19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • M.ΠΕΚΡΗΣ:Το προφίλ του Τιμούρ ταιριάζει στα δικά μας κριτήρια.Μένει να φανεί και στο γήπεδο

M.ΠΕΚΡΗΣ:Το προφίλ του Τιμούρ ταιριάζει στα δικά μας κριτήρια.Μένει να φανεί και στο γήπεδο

By on 30 Ιουνίου, 2022 0 5627 Views

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Μιχάλης Ππεκρής μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών

Για την επιλογή Τιμούρ Κετσπάγια: «Η αλλαγή έγινε για πάρα πολλούς και διάφορους λόγους στο κομμάτι του προπονητικού τιμ. Όταν αποφασίστηκε ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πρόσωπα και είδαμε τις επιλογές που είχαμε και μιλήσαμε μαζί τους, θεωρώ ότι η επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια είναι πάρα πολύ καλή. Αξιολογήθηκαν και άλλοι προπονητές, αλλά το προφίλ του Τιμούρ ταιριάζει με τα κριτήρια τα δικά μας, τα δικά σας… Και μένει να φανεί και στο γήπεδο. Ο κόσμος θέλει επιτυχίες και είναι δίπλα μας. Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθει στον αγώνα με την Ελλάδα, να δει και την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια».

Για την χρονική διάρκεια του συμβολαίου και για το ύψος του μισθού. «Το συμβόλαιο είναι περίπου 2 ½ χρόνια όταν θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026. Είναι ένα πακέτο που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα. Είναι λίγο πιο πάνω από του κ. Κωστένογλου. Στο κομμάτι το οικονομικό, ως ΚΟΠ είμαστε λίγο σκληροί».

Αν υπάρχει παραδοχή λάθους επιλογής Νίκου Κωστένογλου από πλευράς ΚΟΠ: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένας προπονητής πρέπει να στηρίζεται μέχρι το τέλος, φτάνει να ξέρεις ποιο είναι το τέλος. Θεωρώ πως με τον κ. Κωστένογλου κάναμε το σωστό. Δεν γίνεται έναν προπονητή να τον αλλάζεις κάθε λίγο. Υπάρχουν και παραδείγματα σωστά, όπως τον Απόλλωνα και τον φίλο μου τον κ. Κίρζη που στήριξε τον προπονητή. Δεν κάνω σύγκριση, απλά δίνω παράδειγμα», είπε.

Και συνέχισε: «Η τακτική είναι να στηρίζουμε τον προπονητή και τους συνεργάτες του και αυτό θα γίνει και με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Τα κριτήρια για την επιλογή του κάθε προπονητή είναι πάρα πολλά, τα οποία εκ των υστέρων λέμε αν ήταν σωστό ή λάθος. Εγώ δικηγόρος του κ. Κωστένογλου δεν ήμουν και δεν θα είμαι. Θεωρώ ότι στο τέλος της ημέρας δεν πετύχαμε. Ελπίζω η επόμενη ημέρα να μας βρει με καλύτερα δεδομένα».

Για το τιμ του Τιμούρ Κετσπάγια: «Μόνο ο κ. Κωστένογλου φεύγει από την ομάδα, καθώς ο βοηθός του είχε φύγει νωρίτερα. Ο Κετσπάγια φέρνει μόνο τον βοηθό του, που είχε στην Ανόρθωση».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Μιχάλη Κωνσταντίνου: «Δεν μιλήσαμε θέματα εθνικών ομάδων, ακόμη τώρα προχωρήσαμε στην πρόσληψη προπονητή»