29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Διπλό για την Ομόνοια με Μπρούνο και Μπεζούς

By on 1 Οκτωβρίου, 2022 0 7852 Views

Σπουδαία νίκη για την Ομόνοια 2-0 επί της Δόξας και η πρώτη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Νιλ Λένον.
«Χρυσοί σκόρερ» ο Μπρούνο στο 41΄ και ο Μπεζούς στο 90+5’ και οι «πράσινοι» κατάφεραν να περάσουν με το καλύτερο αποτέλεσμα από μία πολύ δύσκολη έδρα.

Παιγνίδι με φάσεις και για τις δύο ομάδες, η Δόξα έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ένα τέρμα.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιγνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες, με την Ομόνοια να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της αλλά τη Δόξα να είναι με τη σειρά της επικίνδυνη όποτε έβγαινε μπροστά.

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Λοίζο στο 13’ να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Σικόρσκι να βγάζει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Δόξας να απειλήσει με τον Βαγιέχο να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

Όσο περνούσε η ώρα η Δόξα κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ είχε σπουδαία φάση για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπένι γύρισε παράλληλα στον Σαντίκ, ο οποίος από εξαιρετικό σημείο έκανε το σουτ αλλά… σημάδεψε τον Φαμπιάνο ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 32’ η Δόξα απείλησε ξανά με τον Ασαμόα όμως δεν βρήκε όπως ήθελε τη μπάλα η οποία έφυγε έξω.

Τέσσερα λεπτά αργότερα παραλίγο να έχουμε γκολάρα από τον Παπουλή. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων έκανε από μακριά ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω.

Η Ομόνοια συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των τελευταίων λεπτών και στο 41’ άνοιξε το σκορ. Η μπάλα έφθασε στον Μπρούνο μέσα στην περιοχή, και με ένα ωραίο και ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για την Ομόνοια, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο 52’ είχαμε διπλή ευκαιρία για τη Δόξα να ισοφαρίσει. Ο Σαντίκ από πλεονεκτικό σημείο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο, στη συνέχεια νέο σουτ από τον Ίλιτς η μπάλα λίγο έξω.

Στο 56’ είχαμε νέα τεράστια διπλή ευκαιρία για την Δόξα. Κεφαλιά του Σαντίκ αποκρούει ο Φαμπιάνο, στην επαναφορά νέα κεφαλιά, αποκρούει πάνω στην γραμμή ο Μίλετιτς!

Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη σπουδαία φάση για την Ομόνοια στην επανάληψη. Ο Μπρούνο έκανε τη μπαλιά από τα αριστερά, ο Παπουλής από εξαιρετικό σημείο έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 82’ η Δόξα είχε νέα πολύ καλή ευκαιρία. Ο Τιτζιανί έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή, ο Σαντίκ το σουτ αλλά η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

Δύο λεπτά αργότερα η Ομόνοια έχασε σπουδαία ευκαιρία για να «σκοτώσει» το παιγνίδι. Ο Ζαχαρίου κάνει το γύρισμα στην περιοχή, ο Κακουλής από εξαιρετικό σημείο έβαλε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Αντενόν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Στο 90΄+4 ο Μπέζους με φοβερή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με εύστοχο πλασέ έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΔΟΞΑ (Ρ.Τσέου): Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι, Κέρλα, Ίλιτς, (61′ Ρονταλέγκα) Σαντίκ, Ασαμόα, (72΄Τραιτσέφσκι), Κοβάσεβιτς, Παυλίδης, (46′ Σόμπζικ), Βαγέχο, Στυλιανού, (80′ Τιτζανί)
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Καραμανώλης, Τραιτσέφσκι, Φασουλιώτης Ρονταλέγκα, Φαουάζ, Σόμπζικ, Μεσέν, Κάργκμπο, Τιτζανί, Άρλες, Μέσκα, Ιωσιφίδης

ΟΜΟΝΟΙΑ (Ν.Λένον): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μπρούνο, 88΄Μπεζούς) Λοΐζου, (80΄Ζαχαρίου), Παπουλής, (73΄ Κίτσος), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, (80′ Κακουλλής), Λανγκ, Ντίσκερουντ, (73΄ Μπάρκερ), Μίλετιτς, Χαραλάμπους.
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Γιούστε, Μπάρκερ, Κίτσος, Ζαχαρίου, Παναγιώτου, Κακουλλής, Ν.Κυριακίδης, Χούπερ, Μπέζους

ΣΚΟΡΕΡ: 41΄Μπρούνο. 90+5′ Μπεζούς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Ίλιτς,Σόμπζικ, Ντίσκερουντ, Μπρούνο,
KOKKINE
Σ:Αντενόν (2η κίτρινη)
ΘΕΑΤΕΣ
: 1800 (περίπου)

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος