29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KATAΛΑ:Μπορώ να πετύχω πολλά στον Απόλλωνα.Ούτε φοβάμαι κι ούτε έχω αμφιβολίες για μένα…

KATAΛΑ:Μπορώ να πετύχω πολλά στον Απόλλωνα.Ούτε φοβάμαι κι ούτε έχω αμφιβολίες για μένα…

By on 14 Αυγούστου, 2022 0 2781 Views

Πρώτη συνέντευξη από τον νέο τεχνικό του Απόλλωνα, Νταβίντ Καταλά

στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα.Αναλυτικά:

Ο Νταβίντ Καταλά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 με προοπτική ανανέωσης για ακόμη μία σεζόν.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, παρουσιάστηκε πανέτοιμος να αρχίσει δουλειά ανυπομονώντας να καθοδηγήσει τον Απόλλωνα σε Κύπρο κι Ευρώπη.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, www.apollon.com.cy εκφράζοντας την άποψη ότι τόσο αυτός, όσο και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποια τα πρώτα σου συναισθήματα που αναλαμβάνεις την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Κύπρου;

Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου που βρίσκομαι εδώ καθώς αποτελεί τεράστια πρόκληση να αποτελώ προπονητής του Απόλλωνα! Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες, να τους μεταδώσω τις ιδέες μου και να κερδίσω τίτλους με αυτή την ομάδα που είναι μία από τις καλύτερες στην Κύπρο.

Ποιες είναι αυτές οι ιδέες που θέλεις να μεταφέρεις στους νέους σου παίκτες;

Η κύρια μου αντίληψη σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, είναι η ομάδα μου να διατηρεί τον έλεγχο της μπάλας, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό εστιάζω πάρα πολύ στην κατοχή της μπάλας.

Δεν ξεχνώ όμως ότι πρόκειται για μία έτοιμη ομάδα η οποία έχει ήδη τη δική της ταυτότητα στο γήπεδο και γι’ αυτό γνωρίζω πως πρέπει κι εγώ με τη σειρά μου να προσαρμοστώ σε κάποια δεδομένα.

Αρχικά πρέπει να δούμε τι είδους ποδοσφαιριστές έχουμε και μετά να τους προσαρμόσουμε στο παιχνίδι που θέλουμε να παίζουμε. Δεν μπορώ να έχω την κατοχή της μπάλας αν δεν έχω τους ποδοσφαιριστές να το υποστηρίξουν.

Άρα τα βήματα είναι τα εξής, να προσαρμοστούμε προπονητής και παίκτες με τη νέα κατάσταση, να γίνει αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών – να ξεκαθαρίσουμε τι είδους ρόστερ έχουμε – και μετά να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να παίζουν με τον τρόπο που θέλουμε να παίξουν και ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι ο ιδανικός για την ομάδα.

Δεν είναι άγνωστο για σένα το κυπριακό ποδόσφαιρο και γνωρίζεις τις δυνατότητες του ρόστερ της ομάδας μας. Πως το αξιολογείς;

Θεωρώ ότι το ρόστερ είναι πάρα πολύ δυνατό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές πήραν το πρωτάθλημα. Η βάση, ο κορμός της περσινής σεζόν, είναι πολύ καλή. Ωστόσο είμαι της άποψης ότι πάντοτε υπάρχει χώρος για βελτίωση. Είναι στην νοοτροπία μου να βελτιώνομαι καθημερινά σε όλους τους τομείς. Πάντοτε! Το ότι είμαστε πρωταθλητές, δεν μας δίνει το δικαίωμα να σταματήσουμε να εργαζόμαστε. Αντιθέτως, θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να διατηρηθούμε στην κορυφή.

Εν κατακλείδι, αυτή η είναι η νοοτροπία μου και αυτό είναι που θέλω να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές μου, ότι υπάρχει πάντοτε χώρος για βελτίωση.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλεις να αλλάξεις άμεσα;

Είναι πολύ καλή η ερώτηση γιατί έχω αρκετά πράγματα μέσα στο μυαλό μου. Το πρώτο πράγμα που θέλω να δουλέψω είναι η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών.

Ποιοι είναι, πόσο «πεινασμένοι» είναι για διακρίσεις μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν πραγματικά θέλουν να συνεχίσουν να κερδίζουν, επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκουν κίνητρο μετά από την κατάκτηση ενός σημαντικού τίτλου.

Μετά από αυτά θα εστιάσουμε στον τρόπο παιχνιδιού και σε άλλα καθημερινά θέματα της ομάδας.

Ήσουν ένας ηγετικός ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο μεγάλη πείρα στους πάγκους. Πως προσεγγίζεις αυτή την άποψη;

Σε καθετί που κάνεις, θα πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Από το μηδέν. Μπορεί να μην έχω την εμπειρία άλλων προπονητών, όμως θεωρώ ότι έχω την προσωπικότητα, πιστεύω στις ικανότητες μου και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να πετύχω πολλά στον Απόλλωνα. Γι’ αυτό ούτε φοβάμαι κι ούτε έχω αμφιβολίες για μένα.

Είσαι ο πρώτος Ισπανός προπονητής που αναλαμβάνει τον Απόλλωνα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, ως πρώτος Ισπανός προπονητής στην ομάδα. Μόνο και μόνο που βρίσκομαι εδώ είναι σημαντικό, επειδή αυτό δείχνει πως κάτι καλό έκανα στο παρελθόν. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο με στόχο να φέρω χαρά στους οπαδούς της ομάδας και να τους κάνω περήφανους για την ομάδα τους.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα υπό την καθοδήγησή σου;

Καταρχήν νίκες! Ο στόχος μας είναι οι νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Μετά από αυτό, θέλουμε να έχουμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά στο γήπεδο και οι οπαδοί της ομάδας να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Να είναι χαρούμενοι για τον τρόπο που παίζουμε.

Δεν θα είναι εύκολο, χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει, για να το πετύχουμε, αλλά είμαι πολύ πεπεισμένος ότι με σκληρή δουλειά θα το πετύχουμε.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό για μια ομάδα όπως τον Απόλλωνα, τον πρωταθλητή Απόλλωνα. Θα παλέψουμε για το τρόπαιο και ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε αγώνα.

Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μια δύσκολη και γεμάτη σεζόν λόγω Ευρώπης, αλλά θα αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσουμε.