23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρίαρχο το ΑΠΟΕΛ,διέσυρε την Ομόνοια 4-0 και την έβγαλε νοκ-άουτ στην μάχη του τίτλου

Κυρίαρχο το ΑΠΟΕΛ,διέσυρε την Ομόνοια 4-0 και την έβγαλε νοκ-άουτ στην μάχη του τίτλου

By on 27 Νοεμβρίου, 2022 0 734 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι «αιώνιων» του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς επικράτησε 4-0 της Ομόνοιας, πανηγύρισε την 6η σερί νίκη και ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας είναι στην μάχη του τίτλου ενώ η Ομόνοια έμεινε πολύ πίσω και ουσιαστικά τέθηκε νοκ-άουτ από τον αρχικό στόχο κατάκτησης του τίτλου

Στο 23ο λεπτό η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λανγκ που όντας τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Κβιλιτάια λίγο πριν μπει στην περιοχή του Ουζόχο.

Σαφέστατα και επηρέασε την ομάδα του Φερέρα αυτή η αποβολή αλλά και μέχρι το 23’ η ομάδα του δεν έκανε κάτι, το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο.

Αυτό που έκαναν οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν χωρίς να εντυπωσιάσουν να εκμεταλλευτούν στον απόλυτο βαθμό το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να πάρουν μια μεγάλη νίκη.

Ο Ντβάλι άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου, ενώ ο Κβιλιτάια στο 60’ έκανε το 2-0.

Το 3-0 ήρθε με πέναλτι του Μαρκίνιος στο 68ο λεπτό, ενώ το τελικό 4-0 το πέτυχε ο Εφραίμ στο 90+2’

Μετά από αυτή την νίκη το ΑΠΟΕΛ έφτασε στην 2η θέση και στους 27 βαθμούς, αφήνοντας την Ομόνοια στους 16 βαθμούς.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 14ο λεπτό ο Σούσιτς πάτησε περιοχή φεύγοντας πίσω από την άμυνα της Ομόνοιας και με σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα έξω. Στο ίδιο λεπτό ο Μπλουμ πήρε την θέση του τραυματία Δώνη.

Στο 23ο λεπτό ο Λανγκ έκανε φάουλ από πίσω στον Κβιλιτάια λίγο έξω από την περιοχή και ο Ισπανός ρεφ του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Στο 27΄ο Κβιλιτάια έκανε το σουτ με τον Ουζόχο να μαζεύει εύκολα. Στο επόμενο λεπτό ο Φερέρα έριξε τον Γιούστε στην θέση του Χούπερ μετά και την κόκκινη κάρτα του Λανγκ. Στο 30΄ο Ουζόχο απέκρουσε ένα σουτ του Σαρφό.

Στο 32ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σούσιτς ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 45+1 εκτελέστηκε ένα φάουλ, ο Κβιλιτάια κατέβασε για τον Ντβάλι που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

Λίγο μετά μια κεφαλιά του Μπεζούς έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 50ο λεπτό ο Λέζιακς έπιασε το σουτ στην κίνηση με τον Μπέλετς να αποκρούει στην γωνιά του. 4 λεπτά μετά ο Κβιλιτάια είχε ένα άστοχο σουτ από πλάγια εντός περιοχής. Στο 57ο λεπτό ο Σατσιάς πήρε την θέση του τραυματία Σούσιτς.

Στο 60ο λεπτό ο Κβιλιτάια σε μια παρόμοια φάση με το πρώτο γκολ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 2-0!

Στο 68ο λεπτό ο Κούσουλος ανέτρεψε τον Γουίλερ, ο ρεφ έδειξε το σημείο του πέναλτι, ο Μαρκίνιος σκόραρε και έκανε το 3-0.

Στο 77ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες. Στο 84΄ο Κακουλλής από κοντά έστειλε την μπάλα έξω. 2 λεπτά μετά ο Ντογκαλά από καλή θέση, ήταν άστοχος.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2 ο Εφραίμ μετά από ασίστ του Μπλουμ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 4-0.

AΠΟΕΛ:Μπέλετς, Ντβάλι, Βιγιαφάνες (79′ Ντάλσιο), Κβιλιτάια (79′ Εφραίμ), Κρέσπο, Σούσιτς (57′ Σατσιάς), Μαρκίνιος (79′ Ντογκαλά), Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Δώνης (15′ Μπλουμ), Σαρφό
Στον πάγκο: Χριστοδούλου. Τσιλιγκίρης, Καρώ,  Νταουσβίλι, Ηλία, Θεοδώρου, Πολυκάρπου

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Ψάλτης (69′ Λοίζου), Μπρούνο, Κασάμα (75′ Μπασιρού), Λέζιακς, Λανγκ, Κούσουλος (69′ Χάμπος), Μίλετιτς, Κακουλλής Χούπερ (28′ Γιούστε), Μπεζούς (46′ Παναγιώτου)
Στον πάγκο: Παναγή, Μάθιους, Μάταβς, Μπάρκερ, Παπουλής, Κίτσος,  Ντίσκερουντ

ΣΚΟΡΕΡ: 45+1′ Ντβάλι, 60′ Κβιλιτάια, 68′ Μαρκίνιος (π.)92΄Εφραίμ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουίλερ, Κβιλιτάια/Ψάλτης, Μπεζούς, Κούσουλος, Χάμπος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Λανγκ (93΄)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 16.000

Διαιτητής: Munuera Montero Jose Luis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Figueroa Vazquez Jorge
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητή: Γερασίμου Παναγιώτης