28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Ιταλία νίκησε την Αγγλία που υποβιβάστηκε, η Ουγγαρία σόκαρε και τη Γερμανία

Η Ιταλία νίκησε την Αγγλία που υποβιβάστηκε, η Ουγγαρία σόκαρε και τη Γερμανία

By on 23 Σεπτεμβρίου, 2022 0 567 Views

Η Ιταλία νίκησε 1-0 την Αγγλία με γκολ του Ρασπαντόρι στο 68′ με αποτέλεσμα τα “τρία λιοντάρια” να υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία του Nations League ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε και η Ουγγαρία εκτός έδρας επί της Γερμανίας και περέμεινε μόνη πρώτη.

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της βραδιάς για την πρώτη κατηγορία του Nations League η Ιταλία στον τρίτο όμιλο νίκησε 1-0 την Αγγλία με γκολ του Ρασπαντόρι στο 68′ με αποτέλεσμα τα “τρία λιοντάρια” να μείνουν στην τελευταία θέση του ομίλου τους και να υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα η Ουγγαρία πέτυχε μια ακόμη σπουδαία νίκη αυτή τη φορά εκτός έδρας επί της Γερμανίας, για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα μετά το 1954, με το ίδιο σκορ (1-0) και πλέον η Ουγγαρία θα υποδεχθεί την Ιταλία τη Δευτέρα (26/9) με φόντο την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

Στο ματς που διεξήχθη στο Μιλάνο οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να πετύχουν ένα γκολ αλλά πότε ο Ντοναρούμα και πότε ο Πόουπ κράτησαν το μηδέν. Στο 68′ όμως ήρθε ο Ρασπαντόρι για να δώσει προβάδισμα στην Ιταλία η οποία λίγο αργότερα είχε και δοκάρι με τον Κριστάντε και δεν μπόρεσε να “κλειδώσει” τη νίκη.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Τολόι, Κριστάντε, Ζορζίνιο (89′ Έμερσον), Ντιμάρκο (89′ Φρατέσι), Ρασπαντόρι (81′ Γκαμπιαντίνι), Σκαμάκα (63′ Γκνοντό), Μπαρέλα (63′ Πομπέγκα).

ΑΓΓΛΙΑ: Πόουπ, Τζέιμς, Ντάιερ, Μαγκουάιρ, Γουόκερ (62′ Σο), Μπέλινγχαμ, Ράις, Στέρλινγκ, Φόντεν, Σακά (72′ Γκρίλις), Κέιν.

Προβάδισμα από το 17′ με τον Ζάλαι

Ένα γκολ του Ζάλαι στο 17′ της αναμέτρησης Γερμανία – Ουγγαρία ήταν αρκετό για να δώσει στους Ούγγρους τη νίκη, για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε επίσημο ματς μετά το 1954, και διατήρησε την ομάδα του Ρόσι στην πρώτη θέση του ομίλου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Χόφμαν, Σούλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιουντογκάν (69′ Μουσιάλα), Γκνάμπρι (46′ Κέχρερ), Μίλερ (85′ Ενμετσά), Σανέ, Βέρνερ (70′ Χάβερτζ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάσι, Ατίλα Ζαλάι, Λανγκ, Όρμπαν, Φιόλα, Νάγκι (78′ Στάιλς), Σάφερ, Κερκέζ, Γκάζνταγκ (67′ Κιενχέισλερ), Σζομποζλάι (85′ Νέγκο), Άνταμ Ζαλάι (67′ Άνταμ).

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του Nations League

Για τον τρίτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας η Βοσνία επικράτησε 1-0 του Μαυροβουνίου και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου ενώ την ίδια ώρα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Φινλανδία και η Ρουμανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1.

Στην τρίτη κατηγορία και στον τέταρτο όμιλο η Γεωργία παρέμεινε αήττητη καθώς κέρδισε 2-0 τη Βόρεια Μακεδονία ενώ η Βουλγαρία πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της βραδιάς με 5-1 επί του Γιβραλτάρ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

  • Γερμανία – Ουγγαρία 0-1
  • Ιταλία – Αγγλία 1-0

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 26/09 21:45 Αγγλία – Γερμανία
  • 26/09 21:45 Ουγγαρία – Ιταλία

Βαθμολογία

1. Ουγγαρία 10 (8-3)
2. Ιταλία 8 (6-7)
3. Γερμανία 6 (8-6)
4. Αγγλία 2 (1-7)

League B

3ος όμιλος

Την άνοδο στη League A πανηγύρισε η Βοσνία, η οποία λύγισε με 1-0 το Μαυροβούνιο και κλείδωσε την πρωτιά στον τρίτο όμιλο. Ο Ντεμίροβιτς έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του, παραβιάζοντας το αντίπαλο δίχτυα στο 32΄, με το VAR όμως να παρεμβαίνει και να κρατά το μηδέν. Στο 45+1΄ωστόσο η τεχνολογία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όταν ο Ντεμίροβιτς χτύπησε και πάλι με έξυπνο πλασέ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα η Φινλανδία έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Ρουμανία. Παρά το γρήγορο προβάδισμα με φοβερό σουτ του Πούκι, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν και να παραμείνουν ζωντανοί στον όμιλο με τον Τανάσε στο 52΄, ο οποίος νίκησε με το «μυτάκι» τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Αποτελέσματα

Βοσνία – Μαυροβούνιο 1-0
Φινλανδία – Ρουμανία 1-1

Βαθμολογία

1. Βοσνία 11 (7-4)
2. Μαυροβούνιο 7 (6-4)
3. Φινλανδία 5 (6-6)
4. Ρουμανία 4 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (26/9)

Ρουμανία – Βοσνία
Μαυροβούνιο – Φινλανδία

League C

4ος όμιλος

Προβιβασμός στη League B για τη Γεωργία με σούπερ Κβαρατσχέλια. Ο σταρ της Νάπολι και του ιταλικού πρωταθλήματος συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στο Nations League, υπογράφοντας τη νίκη με 2-0 επί της Βόρειας Μακεδονίας που σφράγισε την πρωτιά για το σύνολο του Βίλι Σανιόλ. Από δική του ενέργεια η Γεωργία άνοιξε το σκορ στο 35′ με αυτογκόλ του Μιόβσκι, για να βρει δίχτυα ο ίδιος ο «Κβαρα» στο 64′ και να φτάσει τον αριθμό συμμετοχής του σε γκολ στη διοργάνωση στα 10 (πέντε γκολ, πέντε ασίστ). Στη League D αντίθετα υποβιβάζεται ξανά το Γιβραλτάρ, αφού η Βουλγαρία νίκησε με το ευρύ 5-1 στο μεταξύ τους ματς και τους άφησε στην τελευταία θέση.

Αποτελέσματα

Γεωργία – Βόρεια Μακεδονία 2-0
Βουλγαρία – Γιβραλτάρ 5-1

Βαθμολογία

1. Γεωργία 13 (14-2)
2. Βόρεια Μακεδονία 7 (7-6)
3. Βουλγαρία 6 (9-8)
4. Γιβραλτάρ 1 (2-16)

Επόμενη αγωνιστική (26/9):

Βόρεια Μακεδονία – Βουλγαρία
Γιβραλτάρ – Γεωργία

League D

2ος όμιλος

Οριστικά στη League C θα αγωνιστεί η Εσθονία στο επόμενο Nations League. Στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου, οι γηπεδούχοι κατέβαλαν την αντίσταση της Μάλτας χάρη σε γκολ του Άνιερ στο 86′, σε ένα ματς που προηγήθηκαν με πέναλτι του Σάπινεν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 45+4′. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν επίσης από την άσπρη βούλα με τον Τέουμα στο 51′, αλλά λύγισαν στο φινάλε. Ρεπό είχε το Σαν Μαρίνο που είναι καταδικασμένο στην τελευταία θέση.

Αποτελέσματα

Εσθονία – Μάλτα 2-1

Βαθμολογία

1. Εσθονία 9 (6-2)
2. Μάλτα 6 (5-4)
3. Σαν Μαρίνο 0 (0-5)