27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός: Με την ευρωπαϊκή του αύρα στη δύσκολη αποστολή της πρόκρισης

Παναθηναϊκός: Με την ευρωπαϊκή του αύρα στη δύσκολη αποστολή της πρόκρισης

By on 4 Αυγούστου, 2022 0 662 Views

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (4/8 20:00, Cablenet) τη Σλάβια Πράγας στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς μετά από πέντε χρόνια αλλά έχοντας μαζί του μια αύρα που τον συνοδεύει από τα σπουδαία διπλά του απανταχού στην Ευρώπη.

Την αύρα του Panathinaikos. Κάτι το οποίο το καταλάβαινε κανείς από την πρώτη στιγμή που έφτανε την Τετάρτη (3/8) το πρωί στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και μπορούσε να το συνειδητοποιήσει όλο και περισσότερο από τη στιγμή που η αποστολή της ομάδας έφτασε στην Πράγα, εν συνεχεία προπονήθηκε στο “Fortuna Arena” αλλά και το βράδυ στις συζητήσεις που γινόντουσαν με αφορμή το ματς της Πέμπτης.

Τι να πει κανείς; Για την ανυπομονησία των φίλων του Παναθηναϊκού, των μελών της αποστολής που ταξίδεψαν με την ομάδα στην Πράγα αλλά και τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο να δει το σύλλογο να παίζει ξανά στην Ευρώπη.

Μικρές, καθημερινές ιστορίες που δείχνουν την ευρωπαϊκή αύρα που κουβαλάνε οι πράσινοι από τα χρόνια που έκαναν τη μια πορεία μετά την άλλη στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και σημείωναν το ένα διπλό μετά το άλλο.

Φυσικά από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να είναι αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία της Ευρώπης, ποιο χαμηλά από ποτέ. Για αυτό άλλωστε βρήκε απέναντι του για τον 3ο προκριματικό τη Σλάβια Πράγας και θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να την αποκλείσει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βάλει το ευρωπαϊκό του κουστούμι και να θυμηθεί τις ένδοξες Παναθηναϊκές βραδιές.

Η θέληση και η δίψα υπάρχει και τη διακρίνεις σε όλα τα μέλη της αποστολής ενώ μπορούσες να το δεις στα μάτια του Γιοβάνοβιτς, και δη στην απάντηση του Σέρβου τεχνικού στην ερώτηση δημοσιογράφου από την Τσεχία για το αν θεωρεί πως η Σλάβια θα βρεθεί στην επόμενη φάση αλλά και στις λίγες κουβέντες που είπε ο Ρούμπεν Πέρεθ ως αρχηγός του τριφυλλιού στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (3/8).

Ο Παναθηναϊκός σε πολλά επίπεδα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Φάνηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, φάνηκε στις μεταγραφές και την απόκτηση των Μάγκνουσον, Σπόραρ και Βέρμπιτς μένει να δούμε κατά πόσο έχει επιστρέψει και ο Panathinaikos. Και το πρώτο βήμα καλείται να το κάνει την Πέμπτη το βράδυ στο κατακόκκινο “Fortuna Arena” με τη βοήθεια 700 και πλέον φιλάθλων του που και αυτοί με την παρουσίας τους εδώ δείχνουν πόσο διψούν για να ζήσουν ξανά μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές.

Το εμπόδιο των πρωτευουσιάνων της Τσεχίας μόνο εύκολο δεν ήταν εξαρχής και οι απουσίες της τελευταίας στιγμής των Μπαρτ Σένκενφελντ και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου δημιουργούν πολλές εκκρεμότητες, στη γραμμή των στόπερ και τη μεσαία γραμμή. Είχαν προηγηθεί, άλλωστε, και οι παρωδικές απώλειες των Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος λόγω ίωσης την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που πήγε ακόμα πιο πίσω τα πλάνα του Σέρβου τεχνικού.

Έτσι, με βάση τη «φωτογραφία της στιγμής», δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια για τη διάταξη και τα πρόσωπά που θα ρίξει από την αρχή στη «μάχη» ο coach του Τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Σενάριο 4-2-3-1

Το 4-3-3 φαίνεται πως εγκαταλείπεται για τις ανάγκες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Με την απουσία του Αλεξανδρόπουλου, τριάδα στα χαφ ισοδυναμεί με μηδενικές λύσεις από τον πάγκο, γι’ αυτό και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το ενδεχόμενο να δούμε δίδυμο στους χαφ, Ρούμπεν-Τσέριν. Σε αυτή την περίπτωση, ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα μείνει στον πάγκο, έτοιμος να προσφέρει ως αλλαγή είτε στη μεσαία γραμμή, είτε στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, ελλείψει ακόμη του δεκαριού που ψάχνει ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του Λούκας Βιγιαφάνιες, επιτελικό ρόλο πίσω από τον φορ (Ιωαννίδης) πιθανότατα κατ’ αυτό το σενάριο θα αναλάβει ο Καρλίτος.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με 4-2-3-1: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Πούγγουρας, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρες, Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος, Ιωαννίδης

Kourbelis

Παναθηναϊκός: Σενάριο 3-4-3

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη πλευρά του νομίσματος, η οποία προβλέπει μετατροπή σε τριάδα στην άμυνα. Σε αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα ξεκινήσει βασικός μαζί με τους Χόρντουρ Μάγκνουσον και Ζβόνιμιρ Σάρλια. Σάντσες-Χουάνκαρ θα έχουν ρόλο φουλ μπακ, Ρουμπέν-Τσέριν θα είναι το ανασταλτικό δίδυμο, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζουν οι Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης.