27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόδραση με Νινγκά. Σημαντική νίκη και εξάδα για Ανόρθωση κόντρα στην ΑΕΛ

Απόδραση με Νινγκά. Σημαντική νίκη και εξάδα για Ανόρθωση κόντρα στην ΑΕΛ

By on 27 Νοεμβρίου, 2022 0 7553 Views

Το γκολ του Νινγκά στο 44ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει μια μεγάλη νίκη στην Ανόρθωση.

Η «Κυρία» επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο Τσίρειο, πάτησε ξανά στην 6άδα και κοιτάζει την συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο α’ μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχε και το γκολ με τον Νιγκ σε μια ιδανική αντεπίθεση και εξαιρετικό τέλειωμα από τον σκόρερ που έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ

Η ΑΕΛ ανέβηκε στην επανάληψη, πίεσε για την ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Μιραλάς, αλλά η Ανόρθωση απάντησε με δύο ευκαιρίες.

Από το 70’ και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, την ίδια στιγμή δεν κινδύνεψαν καθόλου και στο τέλος πήραν μια πολύ σημαντική νίκη που την ανέβασε στην 6η θέση με 17 βαθμούς

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που ήταν πιο απαιτητική, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα προς το τέλος του ημιχρόνου.

Αρχικά, ήταν η ΑΕΛ που έχασε την πρώτη καλή φάση στο πρώτο μέρος. Στο 14ο λεπτό ο Φραντζής σέντραρε από δεξιά, ο Κάσα πήρε την  κεφαλιά η οποία έφυγε πάνω από την εστία.

Η Ανόρθωση απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Νιγκά έφυγε έξω.

Στο 30’ ο Νιγκά απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια, έδιωξε ο Μούριελ έδιωξε σε κόρνερ.

Ότι δεν πέτυχε στην προηγούμενη φάση, το κατάφερε στο 44ο λεπτό. Ήταν η ακρινή μπαλιά του Κίκο στον Γουαρίς, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Νιγκά, που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.Η αντεπίθεση άρχισε από τον Κεραυνό που ΄ληταν πολύ καλός ,όταν μπλόκαρε την μπάλα σε κόρνερ της ΑΕΛ και έδωσε γρήγορα την μπάλα στον Κίκο και άρχισε η αντεπίθεση…

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Ανόρθωση ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Μηνάς Αντωνίου έκανε ένα άστοχο πλασέ από ευνοϊκή θέση.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, επιδιώκοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 51’ ο Σις έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να φεύγει μόλις άουτ.

Ένα λεπτό αργότερο ο Κατσανίκλιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα είχε πορεία προς την εστία ωστόσο κόντραρε σε ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης.

Στο 58΄ ο Σαμπό έκανε το σουτ, με τον Μούριελ να διώχνει σε κόρνερ και να στερεί το δεύτερο γκολ για την «Κυρία».

Στο 65ο λεπτό είχαμε τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Μιραλάς μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Τρία λεπτά αργότερα ο Τσιμπόλα έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Κεραυνό να αποκρούει δύσκολα.

Στο 79ο λεπτό η Ανόρθωση απάντησε στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, αλλά το πλασέ του Χρυσοστόμου έφυγε λίγο έξω.

Δύο λεπτά αργότερα, η «Κυρία» έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Νινγκά να κάνει το πλασέ στην κίνηση, από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης, η Ανόρθωση κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα, παίρνοντας μία σημαντική νίκη.

AEΛΜούριελ, Φραντζής (86′ Παντελή), Τεσέιρα, Μπάστο, Μεντόγεβιτς (63′ Μιλιντσεάνου), Κάσα (63′ Μιραλάς), Μπεραχίνο, Μακρής (46′ Σις), Κασανίκλιτς, Τσιμπόλα, Νεοφύτου (63′ Τζάλμα)
Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Ζτραβκόφσκι, Τσέποβιτς,  Μιλιντσεάνου, Μπιλοβάρ, Κοντινέλα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός, Χαρογιάν, Αντωνιάδης, Μπαϊσίνιο, Αντωνίου (78′ Αμπαρτζουμιάν), Κίκο (60′ Χρυσοστόμου), Σαμπό, Αρτυματάς (70′ Χριστοφή), Κορέια (70′ Φερέιρα), Γουαρίς (60′ Ουάρντα), Νινγκά.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Ράντονιτς, Λάζαρος, Παρούτης,  Κορρέα, Κωνσταντίνου, 

ΣΚΟΡΕΡ: 44′ Νινγκά
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντωνίου, Χαρογιάν

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.307

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης