26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Μουνιόθ κερδίζει εμπιστοσύνη και η Ανόρθωση ελπίζει…

Ο Μουνιόθ κερδίζει εμπιστοσύνη και η Ανόρθωση ελπίζει…

By on 28 Νοεμβρίου, 2022 0 6709 Views

H Aνόρθωση πήρε τη νίκη στο Τσίρειο απέναντι στην ΑΕΛ σε ένα κρίσιμο αγώνα τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Δεν ήταν εντυπωσιακή η εμφάνιση της αλλά άξιζε τη νίκη και την πήρε με την σφραγίδα της τακτικής του προπονητή της κ. Μουνιόθ  ο οποίος αφού διέγνωσε τις δυνατότητες του ρόστερ και έμαθε τον κάθε παίκτη ξεχωριστά ,με βάση και τις απουσίες που είχε ακολούθησε την τακτική που θα έδινε τη νίκη και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Ο Κίκο σε ρόλο τζόκερ πλέον τον δικαιώνει ,ο Κορέια ανέβασε στροφές ,ο Αντωνιάδης έβαλε εμπειρία και σιγουριά στην άμυνα, ο Κεραυνός παρουσιάστηκε έτοιμος και ικανός κάτω από τα δοκάρια Ο Νινγκά βρήκε στόχο στην τέλεια αντεπίθεση με τον Γουαρίς και οι επιστροφές Αρτυματά, Ουάρντα, Αμπαρτζουμιάν, ενισχύουν το οπλοστάσιο του Ισπανού τεχνικού.

Ο Μουνιόθ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια και στην κερκίδα πείθοντας ότι κατέχει καλά την δουλειά του. Ασφαλώς δεν έλυσε όλα τα θέματα της ομάδας αφού υπάρχουν αρκετές αδυναμίες για τις οποίες δεν έχει ευθύνη, ωστόσο καταφέρνει με την δουλειά του και την τακτική που ακολουθεί να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και μια ανταγωνιστική και απαιτητική ομάδα.

Πάτησε εξάδα η Ανόρθωση αλλά θέλει άλλες δύο νίκες σερί με Άρη και Ολυμπιακό για να εδραιωθεί στην εξάδα και να έχει βλέψεις για πιο ψηλά με τις διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Το σημαντικό είναι ότι ο Μουνιόθ έχει διαπιστώσεις τα κενά και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακή προετοιμασία ( συνεχόμενα μυϊκά προβλήματα,)και ο πρόχειρος προγραμματισμός και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση που βρήκε σε όλους τους τομείς.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει η φετινή πορεία ο Μουνιόθ δείχνει ότι είναι ένας προπονητής τον οποίο μπορεί να εμπιστευθεί η Ανόρθωση για τα επόμενα χρόνια με την ελπίδα πως θα είναι  αυτός που θα την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες κάτι που μόνο ο Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε στα τελευταία 20 χρόνια. Είναι νέος ,φιλόδοξος και δείχνει ικανότητες.

Για τη νίκη επί της ΑΕΛ κι όχι μόνο μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου.

Τα οφέλη: «Πρώτα απ’ όλα το βαθμολογικό. Κάναμε ένα μικρό βήμα προς τα μπρος. Νικήσαμε ένα αντίπαλο που στα μεταξύ μας παιχνίδια είναι ντέρμπι. Κρατήσαμε το μηδέν, κάτι που δίνει μεγάλη έμφαση ο προπονητής μας και καταφέραμε να σκοράρουμε. Με την Πάφος FC, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν διαφορετική, αλλά στο ίδιο λεπτό αντί να σκοράρουμε, δεχθήκαμε γκολ».

Για τη ψυχολογία: «Είναι από τα πιο σημαντικά, μαζί βεβαίως με την παρουσία του κόσμου μας. Η κράση του κόσμου κάνει μαζική την παρουσία του. Πήγαν 2200 στο Τσίρειο και βοήθησαν πολύ την ομάδα. Ήταν ένα ματς που συνοδευόταν από το…πρέπει της νίκης και μας κάνει χαρούμενους. Μπήκε ήδη στο αρχείο, δεν είναι λόγος για να πανηγυρίζουμε. Από σήμερα η προσοχή μας είναι στον αγώνα με τον Άρη».

Για την παρουσία του Κεραυνού: «Ήρθε στην ομάδα γνωρίζοντας ότι έχει μπροστά του έναν τερματοφύλακα με ιστορία στην ομάδα. Κλήθηκε να παίξει ξέροντας ότι στη θέση του, δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που θα πάρει. Δεν είναι μόνο η δική του παρουσία, αλλά και η τριάδα που αγωνίστηκε μπροστά. Κάνω ειδική αναφορά στον Μάριο Αντωνιάδη, θυμάστε τι έγινε πέρυσι με την Πάφος FC κι εκφράστηκαν φόβοι αν θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Μας χαροποιεί πάρα πολύ που είναι ξανά στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Είχαμε παιδιά, όπως ο Αρτυματάς που έπρεπε να μπουν διότι δεν είχαμε επιλογές μετά τα πολλά προβλήματα που είχαμε».

Για τον Μουνιόθ: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πριν ένα χρόνο, προπονούσε στην Πρέμιερ Λιγκ. Περιμένεις κάποια πράγματα που έχεις στο μυαλό σου κι έχεις την εντύπωση ότι όσοι δουλεύουν εκεί, πιθανότατα δεν σου λένε ούτε…γεια. Είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει, πιστεύει ότι με αυτό που έχει πρέπει να παράγει το καλύτερο δυνατό. Όσοι ξέρουν τα αποδυτήρια και το τούνελ του Τσιρείου, το παιδί που κουβαλούσε τα νερά της ΑΕΛ δυσκολευόταν και πήγε να τον βοηθήσει. Είναι δείγμα της ταπεινότητας που με αυτό κερδίζει τους γύρω του. Νιώθουμε ότι μαζί του μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο».

Για την παρουσία του προέδρου: «Ήταν μια ιερή στιγμή, με τους οπαδούς μας να τραγουδούν τον ύμνο της Αμμοχώστου. Σε εκείνη τη στιγμή συμμετείχε ο πρόεδρος της εταιρείας, αφού συνεχάρη τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας».

Για τα όσα είπε ο κ.Πουλλαΐδης στην πρόσφατη συνάντηση: «Έγινε την περασμένη βδομάδα με τον πρόεδρο του σωματείου κι άλλους φίλους της Ανόρθωσης. Η ομάδα είναι σε μια δύσκολη στιγμή, αναζητούνται τρόποι ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο το αγωνιστικό. Ως προς αυτό θέλησε να καλέσει πολλούς εκ των επιφανών Ανορθωσιατών για να ακούσει τη γνώμη τους. Δεν του ανήκει η Ανόρθωση. Η Ανόρθωση είναι ο κόσμος της και θέλει να ακούει την άποψή τους. Για το ενδεχόμενο αποχώρησής του, είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας και στην γραπτή του δήλωση. Είναι υπό συζήτηση. Είχε ανοίξει πρώτος αυτό το παράθυρο δημόσια κι επανέλαβε τη θέση του στη συνάντηση. Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του ξεκαθαρίσουν τι θα είναι το καλύτερο για την Ανόρθωση».

Το αγωνιστικό ενόψει Άρη: «Είναι κάποια παιδιά που πρέπει να πάνε για επανεξέταση. Ο Εμπραλίτζε είναι στην τελική ευθεία. Ο Πάντσεον δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμος. Για τα υπόλοιπα παιδιά θα δούμε, είναι και θέμα ετοιμότητας».