19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το όνειρο που έγινε εφιάλτης για τον Απόλλωνα…Συντριβή στο Ισραήλ με 4-0

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης για τον Απόλλωνα…Συντριβή στο Ισραήλ με 4-0

By on 3 Αυγούστου, 2022 0 1352 Views

Ανέτοιμος για τόσο δύσκολο αγώνα ο Απόλλωνας δέχθηκε συντριβή στο Ισραήλ από την Μακάμπι με 4-0 και το όνειρο έγινε εφιάλτης με παρηγοριά ότι θα υπάρξει συνέχεια στο Europa League ενώ στο βάθος υάρχουν οι ομίλοι του Conference.Αυτογκόλ,κόκκινη,4 γκολ ,μέτρια εμφάνιση…συνθέτουν μια εφιαλτική ήττα που καθιστούν τυπικό τον επαναληπτικό.

Η Μακάμπι μπήκε ορεξάτη στον αγώνα και από το πρώτο λεπτό πίεσε ψηλά τον Απόλλωνα.
Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν από τον Πιερό μόλις στο 4ο λεπτό όμως ήταν άστοχο ενώ το απευθείας φάουλ το Τσέρι στο 11′ κτύπησε στην εξωτερική μεριά των δικτύων του Γιοβάνοβιτς.

Οι γηπεδούχοι στο 19′ κατάφεραν να σκοράρουν μετά από φάση διαρκείας όμως ο βοηθός σωστά σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, ακυρώνοντας το τέρμα.

Στο 28′ ο Σούντγκρεν έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή όμως δεν κανείς δεν μπήκε στην πορεία της με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η Μακάμπι συνέχισε να έχει την κατοχή, πίεσε για το πρώτο γκολ της βραδιάς και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 32′ όταν ο Χαμάς δώρισε την μπάλα στον Χαζίζα μέσα στην περιοχή, όμως το τελείωμα του κτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε έξω. Στην επόμενη φάση ο Πιερό έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε με την μπάλα να στρώνεται στον Τσέρι που από πολύ καλή θέση είχε άσχημο τελείωμα.

Οι Ισραηλινοί στο 38΄τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Χαζίζα να κάνει το γύρισμα μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα να κτυπά στον Πεμπέρν, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στο πλεχτό του Γιοβάνοβιτς για το 1-0.

Β’ ημίχορνο:

Από εκεί που τελείωσε τον πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο, με τους γηπεδούχους στο 54′ να βρίσκουν και 2ο γκολ με τον Μοχάμεντ με σουτ μέσα από την περιοχή και τον Γιοβάνοβιτς εκτός θέσης.

Στο 56′ ο Χαζίζα με φαλτσαριστό σουτ ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς σε δύσολη απόκρουση ενώ στο 58΄ο Σέρβος είπε ξανά όχι στο παίκτη της Μακάμπι αφού απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του.

Ο Απόλλωνας στο με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Βούκασον Γιοβάνοβιτς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και στο 62′ δέχτηκε και 3ο γκολ με κεφαλιά του Μοχάμεντ από κοντινή απόσταση.

Η Μακάμπι Χάιφα συνέχισε να είναι απειλητική, είχε τον έλεγχο του αγώνα και γυρόφερνε στην περιοχή του Απόλλωνα.
Στο 76′ ο Αντζίλι από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, σε ακόμη μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Το 4-0 ήρθε με τον Πιερό στο 79′ αφού ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής σκόραρε με κεφαλιά μετά την σέντρα του Χαζίζα.

Στα τελευταία λεπτό ο Απόλλωνας έψαξε ένα γκολ, ο Χάμπος δοκίμασε το σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Χαμάς που ήταν άστοχος.

Λίγο πριν το τέλος ο Αντζίλι είχε σουτ στον στόχο με τον Γιαβάνοβιτς να μαζεύει εύκολα.

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 5-0 με τον Ρουκάβιτσα να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Μ.ΧΑΪΦΑ: Κοέν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Σάντγκρεν, Κόρνουντ (73′ Μεναχέμ), Τσέρι, Λαβί, Μοχάμεντ (73′ Αμπού Φανί), Χαζίζα (80′ Τσιμποτά), Νταβίντ (65′ Ατζίλι), Πιερό (80′ Ρουκάβιτσια).
Στον πάγκο: Φουκς, Μισπάτι, Ατζίλι, Τσιμποτά, Μεναχέμ, Ρουκάβιτσια, Αράντ, Αμπού Φανί, Νταχάν, Λέβι, Ελιγιάχου, Γκέρσον.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Β.Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Φιλιώτης (64′ Καμπράλ), Κολ, Σπόλιαριτς (45′ Χάμπος), Ογκέντα (45΄Βα), Ντιγκινί (64′ Γιάνγκα), Πίττας.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Αρτυματάς, Νταμπό, Ίντζια, Καμπράλ, Ψύχας, Βα, Χάμπος, Γιάνγκα, Μαυρίας, Σαχάρ, Πινακάς.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιλιώτης, Χαμάς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Β.Γιοβάνοβιτς
ΣΚΟΡΕΡ: 38′ Πεϊμπέρνς (αυτογκόλ), 54′, 61′ Μοχάμεντ, 79′ Πιερό
ΘΕΑΤΕΣ: 30.000
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαουρίτσιο Μαριάνι
ΒΟΗΘΟΙ: Ντανιέλε Μπιντόνι, Αλεσάντρο Λο Σισέρο
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματέο Μαρτσέτι
VAR: Μασιμιλιάνο Ιράτι
AVAR: Ματέρο Πασέρι