28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στις 7 Ιουλίου αρχίζει η Ανόρθωση. Έχει χρόνο για ενίσχυση και προετοιμασία

Στις 7 Ιουλίου αρχίζει η Ανόρθωση. Έχει χρόνο για ενίσχυση και προετοιμασία

By on 27 Ιουνίου, 2022 0 2048 Views

Οριστικά στις 7 Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία της Ανόρθωσης. Το διήμερο 9-10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εργομετρικά τεστ και στις 11 του μήνα, η ομάδα θα μεταβεί στις Πλάτρες για το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της. Η ομάδα της Αμμοχώστου θα μεταβεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πολωνία για το δεύτερο και βασικό μέρος της προετοιμασίας της στις 25 Ιουλίου και θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 5 Αυγούστου.

 Η Ανόρθωση έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για ολοκλήρωση του προγραμματισμού ενίσχυσης και για σωστή προετοιμασία για το νέο πρωτάθλημα που αρχίζει τέλος Αυγούστου. Είναι ζήτημα ημερών να ανακοινωθούν κάποια ονόματα νέων παικτών που θα αποκτηθούν πέραν από τον τερματοφύλακα Ν. Μιχαήλ και τον Πάντσεον που έχουν ήδη ανακοινωθεί ενώ υπάρχει αναμονή για τον Ουάρντα. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει η αναμονή και αν οι Λάρκου-Μίλανιτς αποφασίσουν κάποια στιγμή να κινηθούν σε άλλες περιπτώσεις αν ο Αιγύπτιος δεν πάρει σύντομα την τελική του απόφαση.

Η περίπτωση του Πορτογάλου Έλντερ Φερέιρα,25χρονου ακραίου επιθετικού φαίνεται ότι είναι σοβαρή και κοντά στην συμφωνία. Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση χρειάζεται παίκτες για το κέντρο της άμυνας, κα στην επίθεση. Δύο επιθετικοί κορυφής, πέραν του Φερέιρα άλλος ένας ακραίος επιθετικός συν τον Ουάρντα ή τον αντί  Ουάρντα, και ένας επιτελικός μέσος είναι στις προτεραιότητες για την στελέχωση του ρόστερ σε ικανοποιητικό βαθμό ποσότητας και ποιότητας για να μπορέσει η Ανόρθωση να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της νέας χρονιάς.

 Σε εκκρεμότητα είναι οι περιπτώσεις Κίκο και Μ. Αντωνίου χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες μαζί τους. Επίσης ο Π. Αρτυματάς επέστρεψε από την Ελλάδα και θα αποφασίσει ο Μίλανιτς αν θα παραμείνει στο ρόστερ ως επιλογή στο κέντρο της άμυνας.

Στην διάθεση του Μίλανιτς υπάρχουν και οι παίκτες που στην περσινή περίοδο διακρίθηκαν και αποτέλεσαν την βάση στην πορεία της Ανόρθωσης που διεκδικούσε τον τίτλο και το κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές ενώ την στήριξαν και στην Ευρώπη. Μιλάμε για τους Λόρια , Αμπαρτζιουμιάμ , Κορέια,Κορρέα, Αντωνιάδη, Κ.Αρτυματά, Μ.Ιωάννου, Α. Χρυσοστόμου, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Δ.Χριστοφή, και τον  Ουάρντα με ερωτηματικό. Οι Πόποβιτς και Εσκοβάλ μπορεί να έχουν συμβόλαιο αλλά δεν υπολογίζονται και στο τέλος της ημέρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί η φόρμουλα διαζυγίου.

Το βέβαιο είναι ότι η Ανόρθωση χρειάζεται ενίσχυση στις θέσεις που πονούσε και της στoίχισαν, εκεί επικεντρώνεται η προσοχή και έχει γίνει αντιληπτό ότι ο προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό για να μπορέσει η Ανόρθωση να ενισχυθεί στον βαθμό που πρέπει για να διεκδικήσει τον τίτλο που θα είναι ο πρώτος στόχος είτε δηλωθεί δημόσια είτε όχι.

Ο Μίλανιτς έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού και την γνώση του μεγέθους και των απαιτήσεων της Ανόρθωσης και δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην μεγάλη πρόκληση.