28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Εθνική Ελλάδας: Να κλείσει με νίκη τον όμιλο του Nations League κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία

Εθνική Ελλάδας: Να κλείσει με νίκη τον όμιλο του Nations League κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2022 0 359 Views

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε στη Ριζούπολη (21:45) τη Βόρειο Ιρλανδία θέλοντας να κλείσει με νίκη τον όμιλο στο Nations League, έχοντας εξασφαλισμένη ήδη την πρώτη θέση.

Η ήττα με 1-0 από την Κύπρο στη Λάρνακα έβαλε τέλος στο σερί νικών της Εθνικής Ελλάδας στον όμιλο του Nations League. Ήττα πάντως που δεν κόστισε καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο και την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Η Ελλάδα κλείνει απόψε (21:45 στη Ριζούπολη της υποχρεώσεις της για τον όμιλο στο Nations League υποδεχόμενη τη Βόρειο Ιρλανδία και ο στόχος είναι απλά να ολοκληρώσει νικηφόρα την επιτυχημένη παρουσία της σε αυτό το τουρνουά. Κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Κύπρο (που κοντράρεται την ίδια ώρα στο Κόσοβο) εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στην ίδια κατηγορία στο Nations League.

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι μετά την ήττα από την Κύπρο θέλει να δει την Εθνική ομάδα να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα κάνοντας ένα καλό παιχνίδι, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να σταθεί στο πλευρό των διεθνών.

Όσον αφορά τα πλάνα του Πογέτ, ο Μπακασέτας λογικά θα προστατευθεί, ενώ είναι πιθανό να αντικατασταθεί ο Δουβίκας. Υποψήφιοι για την ενδεκάδα είναι ο Φούντας και ο Μάνταλος. Ο πρώτος στη θέση του φορ ή στη θέση του Μπακασέτα και ο δεύτερος στη θέση του Πέλκα ή του Μπακασέτα. Ο Σιώπης είναι τιμωρημένος και θα μείνει εκτός, άρα στον άξονα θα αγωνιστούν Μπουχαλάκης και Κουρμπέλης ενώ θέση διεκδικεί και ο Αλεξανδρόπουλος.

Συνεπώς, αν δεν αλλάξει το 4-2-3-1 είναι πιθανό να δούμε με τη Βόρεια Ιρλανδία 11άδα με Βλαχοδήμο στο τέρμα, άμυνα με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ, κέντρο με Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη (ή Αλεξανδρόπουλο), ενώ μεσοεπιθετικά εκτός από τον «σίγουρο» Μασούρα, τις άλλες τρεις θέσεις διεκδικούν οι Πέλκας, Μάνταλος, Φούντας και Δουβίκας.

Η βαθμολογία μετά από πέντε αγωνιστικές:

Ελλάδα 12

Κόσοβο 6

Β. Ιρλανδία 5

Κύπρος 5

Η 6η και τελευταία αγωνιστική:

Ελλάδα – Βόρειος Ιρλανδία (21:45)

Κόσοβο – Κύπρος (21:45)