28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΛΤΡΑ:Είναι ξεχωριστό παιχνίδι με την Ανόρθωση.Όλοι έχουν μεγάλο κίνητρο να αγωνιστούν

ΟΛΤΡΑ:Είναι ξεχωριστό παιχνίδι με την Ανόρθωση.Όλοι έχουν μεγάλο κίνητρο να αγωνιστούν

By on 30 Σεπτεμβρίου, 2022 0 1521 Views

Στην προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Ανόρθωση μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Αναλυτικά:

-Για το ματς: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όχι μόνο για τους οπαδούς μας αλλά για όλη την πόλη. Δεν βρισκόμαστε σε καλή θέση στη βαθμολογία και πρέπει να το βελτιώσουμε. Να παρουσιάσουμε την καλύτερη μας έκδοση για να νικήσουμε. Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, της αρέσει να κρατάει την μπάλα, θα είναι δύσκολος αγώνας. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Πέρε Πονς είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι».

-Πού δούλεψε περισσότερο στη διακοπή: «Σε όλους τους τομείς. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ξεκουραστήκαμε. Αρχίσαμε από τον Ιούνιο, ας μη το ξεχνάμε. Χρειαζόμασταν αυτή τη διακοπή. Δουλέψαμε και στις στατικές φάσεις, στην άμυνα, στην επίθεση, στο τρανζίσιον».

-Αν το ντέρμπι είναι η ευκαιρία για αντεπίθεση στο πρωτάθλημα: «Ξέρουμε ότι δεν κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε, γι’ αυτό είπα ότι πρέπει να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Όλα τα παιχνίδια είναι ευκαιρία για νίκη και βελτίωση».

-Αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να βρει ισορροπία ανάμεσα σε Κύπρο και Ευρώπη: «Πρέπει να την βρούμε. Είναι σημαντικές και οι δύο διοργανώσεις. Θέλουμε νίκες. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε ισορροπία».

-Πού οφείλεται η φτωχή συγκομιδή στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια: «Επειδή δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα έπρεπε. Είναι καλές ομάδες στο κυπριακό πρωτάθλημα, σε κάποια από αυτά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς για μερικά λεπτά. Αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέγιστο βαθμό».

-Πώς περιμένει ο ίδιος το πρώτο ντέρμπι στην «Αρένα»: «Είναι ξεχωριστό παιχνίδι. Όλοι έχουν μεγάλο κίνητρο να αγωνιστούν σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για μας. Έχω πολλά κίνητρα κι εγώ προσωπικά».

-Μήνυμα στον κόσμο: «Δεν έχω να τους πω κάτι ιδιαίτερο διότι πάντα μας στηρίζουν. Το ίδιο περιμένω να κάνουν και στο ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε χαρά».

-Σε ποιους τομείς θεωρεί ο ίδιος ότι η ΑΕΚ χρειάζεται βελτίωση: «Σε όλους τους τομείς. Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο. Στην άμυνα, να δεχόμαστε λιγότερα γκολ, να έχουμε καλύτερη λειτουργία. Να πιέζουμε ψηλά. Στις στατικές φάσεις, επίσης, αλλά και στο τρανζίσιον. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι διότι έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ».

– Αν σκέφτεται συνολικά το πρόγραμμα το επόμενο διάστημα και πώς επηρεάζει τις επιλογές του: «Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ξέρω ότι έχουμε οκτώ παιχνίδια στον Οκτώβριο που είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

-Γιατί επιλέγει τον Ολατούντζι στην επίθεση: «Έχει ενέργεια, πιέζει, κάνει πολλή δουλειά, ήταν η καλύτερη λύση για τα τελευταία παιχνίδια. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Πρέπει να επιλέγω τι είναι το καλύτερο για την ομάδα, αναλόγως και του αντιπάλου».

-Αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Τρισκόφσκι στην κορυφή: «Με απασχολεί για την κορυφή της επίθεσης, όπως και ο Λόπες και ο Ρόμο. Μια μέρα ίσως με δείτε να κάνω αυτή την επιλογή».

-Αν περιμένει περισσότερα από τον Ράφα Λόπες: «Περιμένω περισσότερο απ’ όλους τους παίκτες, όχι μόνο από τον Ράφα».