19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Για την τιμή και το γόητρο νίκη για τον Απόλλωνα

By on 9 Αυγούστου, 2022 0 429 Views

Κρίμα για τον Απόλλωνα, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Μακάμπι Χάιφα στο ΓΣΠ, αλλά αποκλείστηκε αφού ηττήθηκε με 4-0 στον πρώτο αγώνα

Οι γαλάζιοι ήταν βελτιωμένοι, ήταν πιο απαιτητικοί αλλά το σκορ του πρώτου αγώνα έπαιξε τεράστιο ρόλο.Πήρε τουλάχιστον μιανίκη για την τιμή κια το γόητρο δίνοντας βαθμούς και στην Κύπρο.

Στο 19ο λεπτό ο Ογκεντά άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα, ενώ ο Κολ στο 26ο λεπτό έκανε το 2-0!

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να φτιάχνουν στα πρώτα 3 λεπτά από μια καλή προϋπόθεση χωρίς όμως να γίνεται κάτι το ουσιαστικό. Στο 7ο λεπτό λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ η Μακάμπι, αλλά ο τερματοφύλακας έσωσε, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στο 16ο λεπτό η Μακάμπι είχε ένα δοκάρι με τον Νταβίντ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γιοβάνοβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Ατζίλι!

Στο 19ο λεπτό ο Ογκεντά έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα μετά από ένα μακρινό σουτ το οποίο άλλαξε πορεία, κτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα.

Στο 26ο λεπτό, ο Κολ έπιασε ένα δυνατό σουτ στην εξέλιξη μιας φάσης μετά από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το 2-0 δίνοντας ελπίδες στον Απόλλωνα.

Στο 30ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε ένα σουτ του Ατζίλι, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε δυο λεπτά μετά με εκτέλεση φάουλ, αλλά ξανά ο Σέρβος του είπε όχι. 8 λεπτά μετά ο Χαμάς σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή για τους γαλάζιους μετά την προβολή του Πιερό.

Να πούμε πως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μακάμπι είδε τρία γκολ της να ακυρώνονται σωστά για οφσάιντ.

Β ΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 58΄είχαμε ένα σουτ από πλευράς των φιλοξενουμένων, αλλά ο Γιοβάνοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ 5 λεπτά μετά ο Νταμπό είχε ένα άστοχο σουτ.

Στο 66ο λεπτό η Μακάμπι έχασε τρομερή ευκαιρία όταν ο Πιερό έκανε το πλασέ από το 1 μέτρο, αλλά ο… Νταβίντ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή σε ένα τρομερό σκηνικό! Ο Νταβίντ στο 70 με σουτ σημάδεψε το δοκάρι.

Στο  83ο λεπτό ο Κόχεν μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Ντιγκινί, ωστόσο  2 λεπτά ο Νταμπό έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν μπροστά από κενό τέρμα, από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα έξω!

Απόλλωνας: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ (Αρτυματάς 72΄), Χαμάς, Πίττας, Χάμπος (Σαχάρ 72΄), Κολ, Ογκεντά (Βα 72΄), Γιάνγκα (Νταμπό 57′), Ντιγκινί

Πάγκος: Λοίζου, Δημητρίου, Αρτυματάς, Μπα, Νταμπό, Ίντζια, Ψύχας, Βα, Παναγιώτου, Μαυριάς, Σαχάρ, Πινακάς

Μακάμπι: Κόχεν, Μέναχεν (Κορνούντ 61΄) , Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Φάνι, Αράντ (Μοχάμεντ 46′), Λάβι, Αντζίλι(Χαζίζα 61΄), Πιέρροτ (93΄ Ρουκάβιτσα), Νταβίντ (Λέβι 76΄)

Πάγκος: Φούκς, Μισχάτι, Μοχάμεντ, Χαζίζα, Τσιμποντά, Ρουκάβιτσα, Τσέρι, Νταχάντ, Κορνούντ, Λέβι, Ελιγιάχου, Γκέρσον

Κίτρινες: Πίττας, Κολ, Ντιγκινί, Ογκεντά, Βα / Φανί, Μενάχεμ, Σούντγκρεν, Κορνούντ

Φωτογραφίες: