20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού και Άρη στο κύριο μονοπάτι των playoffs

Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού και Άρη στο κύριο μονοπάτι των playoffs

By on 29 Ιουλίου, 2022 0 564 Views

Παναθηναϊκός και Άρης περιμένουν την κλήρωση στο κύριο μονοπάτι των playoffs του Europa Conference League, όπου θα τοποθετηθούν στους ισχυρούς, με το γκρουπ των ανίσχυρων να περιλαμβάνει 16 ζευγάρια και τη Νις.

Παναθηναϊκός και Άρης μπαίνουν στην κλήρωση των playoffs του Europa Conference League στο γκρουπ των ισχυρών (Τρίτη 2/8, 15:00) και περιμένουν μία… βοήθεια από τη μοίρα, ώστε να κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα τους στη φετινή διοργάνωση, την είσοδο στους ομίλους.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας υιοθετούν τον συντελεστή της Σλάβια (52,000) και μπαίνουν μαζί της ως ζευγάρι στην κληρωτίδα, ενώ οι “κίτρινοι” έχουν την αρωγή των βαθμών που έχει συγκεντρώσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ (24,500), ώστε να βρεθούν κι αυτοί στους ισχυρούς.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η κλήρωση των playoffs στη Νιόν θα πραγματοποιηθεί πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων του 3ου προκριματικού γύρου όλων των διοργανώσεων κι έτσι δεν θα είναι γνωστές οι νικήτριες ομάδες που θα φτάσουν μέχρι εκείνη τη φάση.

Με τις ελληνικές ομάδες στο γκρουπ των ισχυρών, τα βλέμματα εστιάζουν σε εκείνο των ανίσχυρων, που περιλαμβάνει 16 ζευγάρια και μία ομάδα. Αυτή είναι η Νις από τη Γαλλία, η ομάδα που έδωσε τον προπονητή της, Κριστόφ Γκαλτιέ, στην Παρί και η ομάδα με έναν δισεκατομμυριούχο στο “τιμόνι”.

Από εκεί και πέρα, ένα ζευγάρι που μπορεί να παράξει επικίνδυνο αντίπαλο είναι το Τβέντε – Τσουκαρίτσκι, με τους Ολλανδούς να έχουν στη φαρέτρα τους και τον Χρήστο Τζόλη. Δυνατός αντίπαλος θα προκύψει και από το Χάιντουκ – Γκιμαράες, ενώ η Άντερλεχτ αν καταφέρει να αποκλείσει την Πάιντε θα είναι κι αυτή ομάδα που θα θέλουν να αποφύγουν οι ελληνικές, όπως ακόμα μία βελγική, η Άντβερπ (ζευγάρι με τη Λίλεστρομ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την κλήρωση, η UEFA θα χωρίσει τις ομάδες σε τέσσερα υπογκρουπ, τα τρία με οκτώ ομάδες το καθένα (τέσσερις ισχυρές, τέσσερις ανίσχυρες) και το ένα με δέκα ομάδες (πέντε ισχυρές και πέντε ανίσχυρες).

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου και οι δεύτεροι αγώνες την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Σε περίπτωση που οι ελληνικές ομάδες φτάσουν μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου.