8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Αγγλία – Γερμανία 2-1: Οι Lionesses στην κορυφή της Ευρώπης!

Αγγλία – Γερμανία 2-1: Οι Lionesses στην κορυφή της Ευρώπης!

By on 31 Ιουλίου, 2022 0 745 Views

Υπό το βλέμμα 87.192 θεατές στο «Γούμπλεϊ» -αριθμός ρεκόρ σε αγώνα Euro ανδρών και γυναικών – οι λέαινες επικράτησαν 2-1 στην παράταση της Γερμανίας και στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης! «Χρυσή» σκόρερ η Κέλι!

Δεκάδες χιλιάδες φωνές το ζητούσαν επίμονα έχοντας κατακλύσει τον ναό του ποδοσφαίρου της Αγγλίας και οι λέαινες της Σαρίνα Βίγκμαν δεν τους χάλασαν χατίρι. Έκαμψαν την αντίσταση της πολυνίκη του θεσμού Γερμανίας στην παράταση (2-1) και το… έφεραν (επιτέλους) σπίτι!

Η Αγγλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο γυναικών. Οι λέαινες επικράτησαν 2-1 της Γερμανίας στην παράταση, στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ, το οποίο μετά το σφύριγμα της λήξης έμοιαζε με μεθυσμένη πολιτεία. Η Αγγλία κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο, με τη Γερμανία, η οποία έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους, να χάνει τον πρώτο της τελικό.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι λέαινες ήταν εκείνες που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4ο λεπτό η Γουάιτ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την Φρομς να μπλοκάρει σταθερά.

Η Αγγλία ήταν μονίμως στην επίθεση και απειλούσε συνεχώς τη Γερμανία. Ωστόσο, η μάνσαφτ ισορρόπησε μετά το 25ο λεπτό. Μάλιστα στο 26ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τη Χέγκερινγκ, η οποία δεν μπορούσε να σπρώξει την μπάλα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Πριν απ’ το τέλος του πρώτου μέρους η Αγγλία είχε νέα καλή στιγμή, με το πλασέ της Γουάιτ μέσα από την περιοχή να φεύγει λίγο άουτ. Στο δεύτερο 45λεπτο η Γερμανία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα.

Στο 48′ ο Βάσμουτ βρέθηκε απέναντι από την Ερπς, χωρίς όμως να μπορεί να τη νικήσει. Στο 50′ το σουτ της Μαγκούλ πέρασε ελάχιστα άουτ. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Αγγλία πήρε προβάδισμα ξεσηκώνοντας το Γουέμπλει.

Η Τουν εκμεταλλεύτηκε εξαιρετική μπαλιά της Γουάλς, βρέθηκε απέναντι από τη Φρομς, την κρέμασε και έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας ένα απίθανο γκολ. Στο 66ο λεπτό η Γερμανία είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Το σουτ της Μαγκούλ σταμάτησε στο δοκάρι και η Σούλερ στο ριμπάουντ της δεν ήταν εύστοχη.

Τελικά η Γερμανία έφερε το ματς στα ίσα. Οι Γερμανίδες κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα. Η Βάσμουτ έκανε το γύρισμα από αριστερά και η Μαγκούλ ισοφάρισε από κοντά στο 79ο λεπτό, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί, η Αγγλία κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κλόι Κέλι χρειάστηκε διπλή προσπάθεια, αλλά στο τέλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, με το Γουέμπλεϊ να σηκώνεται στο πόδι γι’ ακόμη μία φορά. Το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΓΓΛΙΑ: Έρπς, Μπόυνζ, Μπράιτ, Γουίλιαμσον, Ντέιλι, Στάνγουεϊ, Γουάλς, Μιντ, Κίρμπι, Χεμπ, Γουάιτ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φρομς, Γκουίν, Χέντριχ, Χέγκερινγκ, Ράουχ. Μαγκούλ, Ομπερντοφ, Ντέμπρις, Χουτ, Σούλερ, Μπράντ

Η χρυσή βίβλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών:

Γερμανία 8 (1989, 1991, 1995, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013)

Νορβηγία 2 (1987, 1993)

Σουηδία 1 (1984)

Ολλανδία 1 (2017)

Αγγλία 1 (2022)