28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ολυμπιακός Π: Ο Κορμπεράν έτοιμος να αναλάβει. Aπό την Δόξα και τον Ερμή άρχισε την καριέρα του σαν προπονητής

Ολυμπιακός Π: Ο Κορμπεράν έτοιμος να αναλάβει. Aπό την Δόξα και τον Ερμή άρχισε την καριέρα του σαν προπονητής

By on 31 Ιουλίου, 2022 0 1164 Views

Ο Κάρλος Κορμπεράν ήταν από την πρώτη στιγμή η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού και ο πρώην προπονητής της Χάντερσφιλντ είναι έτοιμος να αναλάβει τους ερυθρόλευκους.

Ο Κορμπεράν ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση του Ολυμπιακού. Είχε ρωτήσει και έχει μάθει για το ρόστερ της ομάδας, όπως και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Ο πρώην προπονητής της Χάντερσφιλντ, με την οποία έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο από την Championship στην Premier league  αλλά έχασε στον τελικό ανόδου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής, είναι νέος και φιλόδοξος και γι’ αυτόν τον λόγο η επιλογή του προκρίθηκε.

Η θητεία δίπλα στον Μπιέλσα στη Λιντς

Αναμφίβολα η παρουσία του δίπλα στον Μπιέλσα στη Λιντς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Στο Γιόρκσαϊρ πήρε μια μεγάλη ευκαιρία και έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική. Ο Αργεντινός τον προσέλαβε τον Οκτώβριο του 2018 και τον είχε χαρακτηρίσει ως πολύ ταλαντούχο

Προπονητής στην U23 της ομάδας και παράλληλα First Team Coach, ο Κορμπεράν ήταν το δεξί χέρι του Μπιέλσα, υπεύθυνος για τις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας που κέρδισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το 2020 εξαργύρωσε τη θητεία του δίπλα στον Μπιέλσα κι έγινε πρώτος προπονητής στην Χάντερσφιλντ, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της Λιντς, την άνοδο δηλαδή στην Premier League. Έφτασε μια ανάσα από αυτήν, αλλά την έχασε από τη Νότιγχαμ στον μεγάλο τελικό των play-offs.

Πριν τέσσερις εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου, ο Κορμπεράν παραιτήθηκε και πλέον είναι ελεύθερος.

Ο Κορμπεράν ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή από την Κύπρο, όταν βρέθηκε στον πάγκο της Δόξας Κατοκωπιάς για οκτώ αγώνες τη σεζόν 2016/17, ενώ ακολούθησε ο Ερμής Αραδίππου. Εκεί πήρε τα πρώτα του ένσημα, μέχρι να μετακομίσει στην Αγγλία

Με την προπονητική ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία, αφού μόλις στα 23 του αποφάσισε να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, φτάνοντας μέχρι την Tercera División.