19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών.Τα πέναλτι Ομόνοιας-ΑΕΚ και Πάφου- Καρμιώτισσας

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών.Τα πέναλτι Ομόνοιας-ΑΕΚ και Πάφου- Καρμιώτισσας

By on 7 Σεπτεμβρίου, 2022 0 2345 Views

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ, πέραν του απολογισμού της χρήσης του VAR, θα προχωρεί, εκεί όπου κρίνει σκόπιμο, σε εβδομαδιαία φάση, σε ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση αποφάσεων των διαιτητών και του VAR  και εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Για τη δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, γίνεται επεξήγηση τριών φάσεων. Πρόκειται για το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος με την Καρμιώτισσα και για τα πέναλτι της Ομόνοιας και της ΑΕΚ στο μεταξύ τους αγώνα. 
Πάφος – Καρμιώτισσα, πέναλτι για την Πάφο στο 9ο λεπτό
Αρχίκη απόφαση διαιτητή: Όχι πέναλτι.
VAR: On field review, πέναλτι, όχι κάρτα.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Πέναλτι, όχι κάρτα. 
Επεξήση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής παίζει πρώτος την μπάλα και μετά, ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής ξεκάθαρα του βάζει τρικλοποδιά, διαπράττοντας φάουλ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση και δεν την υπέδειξε. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση, εντόπισε την παράβαση και σωστά παρενέβη, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο του VAR. Ο διαιτητής, μετά που είδε τη φάση σε on field review, σωστά άλλαξε την αρχική του απόφαση. 

ΠΑΦΟΣ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΑΦΟΥ

Ομόνοια – ΑΕΚ, πέναλτι για την Ομόνοια στο 48ο λεπτό.
Αρχίκη απόφαση διαιτητή: Όχι πέναλτι.
VAR: On field review, πέναλτι, όχι κάρτα.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Πέναλτι, όχι κάρτα. 
Επεξήση: Ο επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής παίζει πρώτος την μπάλα και μετά, ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής, στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα, ξεκάθαρα χτυπά τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή και υποπίπτει σε παράβαση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση και δεν την υπέδειξε. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση, εντόπισε την παράβαση και σωστά παρενέβη, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο του VAR. Ο διαιτητής, μετά που είδε τη φάση σε on field review, σωστά άλλαξε την αρχική του απόφαση. 

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ομόνοια – ΑΕΚ, πέναλτι για την ΑΕΚ στο 53ο λεπτό.
Αρχίκη απόφαση διαιτητή: Όχι πέναλτι.
VAR: On field review, πέναλτι και κίτρινη κάρτα. 
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Πέναλτι και κίτρινη κάρτα.
Επεξήγηση: Ο επιτιθέμενος κάνει σουτ προς το τέρμα. Ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής κάνει κίνηση με το χέρι και η μπάλα χτυπά σε αυτό το χέρι το οποίο βρισκόταν σε αφύσικη θέση. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση, εντόπισε την παράβαση και σωστά παρενέβη, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο του VAR. Ο διαιτητής, μετά που είδε τη φάση σε on field review, σωστά άλλαξε την αρχική του απόφαση και υπέδειξε την παράβαση και την κίτρινη κάρτα. 
Λόγοι που λήφθηκαν υπόψη για την παρέμβαση του VAR: 
-Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυνόμενου ποδοσφαιριστή. 
-Ο αμυνόμενος ποδοσφαιριστής με την κίνηση που έκανε, αύξησε τον όγκο του σώματος του.
-Το χέρι βρισκόταν σε αφύσικη θέση. 

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΕΚ