24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ… Ευρώπης με αφετηρία την Σόφια!

ΠΑΟΚ… Ευρώπης με αφετηρία την Σόφια!

By on 21 Ιουλίου, 2022 0 1816 Views

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ξεκινά από την Σόφια της Βουλγαρίας.(20:00 Nova sports) Η Λέφσκι φαντάζει το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο του Δικεφάλου που επιθυμεί να κινηθεί στα αντίστοιχα περσινά μονοπάτια της επιτυχίας!

Δεν ήταν δα και λίγο αυτό που πέτυχε πέρσι ο ΠΑΟΚ στη νεοσύστατη διοργάνωση της Ευρώπης, φτάνοντας στα προημιτελικά. Αρκεί να αντιληφθεί κανείς πως μνημονεύεται αυτή η επιτυχία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον προπονητή της Λέφσκι Σόφιας, ο οποίος πέρα από τη δυναμική του club και την οικονομική ευρωστία, στάθηκε και στα πεπραγμένα της περσινής σεζόν στο Conference League σε μία προσπάθεια να αναδείξει το μέγεθος του αντιπάλου.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΟΚ ξεκινά από το Γκεόργκι Ασπαρούχοφ της Σόφιας, το οποίο αναμένεται κατάμεστο, φιλοξενώντας περίπου 20.000 φίλους της Λέφσκι που βρίσκονται επί ποδός λόγω της επιστροφής στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια. Όπως είναι ήδη γνωστό, τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί, με τους επιτελείς της Λέφσκι να διαθέτουν όλα τα… μαγικά χαρτάκια αποκλειστικά στους φίλους της ομάδας δεδομένης και της τιμωρίας  που «κουβαλούν» με κλείσιμο θυρών!

Δοκιμή με Βιεϊρίνια δεξιά! 

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του πρώτου… τελικού, όπως αρέσκεται να δηλώνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου! Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο έμπειρος τεχνικός αποκάλυψε ότι στην ευρωπαϊκή λίστα θα βρίσκονται κανονικά οι Νάρεϊ – Τόμας, ωστόσο, τόσο ο Γερμανός εξτρέμ όσο και ο Ισπανός φορ θα ξεκινήσουν από τον πάγκο. 

Πέραν των γνωστών απόντων (Νέλσον Ολιβέιρα, Ομάρ Ελ Καντουρί), ήρθε εσχάτως να προστεθεί και το όνομα του Λευτέρη Λύρατζη στο απουσιολόγιο. Ο Έλληνας ακραίος μπακ τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης (19/07) και έμεινε στην Θεσσαλονίκη για να είναι διαθέσιμος στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στην Τούμπα. 

Σε ό,τι αφορά τα της ενδεκάδας, ο Λουτσέσκου κινήθηκε στα… σίγουρα, τουλάχιστον σε επίπεδο δοκιμών, και με τον Αντρέ Βιεϊρίνια δεξιά. Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ θα παίξει, όπως όλα δείχνουν, αντί του τραυματία Λύρατζη και προτιμάται από τον Σάστρε για την εμπειρία και την προσωπικότητα που μπορεί να βγάλει στο γήπεδο σε αυτό το πρώτο και πολύ σημαντικό παιχνίδι της νέας σεζόν. Τα διλήμματα που είχε μέχρι πρότινος ο 53χρονος προπονητής φαίνεται πως έχουν απαντήσεις για την πρώτη επίσημη ενδεκάδα της σεζόν. 

Ο Στέφαν Σβαμπ έχει προβάδισμα προκειμένου να είναι ο «παρτενέρ» του Ντόουγκλας Αουγκούστο στον άξονα ενώ ο Τιάγκο Ντάντας φαντάζει ως επικρατέστερος για να αγωνιστεί ως επιτελικός στην «πλάτη» του Γιώργου Κούτσια, που δια στόματος Λουτσέσκου πήρε από… χθες την φανέλα βασικού για την αναμέτρηση με την Λέφσκι. 

Συνολικά, ο Λουτσέσκου έχει μαζί του 23 ποδοσφαιριστές: Ζίβκοβιτς , Κοτάρσκι , Ταλιχμανίδης , Σάστρε , Ίνγκασον , Κάργας , Κουλιεράκης , Βιεϊρίνια , Ράφα Σοάρες , Τσαούσης , Τσιγγάρας , Κούρτιτς , Σβαμπ , Φιλίπε Σοάρες , Ντάντας , Ντόουγκλας , Ρικάρντο , Α.Ζίβκοβιτς , Κωνσταντέλιας , Νάρεϊ , Κουαλιάτα , Μπράντον και Κούτσιας . 

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, Τέιλορ και Λύρατζης αλλά και οι Μουργκ, Μιχάι και Λάμπρου. 

«Λαβωμένη» Λέφσκι!

Στο στρατόπεδο της Λέφσκι Σόφιας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ, υπάρχει σωρεία προβλημάτων που τον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στην στελέχωση της ενδεκάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της Λέφσκι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τσουνάμι, Ποπόφ, Φαν ντερ Κάαπ (σ.σ. έχει κάποιες ελπίδες να παίξει), Κράεφ και Στεφάνοφ. Όπως ανέφερε ο Στοΐλοφ στην συνέντευξη Τύπου, αυτοί οι πέντε παίκτες είναι μέσα στους 13-14 παίκτες που αποτελούν το βασικό του γκρουπ! Και ως εκ τούτου, οι Μπλε λόγω των προβλημάτων δεν αποκλείεται να παραταχθούν με διαφορετικό σχηματισμό κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας το αγαπημένο τους 4-2-3-1 προκειμένου να κινηθούν σε ένα 3-5-2 με αρκετές αλχημείες στο βασικό σχήμα. 

«Ντόπες» από Ιβάν!

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε το… καλωσόρισμα της αποστολής στην Σόφια, έχοντας επικοινωνία με παίκτες και τεχνικό επιτελείο! Ο ισχυρός άνδρας στάθηκε πρωτίστως στους νεοαποκτηθέντες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως: «Όλοι μας είμαστε επιφορτισμένοι να σας κάνουμε να νιώσετε όχι ότι ήρθατε σε μια νέα ομάδα, αλλά σε μια νέα οικογένεια». Ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν χαρά στον κόσμο σε αυτές τις πολύ δύσκολες -για όλους- συνθήκες: «Η κατάσταση είναι τέτοια που κάποιοι άνθρωποι περιμένουν μια χαρά από τον ΠΑΟΚ, καθώς όλα έχουν δυσκολέψει στη ζωή τους. Μου έλειψαν οι αγώνες και η επαφή μαζί σας, ανυπομονώ εξίσου με εσάς για ποδόσφαιρο! Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις πληροφορίες για το πόσο καλά δουλέψατε στην προετοιμασία. Αυτή η δουλειά θα βγει και στα παιχνίδια!» ενώ έθεσε και ξεκάθαρα στόχο… κορυφής!