29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • AΛΙΕΦ:Το ΑΠΟΕΛ έχει τη δική του στρατηγική, κι εμείς τη δική μας στρατηγική.Ας μη ξεχνάμε …

AΛΙΕΦ:Το ΑΠΟΕΛ έχει τη δική του στρατηγική, κι εμείς τη δική μας στρατηγική.Ας μη ξεχνάμε …

By on 10 Αυγούστου, 2022 0 1060 Views

Ο προπονητής της Κιζιλάρ, Αλί Αλίεφ έκανε δηλώσεις ενόψει του αυριανού επαναληπτικού με το ΑΠΟΕΛ:

Ανάμεσα σε άλλα θυμήθηκε πως προκρίθηκη η Αστάνα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2015-16, με το γκολ του Μαξίμοβιτς στο 84΄ (1-1), στο ΓΣΠ.

Στη διάσκεψη ήταν παρόντες μόνο εκπροσώποι των ΜΜΕ του Καζακστάν, δεν πρόλαβαν οι συνάδελφοι από την Κύπρο.

ANAΛΥΤΙΚΑ:

-Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μέγιστη συγκέντρωση και πειθαρχία. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας αντίπαλος που όλοι γνωρίζετε καλά. Αρκετές φορές ήρθε αυτός ο αντίπαλος εδώ. Οι τίτλοι μιλούν για αυτούς. Ναι, στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, πιο επίμονα. Το γήπεδό τους χρειάζεται εμπειρία. Έχουν δύο ομάδες: την Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ. Εκεί όλη η πόλη ζει με αυτή την αντιπαράθεση. Το γήπεδο γέμισε. Τους βοήθησε ο κόσμος.
 
-Αφού αναλύσαμε τον αγώνα με την Μπότεφ, παρατηρήσαμε ότι έπαιξαν πιο προσεκτικά εκτός έδρας. Νομίζω ότι αύριο θα επιλέξουν και διαφορετική τακτική. Περιμένω ότι θα προσθέσουμε πειθαρχία, οργάνωση και επιθετικές δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή το σκορ δεν είναι υπέρ μας. Ναι, το σκορ είναι εύθραστο και πιστεύω ότι θα μας εξυπηρετήσει. Θα βρούμε τις… στιγμές. Αυτές τις 4 μέρες προετοιμαστήκαμε κατάλληλα.

Νιώθει πίεση η ομάδα; Φυσικά, υπάρχει κάποια πίεση για το αποτέλεσμα. Πρώτον, ο αντίπαλος ασκεί πίεση με την κλάση του και το δεύτερο είναι η ιδιότητα του πρωτοεμφανιζόμενου. Κάποιοι έκαναν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στα 30 τους. Υπάρχει μια αίσθηση πίεσης, αλλά είναι ευχάριστο. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία για αυτούς τους αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αντέχουν αυτό το άγχος. Από τις προπονήσεις και τα προηγούμενα παιχνίδια βλέπω ότι υπάρχει πρόοδος σε ψυχολογικό επίπεδο.
 
Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Αστάνα Αρένα. Θα μπορούσε αυτό να είναι πλεονέκτημα για την ομάδα σας; 
Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τα στατιστικά. Για τα παιδιά κυριολεκτικά δύο ημέρες στη σειρά στα θεωρητικά μαθήματα μιλάμε για αυτά τα στοιχεία. Λέμε ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία των παικτών. Ναι, η ομάδα έχει αλλάξει. Στα συν, η αύρα της Astana Arena στα ματς του Ευρώπης και στα ματς της εθνικής έδειξε ότι είναι ευνοϊκή για τις ομάδες του Καζακστάν. Ελπίζουμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.
 
Πώς νιώθει ο Ζόριτς και είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν αύριο; Ναι, σχεδόν όλοι είναι έτοιμοι και είναι πολύ ευχάριστο. Ο Ζόριτς είναι πρόθυμος να…  πολεμήσει. Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας και αξίζει να είναι σε αυτά τα παιχνίδια.
 
Ετοιμάζεσαι για τη διαδικασία των πέναλτι; Νομίζω ότι όσα πέναλτι κι αν γίνουν, όλα εδώ είναι θέμα ψυχολογίας. Άλλο να προπονείσαι και άλλο όταν αγχώνεσαι, όταν εκτοξεύονται 15.000 κροτίδες. Ακόμα και μεγάλοι, κορυφαίοι παίκτες αστόχησαν στα πέναλτι.

Έχει συνηθίσει η ομάδα στην Astana Arena; Το αρνητικό δεν θα έχουμε αρκετούς οπαδούς. Το να κάνεις 500 χιλιόμετρα είναι δύσκολο. Οι άνθρωποι δουλεύουν. Ελπίζω το γήπεδό μας να ανακαινιστεί σύντομα. Και έτσι, το να παίζεις σε μια τέτοια Αρένα είναι μεγάλη χαρά. Το μόνο αρνητικό, όπως είπα, οι οπαδοί. Στο Petropavlovsk, μαζεύουμε σταθερά 5-8 χιλιάδες.

Παίκτες και εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ δήλωσαν ότι η Κιζιλζάρ πήγε στην Κύπρο για να «μείνει ζωντανή», δηλαδή να μην χάσει με μεγάλο σκορ… Είχαμε τη δική μας στρατηγική, το δικό μας στυλ. Μπορώ να τους κάνω την ίδια ερώτηση. Τι έκαναν με τη Μπότεφ; Εκτός έδρας 0-0 και τους κέρδισαν 2-0 εντός. Καταλάβετε, σε αναμετρήσεις δύο αγώνων, αυτή είναι στρατηγική. Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Νομίζω ότι το ΑΠΟΕΛ έχει τη δική του στρατηγική, κι εμείς τη δική μας στρατηγική. Είχαν επίσης στόχο να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Είμαι ευγνώμων στα παιδιά που… επέζησαν. Έκανε πολύ ζέστη εκεί. Έβαλαν το παιχνίδι τους στις 20:00. Ήταν επίσης μια στρατηγική. Η Κύπρος είναι ένα νησί που θερμαίνεται πολύ. Γιατί να βάλεις το παιχνίδι σε τέτοια ζέστη τόσο νωρίς; Γνωρίζουμε την ιδιοσυγκρασία του κυπριακού ποδοσφαίρου και είμαστε έτοιμοι για αυτά.

Οι Κύπριοι υποτιμούν τα πλεονεκτήματα της ομάδας σας, λένε ότι δεν κάνατε τελική προσπάθεια. Μήπως ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσουμε για αυτό; Ας θυμηθούν οι Κύπριοι το γκολ του Μαξίμοβιτς που τους στέρησε το Champions League. Ένα… χτύπημα ήταν αρκετό για την Αστάνα. Ήταν… θανατηφόρο. Ή ας θυμηθούν τη στιγμή που ο Έριχ εκτέλεσε το πέναλτι. Νομίζω ότι αύριο όποιος προετοιμαστεί καλύτερα, ο Θεός θα του δώσει τη νίκη.