φτάσαμε στο 32′ προκειμένου να δούμε κάτι ωραίο. Και όχι απλά ωραίο θα συμπληρώναμε, καθώς αν ο Μπεντανκούρ που πέρασε σαν σταματημένους τους κεντρικούς αμυντικούς της Πορτογαλίας δεν είχε δει τον Ντιόγκο Κόστα να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα, θα είχε πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με το αν όμως κουβέντα δεν γίνεται, ο μέσος της Τότεναμ δεν σκόραρε ή καλύτερα ο τερματοφύλακας Πόρτο βγήκε εξαιρετικά και τον νίκησε και έτσι το 0-0 έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς να δούμε κάτι φοβερό.

Ξεκίνημα με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Πορτογαλίας

Το 2ο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο όσον αφορά το θέαμα, με δύο γκολ και ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Αρχικά ξεκίνησε πιο δυνατά με τους τυπικά γηπεδούχους Πορτογάλους να φτάνουν κοντά στο 1-0 στο 52′ Οι Ίβηρες έφυγαν στην κόντρα, αλλά ο Φέλιξ μετά την πάσα του Μπερνάρντο δεν έκανε την πάσα ενώ θα μπορούσε προτιμώντας το σουτ, που ωστόσο δεν ήταν καλό στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Χτύπησε ο Φερνάντες με το γκολ να το πιστώνεται αρχικά ο Ρονάλντο

Δύο λεπτά μετά την «προειδοποίηση» από τον Φέλιξ ήρθε το γκολ από την Πορτογαλία, ένα περιπετειώδες όπως εξελίχθηκε γκολ. Και λέμε περιπετειώδες γιατί στη σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες ο Κριστιάνο Ρονάλντο φάνηκε να σκοράρει με κεφαλιά, ωστόσο μετά το 2ο ριπλέι φάνηκε πως ο πρώην πλέον παίκτης της Γιουνάιτεντ δεν είχε βρει την μπάλα και το γκολ έπρεπε να πιστωθεί στο Φερνάντες. Αυτό έκανε και η FIFA μετά από 7 λεπτά όμως, με τους Πορτογάλους φιλάθλους βέβαια να μην τους ενδιαφέρει καθόλου το ποιος ήταν ο σκόρερ, αλλά το ότι έγινε το 1-0.

Ανέβηκε ο ρυθμός χωρίς πολλές φάσεις

Μετά το 1-0 του Μπρούνο Φερνάντες τελικά, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε σε μεγάλο βαθμό και αυτό είχε να κάνει περισσότερο με την Ουρουγουάη η οποία προσπάθησε να βγει μπροστά και να παλέψει για την ισοφάριση. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ωστόσο ναι μεν είχαν περισσότερα λεπτά την μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια φάση, κάτι που σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα της Πορτογαλίας η για την ακρίβεια την συνολική λειτουργία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, καθώς υπήρξαν φάσεις που ο Μπερνάντο Σίλβα γύριζε πίσω για να κόψει, όπως και άλλοι συμπαίκτες του

Τεράστια ευκαιρία με δοκάρι για Ουρουγουάη και κοντινό σουτ του Σουάρες

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής συνέχισε την πίεση και μέσα σε τρία λεπτά έχασε δύο εξαιρετικά μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και μία που από λάθος του Αρασκαέτα δεν έγινε τόσο μεγάλη. Αρχικά στο 75′ ο Μάξι Γκόμεζ με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ντιόγκο Κόστα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σουάρες μετά το φάουλ του Αρασκαέτα βρέθηκε κοντά στο τέρμα της Πορτογαλίας, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ και στο επόμενο λεπτό είχαμε την φάση που θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα η Ουρουγουάη, αλλά ο Αρασκαέτα με κακό πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον Ντιόγκο Κόστα.

Το καθάρισε ο Μπρούνο Φερνάντες που πήγε και για το χατ τρικ

Με την Ουρουγουάη να πιέζει για το 1-1, η Πορτογαλία κατάφερε στο 93′ να τελειώσει το ματς. Συγκεκριμένα στο 91′ σε προσπάθεια για ντρίπλα του Μπρούνο Φερνάντες, ο Χιμένες πέφτοντας βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον Φαγκανί να δίνει συνέχεια στο ματς θεωρώντας πως το χέρι ήταν αυτό που λένε στήριξης. Ωστόσο στην συνέχεια τον κάλεσαν στο VAR, άλλαξε γνώμη και δύο λεπτά αργότερα ο μεσοεπιθετικός της Γιουνάιτεντ ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και χατ τρικ αλλά το δοκάρι της Ουρουγουάης τον σταμάτησε με τους παίκτες της Πορτογαλίας να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη και την πρόκριση στους «16».

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (42′ Γκερέιρο), Καρβάλιο (82′ Παλίνια), Νέβες (69′ Λεάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Φέλιξ (82′ Νούνιες), Ρονάλντο (82′ Ράμος)

Ουρουγουάη: Ροτσέτ, Χιμένες, Γοδίν (62′ Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα (86′ Βίνα), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62′ Ντε Αρασκαέτα), Νούνιες (72′ Γκόμες), Καβάνι (72′ Σουάρες)