26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ένα βήμα απ’ την απόκτηση του Αντράζ Σποράρ ο Παναθηναϊκός

Ένα βήμα απ’ την απόκτηση του Αντράζ Σποράρ ο Παναθηναϊκός

By on 27 Ιουλίου, 2022 0 680 Views

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Σπόρτινγκ για την απόκτηση του Σλοβένου επιθετικού, Αντράζ Σποράρ, με το κόστος της μεταγραφής να ξεπερνάει τα 3.000.000 ευρώ.

Το χθεσινό (Τρίτη 26/7) δημοσίευμα της πορτογαλικής A’Bola περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού  για τον Αντράζ Σποράρ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, είχε και… καπνό και “φωτιά” και οι “πράσινοι” τρέχουν τις διαδικασίες για να ολοκληρώσουν τις επόμενες ώρες την αγορά του διεθνούς Σλοβένου επιθετικού, αντί ενός ποσού που θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ!

Ο 28χρονος επιθετικός, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025 με την πορτογαλική ομάδα, είναι ο φορ που είχε προκρίνει το τελευταίο διάστημα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη βασική θέση στην κορυφή της “πράσινης” επίθεσης και πλέον ο Παναθηναϊκός προχωράει το θέμα με απευθείας διαπραγματεύσεις με την πορτογαλική ομάδα.

Με τις συζητήσεις να έχουν φτάσει πια σε τελικό στάδιο (προλαβαίνοντας τη γαλλική Μπρεστ και μία ιταλική ομάδα) και τον Σποράρ να ετοιμάζεται για να γίνει το πιο ακριβό, μεταγραφικό απόκτημα των “πράσινων” μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας και τις μεταγραφές επιπέδου Σισέ, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Λέτο, που είχαν γίνει το 2008 και το 2009. Ξεπερνώντας και την περσινή επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ που έγινε για την αγορά του Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Στον Σποράρ, ο Παναθηναϊκός προσφέρει 4ετές συμβόλαιο, με αποδοχές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ (συν αρκετά μπόνους) και το όλο θέμα δείχνει να έχει μπει πια στην τελική ευθεία, με τον παίκτη να περιμένει το… σινιάλο για να ταξιδέψει στην Αθήνα και να τελειώσει τη μεταγραφή.

Ο υψηλόσωμος φορ (1,87μ.) ανήκει στα “λιοντάρια” από τον Ιανουάριο του 2020, έχοντας “υπογράψει” 11 γκολ (και 4 ασίστ) σε 38 αγώνες. Πέρσι έπαιξε ως δανεικός στη Μίντλεσπρο (8 γκολ, 2 ασίστ σε 35 ματς), ωστόσο, η πολύ καλή σχέση του με τα αντίπαλα δίκτυα επιβεβαιώθηκε απ’ το ξεκίνημα της καριέρας του και τις επιδόσεις που είχε πριν από λίγα χρόνια στην πατρίδα του με τη φανέλα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας (50 γκολ, 18 ασίστ σε 108 αγώνες) και στη Σλοβακία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας (60 γκολ, 17 ασίστ σε 78 παιχνίδια).

Είναι 39 φορές διεθνής με την Εθνική Σλοβενίας, με τη φανέλα της οποίας έχει σημειώσει 5 γκολ.